Test: VENZ V10 PRO TV BOX

Tilbehør d.  12. marts. 2017, skrevet af Renissen2 20 Kommentarer.  Vist: 24307 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: Renissen2

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 899,00
Produkt udlånt af: Venz
DK distributør: Medieafspiller.dk

Test

 

Prøvede først You Tube, og streaming virker rigtig fint på denne TV-boks. Derefter Netflix, og igen virkede alt første gang til fuld tilfredsstillelse. Til min store overraskelse kunne den nu pludselig GODT læse min HDD, så videre med test af afspillere. Det var så en blandet fornøjelse. Her er mit test-setup:

52” Philips 1920x1080 TV (desværre ikke 4k endnu, men jeg har alligevel ikke noget 4k materiale)

Onkyo TX-SR608 surround receiver

5.1 Infinity højttaler opsætning (SM155 hovedhøjttalere) samt en Cerwin Vega clsc-125 subwoofer.

ES Mediaplayer- den kunne ikke afspille alle .mkv, muligvis et codec problem. Understøtter dts-lyd.

KODI – Bedst betjente afspiller. Dolby digital spilles fint, men dts-lyder meget fladt og Onkyo’en genkender da også lyden som ”Direct”, og ikke som dts. Afspiller også både dvd og bluray ISO-filer

MX Player  - Langsom start ved nogle film, en enkelt film varede næsten 3 minutter inden den gik i gang, Dolby Digital og dts er begge fuldt understøttet.

Video afspiller – Den frøs et par gange, men virker til at være en enkel afspiller.

DEM ALLE:  God billedkvalitet, men ingen af dem understøtter dts-MasterHD. Dem der understøtter dts, nedskalerer dts-MasterHD til alm dts, mens KODI bibeholder den flade lyd samt PCM i Onkyo’ens display.

Nu har jeg ikke en NAS, men til de af jer der har en sådan, så vil denne KODI-afspiller nok være god, da man kan oprette en database over sine billeder, film og musik og sortere og søge på mange parametre, på en overskuelig måde, som jeg så det (husk, ingen manual, så jeg gætter!).

Jeg fik så en email om en ny firmware med dualboot mellem Android og LibreELEC. Okay, så jeg prøvede at flashe denne nye firmware, og det gik fint. Bootede derefter i LibreELEC og der er kun en app, nemlig en anden version af KODI. Denne version har alle ”expert” indstillingerne fremme, så man selv kan få lov at indstille. Jeg indstillede den så til, at mit udstyr kan decode Dolby Digital, Dolby Digital HD, dts og dts-MasterHD. Tilsluttede derefter min USB HDD, og få sekunder senere kunne jeg vælge mellem alle mine film, inklusiv en bluray ISO, som flere af afspillerne i Androidsiden havde meget besvær med. Ingen problemer med apps der ikke kunne se HDD’en, mens andre godt kunne. Ingen problemer med lydformater der lød flade. SÅDAN burde den KODI også virke der er i Android-siden. Som jeg ser det, så mangler disse ”expert-indstillinger” i Android udgaven, for der burde den jo også kunne køre en dts-MasterHD gennem HDMI-passthrough, når nu det virker fint med samme HW i LibreELEC.

Udover dette, så kan man hente flere hundrede såkaldte Add-ons til denne LibreELEC-KODI fra kodi.tv delt ind efter type, f.eks. Video, Audio, Subs, Pictures, Programs, Games og meget mere. Alt sammen gratis, og uden påtvungen spil-installering som i Android-systemet, det hele foregår direkte fra boksen. Jeg oplevede heller ikke at LibreELEC-KODI gik ned en eneste gang.

 

Tilbage er så konklusionen og den følger på næste side.

 

Funcky
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-03-2017 12:17:01
Svar/Indlæg:
644/33
jeg har den. bruger kun openelec delen, da android delen ikke er android TV, men alm. mobil android versionen. dvs. de apps du installere ikke er optimere til fjernsyn, men til touch. det betyder at fx. youtube, som er pre-installeret, så kan du ikke sætte en video igang, uden at have en mus tilsluttet 🤡

oplevede du også at når du bruger fjernbetjeningen, at stop, pause osv. ikke virker? men at du skal trykke på "ok", for derefter at vælge pause, eller stop i kodi-menuen som kommer frem?


Swayde
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-03-2017 12:59:02
Svar/Indlæg:
2245/14
Jeg synes det er en ret tynd test. Har i stadig boksen?
Et godt udgangspunkt havde været her:
http://forum.kodi.tv/showthrea...
Derefter at hente SPMC, og få indstillet det ordentligt.
https://github.com/koying/SPMC... (other-than-Nvidia-Shield)
An på hvordan UI'et ser ud kunne denne guide måske også bruges:
https://github.com/koying/SPMC...
Jeg savner en mere præcis analyse af hvad der virker, og hvad der ikke gør. Specielt med hensyn til 4k/hdr og bitstreaming at dts-x og atmos.
En pi til 400 kr kan jo fint klare alle 1080p formater (dog undtaget 10 bit). Den kan dog ikke mere end 7.1 lyd.
Som #1 påpeger har i ikke engang fundet ud af at det er mobil android og ikke android TV.


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
12-03-2017 14:24:26
Svar/Indlæg:
1990/273
#1

Vi må lige se om Burgurne har oplevet lignende. 🙂


#2

Jeg synes nu Burgurne er kommet helt fint omkring de understøttede lydformater og da han desværre ikke har et 4K tv ja så er det udeladt. Han har dog givet den max. gas med hensyn til at få afprøvet de mange video afspillere og HD streaming. 🙂


The
 
Ejer
Tilføjet:
12-03-2017 15:35:31
Svar/Indlæg:
4698/1687
#2

Hvis du mener at du kan gøre det bedre end "Burgurne" er du velkommen til at låne enheden og lave et tillæg til hans artikel - med det som du mener er tyndt...

Tak for artiklen til "Burgurne" 😉


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af The Boss d. 12-03-2017 20:28:49.


Burgurne
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-03-2017 16:44:41
Svar/Indlæg:
5425/1181
#1 Ja, det oplevede jeg også med fjernbetjeningen. Nogle få knapper havde ikke samme styring i openelec som i Android.

#2 Muligt, du synes det er en tynd anmeldelse, men du har alligevel ikke formået at læse den korrekt alligevel 😉 Jeg skriver jo tydeligt, at jeg IKKE har noget 4k udstyr til rådighed, så hvorfor du påtaler mang. 4k-test, samt giver links til opsætning af 4k, ved jeg ikke.
Og nej, jeg synes bestemt ikke jeg skulle hente SPMC eller andet for at teste boksen. Det er en test af boksen som den er, når man pakker den ud, og derefter en test af den TV-boks og firmware, som producenten SELV er kommet med.
Mht Android, så omtaler jeg, at jeg ikke har kendskab til Android, men omtaler dog, at den flere steder omtales som en "telefon", se nederst på side 5
Flere steder kaldes enheden for "en telefon", så softwaren her er ikke ligefrem skræddersyet til en medieboks, måske derfor disse vanskeligheder?


Funcky
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-03-2017 17:47:27
Svar/Indlæg:
644/33
som tillæg:
Jeg har fuld 4k, hdr, dts-hd MA samt True HD ect. jeg fik det ikke til at virke med stock android + kodi.

Venz sendte mig en fil, som ville overskrive stock android (slette helt måske) og så installere openelec (kodi).
Så virkede alt (4k, bitstream dts hd ma + truehd).
var også bedre foruden deres stock mobil-android. kunne jo ikke engang starte så meget som én youtube video med fjernbetjeningen. så falder sådan en box jo til jorden hvis man skal rode med mus fra sofaen 😛

jeg skriver en gang imellem med venz (via facebook messenger) da jeg gerne vil have den nye openelec med kodi 17, final version og ikke en beta version, som de ellers har sendt boxen ud med (android + kodi 17, beta).Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Funcky d. 12-03-2017 17:50:06.


The
 
Ejer
Tilføjet:
12-03-2017 19:46:34
Svar/Indlæg:
4698/1687
#5
Tak for svar.

#6
Du skulle vel ikke ligge inde med link til den fil Venz sendte dig.
Som ville overskrive stock android (slette helt måske) og så installere openelec (kodi) - måske andre der kunne have glæde af den.

Og hvis du i din snak med Venz skulle få info som belyser info om denne TV box - må du gerne gengive dem i denne tråd.


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Renissen2 d. 12-03-2017 20:20:52.


Burgurne
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-03-2017 20:32:49
Svar/Indlæg:
5425/1181
#7 Mon ikke det er samme fil som jeg fik tilsendt med den nye firmware? Måske bare uden mulighed for multiboot? Præcis som #6 havde jeg ikke held med at få hverken dts, dts-hdMA eller True HD lyd ud af Android-delen, men alt virkede fint gennem den KODI-version der var i Libreelec. Mit gæt er at Openelec og Libreelec nok begge er nogenlunde det samme. Libreelec angiver sig selv som "just enough OS to run KODI".
Undrer mig, at de i det hele taget medleverer den Android version, der er så mangelfuld/fejlbehæftet ... en 4k TVboks, der ikke kan levere kvalitetslyd som passthrough til HDMI 🤡 Det hænger jo ikke sammen. Men heldigvis er der jo så LibreElec og den KODI deri.

#6 Jeg kunne nu godt søge på youtube, dog ikke fra fjernbetjeningen, men jeg satte et usb-tastatur til, og så gik det fint nok. Al mit lyd virkede perfekt under Libreelec (har dog ikke mulighed for Dolby Atmos), og det bedste af det hele var, at den kunne afspille en fuld bluray.iso fil! Som arvtager til min bedagede WD LiveTV kunne denne faktisk godt bruges, men KUN med LibreElec (eller OpenElec).

Måske Renissen2 kan være mellemmand mellem OpenElec og LibreElec, da det var ham der sørgede for jeg fik den fil tilsendt med LibreElec?


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Burgurne d. 12-03-2017 20:34:33.


ICE-Cool
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-03-2017 22:23:18
Svar/Indlæg:
3782/43
Det kunne være fedt med nogle billeder af interfacet.
Selvom at det er Andriode, så er udseendet jo vidt forskellige alt efter producent.


Burgurne
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-03-2017 23:55:05
Svar/Indlæg:
5425/1181
#9 Okay. Her er hvad jeg har fundet på nettet. Sådan ser Android-delen ud (havde jeg selv skullet lave billederne til artiklen, måtte jeg fotografere mit TV, da jeg ikke kan lave screenshots på mit TV)

Første sideAnden sideMy Apps (default settings)Tredie side
LibreElec ser således ud:System info i LibreElec:
Må lige pointere, dette er IKKE billeder jeg selv har taget, de er fra Youtube video'er (som det ses), så jeg ved ikke om de havde kunnet bruges i artiklen.


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Burgurne d. 12-03-2017 23:56:24.


Funcky
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-03-2017 19:32:15
Svar/Indlæg:
644/33
#7 + 8

min fil hedder: LibreELEC-Venz_V10Pro.aarch64-7.0.2.008-update

kan sagdens sendes. 123mb. men vil nu hellere vente til den nye med kodi 17 final er på, da der er sket en del fra kodi 16 til 17.

#8 - fatter heller ikke at de ikke har lavet en ordenlig android interface som faktisk virker..


Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af Funcky d. 13-03-2017 19:43:36.


#12
Lace
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-03-2017 17:38:47
Svar/Indlæg:
2357/72
Nu spørger jeg lige dumt, da jeg ikke har forstand på de her dingenoter. Mine forældre skifter til et tlf. abonnement med fri data og vil gerne af med Deres tv-pakker og ser kun DR-tv. Kan man sætte tlf. op som hotspot og se DR via browseren?


#13
Lace
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-03-2017 19:30:14
Svar/Indlæg:
2357/72
Bump, fordi det haster lidt. 🙂


Burgurne
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-03-2017 20:28:56
Svar/Indlæg:
5425/1181
Hvis det kun er som streaming af DR, så er en Chromecast både billigere og lettere at bruge til det formål. 🙂


#15
Lace
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-03-2017 20:39:41
Svar/Indlæg:
2357/72

Hvis det kun er som streaming af DR, så er en Chromecast både billigere og lettere at bruge til det formål. 🙂

Burgurne skrev d. 14-03-2017 20:28:56


Mine forældre har ChromeCast, men virker ikke fra tlf. (P9 Lite). Det er som om der er en eller anden restiktion?


Burgurne
 
Elitebruger
Tilføjet:
15-03-2017 02:12:49
Svar/Indlæg:
5425/1181
Hvis deres telefon kan køre chrome-browseren, så burde den helt sikkert også kunne virke med en chromecast. Andre her der ved mere end mig om dette?


ICE-Cool
 
Elitebruger
Tilføjet:
15-03-2017 22:45:41
Svar/Indlæg:
3782/43
#10
Tak for billederne. 🙂


Rechnagel
 
Bruger
Tilføjet:
27-03-2017 20:05:46
Svar/Indlæg:
1/0
Overvejer selv om jeg skal købe en Raspberry PI 3 eller denne enhed.

Nogen der har erfaring med kun at installere LibreElec på denne enhed ?


Funcky
 
Elitebruger
Tilføjet:
25-05-2017 09:35:43
Svar/Indlæg:
644/33
en update:
venz har nu opdateret deres software så man kan dual boote imellem android og libreelec samt en ren libreelec version. jeg har installeret den sidste hvor det er kodi 17. den virker fuldstændig som forventet samt fjernebetjeningen virker korrekt nu. så nu vil jeg godt anbefale den som en ren afspiller (med libreelec (kodi)) 🙂


The
 
Ejer
Tilføjet:
25-05-2017 09:55:36
Svar/Indlæg:
4698/1687
#19 Vi afventer test samples af V12