Test: VENZ V10 PRO TV BOX

Tilbehør d.  12. marts. 2017, skrevet af Renissen2 20 Kommentarer.  Vist: 23802 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: Renissen2

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 899,00
Produkt udlånt af: Venz
DK distributør: Medieafspiller.dk

Konklusion

 

Jeg er noget ambivalent i forhold til denne boks. Android delen har klart styrker på alt der vedrører net streaming mv, men en decideret afspiller der bare fungerer, er pt ikke til stede. KODI i LibreELEC derimod kører fantastisk, og man har rig mulighed for at finindstille sine ting, og installere massevis af gratis Add-ons til den (se dem på http://kodi.tv)  

 

Innovation/Teknologi -  3
Jeg vil give den et 3-tal, da der åbenbart skal to styresystemer for at få denne boks til at fungere gnidningsløst. Android til al streaming, og LibreELEC-KODI til medieafspilleren med en USB harddisk. Det er dog ganske let fra fjernbetjeningen at skifte mellem disse 2 OS’er.

Bundle/Tilbehør - 3
Igen et 3-tal. Der er hvad der skal være og ingen ekstra detaljer overhovedet. Den kortfattede manual er meget kortfattet, så den er faktisk overflødig.

Design/Layout - 4
Synes faktisk den er pæn og nydelig med sin blanke finish. Jeg ville dog gerne have haft et USB stik på forsiden, og så de 2 andre på siden, hvor de er nu, men det har ingen betydning for funktionen i denne boks.

Pris - 4
Synes prisen er rimelig, set i betragtning af de mange gratis udvidelsesmuligheder der er i denne tv-boks, men erkender samtidig, at der, især på Android-siden, er væsentligt plads til forbedring. Men med disse 2 OS, burde alle kunne finde sig til rette efter lidt forarbejde.

 

( Du kan købe Venz V10 PRO hos https://www.medieafspiller.dk/shop/frontpage.html )

 


 

 
Test: VENZ V10 PRO TV BOX
Innovation / Teknologi3
Bundle - Tilbehør3
Design - Layout4
Pris4
Samlet70%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here

UK summary

 

 

I’m somewhat ambivalent in relation to this box. The Android part has clear strengths in everything related to online streaming etc., but a dedicated player that works, is not currently present. In contrast KODI in LibreELEC runs great, and you have many opportunity to fine-tune settings, and install dozens of free add-ons to it (see them on http://kodi.tv)

 

Innovation/Technology - 3
I will give it 3, as there apparently must be two operation systems to get this box to function smoothly. Android to all streaming and LibreELEC-KODI to the media player from an USB HDD. It is quite easy though from the remote control to switch between these two operation systems.

Bundle/Accessories - 3
Again a 3. There is the stuff that should be and no additional details at all. The brief manual is  very concise, so it is actually superfluous.

Design/Layout - 4
Actually I think it is neat and tidy with its glossy finish. However, I would like to have had an USB connector on the front, and then the other 2 on the side where they are now, but it has no effect on the function of this box.

Price - 4
I think the price is reasonable, seen in the light of the many free expansion possibilities in this TV box, while I recognize that, especially on the Android OS, is room for improvement. But with these 2 operation systems, everybody should be able to find their way after a little groundwork.

 

Funcky
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-03-2017 12:17:01
Svar/Indlæg:
644/33
jeg har den. bruger kun openelec delen, da android delen ikke er android TV, men alm. mobil android versionen. dvs. de apps du installere ikke er optimere til fjernsyn, men til touch. det betyder at fx. youtube, som er pre-installeret, så kan du ikke sætte en video igang, uden at have en mus tilsluttet 🤡

oplevede du også at når du bruger fjernbetjeningen, at stop, pause osv. ikke virker? men at du skal trykke på "ok", for derefter at vælge pause, eller stop i kodi-menuen som kommer frem?


Swayde
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-03-2017 12:59:02
Svar/Indlæg:
2239/14
Jeg synes det er en ret tynd test. Har i stadig boksen?
Et godt udgangspunkt havde været her:
http://forum.kodi.tv/showthrea...
Derefter at hente SPMC, og få indstillet det ordentligt.
https://github.com/koying/SPMC... (other-than-Nvidia-Shield)
An på hvordan UI'et ser ud kunne denne guide måske også bruges:
https://github.com/koying/SPMC...
Jeg savner en mere præcis analyse af hvad der virker, og hvad der ikke gør. Specielt med hensyn til 4k/hdr og bitstreaming at dts-x og atmos.
En pi til 400 kr kan jo fint klare alle 1080p formater (dog undtaget 10 bit). Den kan dog ikke mere end 7.1 lyd.
Som #1 påpeger har i ikke engang fundet ud af at det er mobil android og ikke android TV.


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
12-03-2017 14:24:26
Svar/Indlæg:
1987/272
#1

Vi må lige se om Burgurne har oplevet lignende. 🙂


#2

Jeg synes nu Burgurne er kommet helt fint omkring de understøttede lydformater og da han desværre ikke har et 4K tv ja så er det udeladt. Han har dog givet den max. gas med hensyn til at få afprøvet de mange video afspillere og HD streaming. 🙂


The
 
Ejer
Tilføjet:
12-03-2017 15:35:31
Svar/Indlæg:
4694/1687
#2

Hvis du mener at du kan gøre det bedre end "Burgurne" er du velkommen til at låne enheden og lave et tillæg til hans artikel - med det som du mener er tyndt...

Tak for artiklen til "Burgurne" 😉


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af The Boss d. 12-03-2017 20:28:49.


Burgurne
 
Nyhedsskribent
Tilføjet:
12-03-2017 16:44:41
Svar/Indlæg:
5389/1176
#1 Ja, det oplevede jeg også med fjernbetjeningen. Nogle få knapper havde ikke samme styring i openelec som i Android.

#2 Muligt, du synes det er en tynd anmeldelse, men du har alligevel ikke formået at læse den korrekt alligevel 😉 Jeg skriver jo tydeligt, at jeg IKKE har noget 4k udstyr til rådighed, så hvorfor du påtaler mang. 4k-test, samt giver links til opsætning af 4k, ved jeg ikke.
Og nej, jeg synes bestemt ikke jeg skulle hente SPMC eller andet for at teste boksen. Det er en test af boksen som den er, når man pakker den ud, og derefter en test af den TV-boks og firmware, som producenten SELV er kommet med.
Mht Android, så omtaler jeg, at jeg ikke har kendskab til Android, men omtaler dog, at den flere steder omtales som en "telefon", se nederst på side 5
Flere steder kaldes enheden for "en telefon", så softwaren her er ikke ligefrem skræddersyet til en medieboks, måske derfor disse vanskeligheder?


Funcky
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-03-2017 17:47:27
Svar/Indlæg:
644/33
som tillæg:
Jeg har fuld 4k, hdr, dts-hd MA samt True HD ect. jeg fik det ikke til at virke med stock android + kodi.

Venz sendte mig en fil, som ville overskrive stock android (slette helt måske) og så installere openelec (kodi).
Så virkede alt (4k, bitstream dts hd ma + truehd).
var også bedre foruden deres stock mobil-android. kunne jo ikke engang starte så meget som én youtube video med fjernbetjeningen. så falder sådan en box jo til jorden hvis man skal rode med mus fra sofaen 😛

jeg skriver en gang imellem med venz (via facebook messenger) da jeg gerne vil have den nye openelec med kodi 17, final version og ikke en beta version, som de ellers har sendt boxen ud med (android + kodi 17, beta).Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Funcky d. 12-03-2017 17:50:06.


The
 
Ejer
Tilføjet:
12-03-2017 19:46:34
Svar/Indlæg:
4694/1687
#5
Tak for svar.

#6
Du skulle vel ikke ligge inde med link til den fil Venz sendte dig.
Som ville overskrive stock android (slette helt måske) og så installere openelec (kodi) - måske andre der kunne have glæde af den.

Og hvis du i din snak med Venz skulle få info som belyser info om denne TV box - må du gerne gengive dem i denne tråd.


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Renissen2 d. 12-03-2017 20:20:52.


Burgurne
 
Nyhedsskribent
Tilføjet:
12-03-2017 20:32:49
Svar/Indlæg:
5389/1176
#7 Mon ikke det er samme fil som jeg fik tilsendt med den nye firmware? Måske bare uden mulighed for multiboot? Præcis som #6 havde jeg ikke held med at få hverken dts, dts-hdMA eller True HD lyd ud af Android-delen, men alt virkede fint gennem den KODI-version der var i Libreelec. Mit gæt er at Openelec og Libreelec nok begge er nogenlunde det samme. Libreelec angiver sig selv som "just enough OS to run KODI".
Undrer mig, at de i det hele taget medleverer den Android version, der er så mangelfuld/fejlbehæftet ... en 4k TVboks, der ikke kan levere kvalitetslyd som passthrough til HDMI 🤡 Det hænger jo ikke sammen. Men heldigvis er der jo så LibreElec og den KODI deri.

#6 Jeg kunne nu godt søge på youtube, dog ikke fra fjernbetjeningen, men jeg satte et usb-tastatur til, og så gik det fint nok. Al mit lyd virkede perfekt under Libreelec (har dog ikke mulighed for Dolby Atmos), og det bedste af det hele var, at den kunne afspille en fuld bluray.iso fil! Som arvtager til min bedagede WD LiveTV kunne denne faktisk godt bruges, men KUN med LibreElec (eller OpenElec).

Måske Renissen2 kan være mellemmand mellem OpenElec og LibreElec, da det var ham der sørgede for jeg fik den fil tilsendt med LibreElec?


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Burgurne d. 12-03-2017 20:34:33.


ICE-Cool
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-03-2017 22:23:18
Svar/Indlæg:
3778/43
Det kunne være fedt med nogle billeder af interfacet.
Selvom at det er Andriode, så er udseendet jo vidt forskellige alt efter producent.


Burgurne
 
Nyhedsskribent
Tilføjet:
12-03-2017 23:55:05
Svar/Indlæg:
5389/1176
#9 Okay. Her er hvad jeg har fundet på nettet. Sådan ser Android-delen ud (havde jeg selv skullet lave billederne til artiklen, måtte jeg fotografere mit TV, da jeg ikke kan lave screenshots på mit TV)

Første sideAnden sideMy Apps (default settings)Tredie side
LibreElec ser således ud:System info i LibreElec:
Må lige pointere, dette er IKKE billeder jeg selv har taget, de er fra Youtube video'er (som det ses), så jeg ved ikke om de havde kunnet bruges i artiklen.


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Burgurne d. 12-03-2017 23:56:24.


Funcky
 
Elitebruger
Tilføjet:
13-03-2017 19:32:15
Svar/Indlæg:
644/33
#7 + 8

min fil hedder: LibreELEC-Venz_V10Pro.aarch64-7.0.2.008-update

kan sagdens sendes. 123mb. men vil nu hellere vente til den nye med kodi 17 final er på, da der er sket en del fra kodi 16 til 17.

#8 - fatter heller ikke at de ikke har lavet en ordenlig android interface som faktisk virker..


Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af Funcky d. 13-03-2017 19:43:36.


#12
Lace
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-03-2017 17:38:47
Svar/Indlæg:
2357/72
Nu spørger jeg lige dumt, da jeg ikke har forstand på de her dingenoter. Mine forældre skifter til et tlf. abonnement med fri data og vil gerne af med Deres tv-pakker og ser kun DR-tv. Kan man sætte tlf. op som hotspot og se DR via browseren?


#13
Lace
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-03-2017 19:30:14
Svar/Indlæg:
2357/72
Bump, fordi det haster lidt. 🙂


Burgurne
 
Nyhedsskribent
Tilføjet:
14-03-2017 20:28:56
Svar/Indlæg:
5389/1176
Hvis det kun er som streaming af DR, så er en Chromecast både billigere og lettere at bruge til det formål. 🙂


#15
Lace
 
Elitebruger
Tilføjet:
14-03-2017 20:39:41
Svar/Indlæg:
2357/72

Hvis det kun er som streaming af DR, så er en Chromecast både billigere og lettere at bruge til det formål. 🙂

Burgurne skrev d. 14-03-2017 20:28:56


Mine forældre har ChromeCast, men virker ikke fra tlf. (P9 Lite). Det er som om der er en eller anden restiktion?


Burgurne
 
Nyhedsskribent
Tilføjet:
15-03-2017 02:12:49
Svar/Indlæg:
5389/1176
Hvis deres telefon kan køre chrome-browseren, så burde den helt sikkert også kunne virke med en chromecast. Andre her der ved mere end mig om dette?


ICE-Cool
 
Elitebruger
Tilføjet:
15-03-2017 22:45:41
Svar/Indlæg:
3778/43
#10
Tak for billederne. 🙂


Rechnagel
 
Bruger
Tilføjet:
27-03-2017 20:05:46
Svar/Indlæg:
1/0
Overvejer selv om jeg skal købe en Raspberry PI 3 eller denne enhed.

Nogen der har erfaring med kun at installere LibreElec på denne enhed ?


Funcky
 
Elitebruger
Tilføjet:
25-05-2017 09:35:43
Svar/Indlæg:
644/33
en update:
venz har nu opdateret deres software så man kan dual boote imellem android og libreelec samt en ren libreelec version. jeg har installeret den sidste hvor det er kodi 17. den virker fuldstændig som forventet samt fjernebetjeningen virker korrekt nu. så nu vil jeg godt anbefale den som en ren afspiller (med libreelec (kodi)) 🙂


The
 
Ejer
Tilføjet:
25-05-2017 09:55:36
Svar/Indlæg:
4694/1687
#19 Vi afventer test samples af V12