Test: Blue YETI USB mikrofon

Lyd d.  02. marts. 2017, skrevet af Monberg75 3 Kommentarer.  Vist: 13322 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Monberg75
Oversættelse: DeXTRoNiaN

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1190,00
Produkt udlånt af: Blue
DK distributør: Blue

Test: 

Så er det blevet tid til, at teste mikrofonen, og som nævnt tidligere har den flere forskellige indstillinger for optagelses. Illustrationen herunder viser glimrende de forskellige optagemetoder man kan vælge, og hvad de eksempelvis kan bruges til. Som man kan se, er der mulighed for mange forskellige setups med samme mikrofon, hvilket er ret fedt.
 

 

Optagelser:

Jeg har selvfølgelig testet mikrofonen lidt, og I kan lytte i med videoerne herunder. Bemærk der er en smule mislyde, og jeg ved ærligt ikke, om det kommer fra mikrofonen eller min computer. Så det vælger jeg ikke at tage mig af i min vurdering.
 

Følsomhed (Gain)


 

Optagelses indstillinger

 

Indtryk:

Mit indtryk af optagelserne er, at man helst skal have et shock mount, sammen med et popfilter. På den måde får man mest ud af sin mikrofon. Den kan godt bruges på bordstanderen, men skal så helst have et underlag at stå på. Bare at stille den på skrivebordet gør umiddelbart, at den optager alt hvad der rører ved underlaget, hvilket ikke er så fedt.

Det, at man har en monitor funktion er helt nyt for mig. Jeg formoder den slags bruges når man skal bruge mikrofonen til sang. Hvis jeg skulle sidde og streame ville jeg nok føle det en smule irriterende at høre min egen stemme hele tiden, med mindre det er en brugersession eller en programoptagelse.

Hvis man skal have en monitor funktion, så savner jeg lidt, at man kan justere eller slukke helt for den på selve mikrofonen. Så ville man kunne tænde for monitoren og kontrollere om man lyder rigtigt. Det er lidt en skam man ikke har den mulighed.

Muligheden er dog fed at have.
 

Mute knappen:

Selve mute knappen har lys i sig. Når mikrofonen er tændt lyser den konstant rødt, og når man muter mikrofonen begynder den at blinke. På den måde kan man altid se, om mikrofonen er aktiv.
 

 

Kvaliteten:

Selve kvaliteten og helhedsindtrykket af mikrofonen er generelt ret godt. Men når man så kommer i gang med den, og får drejet på knapperne, så synes jeg faktisk at potentiometer kvaliteten er lige dårlig nok. Jeg er vant til oliedæmpede potentiometre fra high-end Hi-Fi produkter, og ikke løse knapper der drejes meget nemt. Det var ikke hvad jeg havde regnet med, da jeg pakkede mikrofonen ud.
Men udover det, er kvaliteten i top.

 

De sidste tanker og opsummering kommer på sidste side.

 

 

torniel
 
Elitebruger
Tilføjet:
02-03-2017 20:34:39
Svar/Indlæg:
14/0
Mit eksemplar døde, da USB-stikket opgav ævred og mine skillz med en loddekolbe viste sig utilstrækkelige.

Jeg er ikke den eneste, der har haft problemer med holdbarheden på USB-stikket.


Monberg75
 
Skribent
Tilføjet:
03-03-2017 11:39:29
Svar/Indlæg:
1194/156
Ok :)

Jeg synes umiddelbart det sad ok fast, men ja, der kunne måske have været noget forstærkning til stikket, det akn du da godt have ret i.


DjeavleN
 
Elitebruger
Tilføjet:
20-03-2017 20:51:50
Svar/Indlæg:
2940/206
Slet ikke haft nogle problemer med USB stikket, og det er på trods af at der er blevet revet noget frem og tilbage i det stik.

Hovedsageligt pga. min placering af mikrofonen - i en arm på en hylde, med ledningen snoet rundt om armen, hvor ledningen til tider har siddet lidt for stramt når jeg har svinget den ned til min mund.