Test: Antec CUBE-EK Black kabinet

Kabinetter d.  15. marts. 2017, skrevet af bauner 0 Kommentarer.  Vist: 14961 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: bauner
Oversættelse: bauner

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1925,00
Produkt udlånt af: Antec
DK distributør: n/a

Installation af hardware

Heldigvis er der godt med billeder i den medfølgende manual, for den er kun på kinesisk/japansk. Har du behov for en engelsk udgave kan den hentes hos Antec. Jeg valgte at hente den, da jeg ville tjekke om der var noget jeg skulle være opmærksom på ift. blæserstyringen og RGB.


 


Jeg startede med at installere PSU´en. Det gik som smurt. PSU´en er min egen eVGA Super NOVA G2 650, som er 100 % modulær. På billedet har jeg sat de kabler på, som jeg skal bruge (2 x CPU, 2 x VGA, og 1 x SATA).Herefter monterede jeg harddiske. Jeg valgte at bruge en løsning, som de fleste bruger - nemlig en SSD, og en gammeldags mekanisk 3,5" disk. Heller ikke her løb jeg ind i nogen problemer.
På billedet har jeg trukket alle kabler jeg skal bruge på forsiden. Det ser måske lidt voldsomt ud, men der er god plads til sidepanelet.Montering af bundkort, RAM og grafikkort gik som en leg. Der er masser af plads at muntre sig på. Bundkortet er nærmest mikroskropisk. Jeg havde valget mellem et GTX 670 eller et 980 Ti. Jeg valgte det sidste, så jeg kunne tjekke hvor meget plads der er til en frontmonteret radiator. Hvis du installerer et stort grafikkort a la min MSI GTX 980 Ti, er der ca. 6,5 cm radiator og blæser. Ikke tosset.
Som du kan se, er det muligt at lave et ret lækkert build i Antec Cube-EK. Det eneste der lige falder i øjnene er de to SATA-kabler. Dém ville jeg gerne have trukket gennem hullet nederst, men der var ikke plads, da jeg allerede havde både USB3 og ATX-kabler routet den vej.Bagerst er der ikke så meget at se. Det ser faktisk ret "clean" ud.Med sidepanelerne på, er der ikke så meget at se. Det røgfarvede glas/acryl gør at man skal helt tæt på, for at se hvad der gemmer sig bag ved. Jeg syntes det er ret fedt. Har du en LED-blæser i, eller et kølehoved med LED, vil man dog kunne se det. Uden strøm på svinet er den meget diskret.
Det er ikke fordi jeg er doven, at der kun er et billede fra den ene side. Man kan se lige så meget, eller lidt, på den anden side.Inden vi går videre til en konklusion, skal vi lige kigge lidt på de lyseffekter, Antec har bygget ind i Cube-EK. Frem for billeder valgte video. Så jeg indvaderede husets yngste teenagers værelse med Cube´n, stativ og min trofaste EOS 7D. Jeg valgte den første sang på youtube, da tøsen hørte Medina og Christoffer da jeg var der inde. Og det vil jeg ikke udsætte jer for.


 


De tre kontakter i toppen af kabinettet har en høj kliklyd, når man trykker på dem. Jeg syntes ikke det generede mig, men nogen vil måske opleve det anderledes. Blæserstyringen og RGB-kontrollen virkede perfekt. RGB-lyset var hverken for skarpt eller for skrigende. Nu var gardinerne rullet ned (teenagere er bange for dagslys), men jeg fik lov til at lade lidt dagslys sive ind, og lyseffekterne var stadig klare og tydelige. Er man ikke til den slags, kan der slukkes for det - også for LED´en i blæseren. Nu hvor jeg nævner blæseren, så er den først hørbar, når den kører på fulde omdrejninger.

Alt i alt var det en positiv oplevelse at installere hardware i Cube´n. Der er masser af plads, og jeg ville personligt ikke have noget imod at bygge en voldsom gamer, eller seriøs workstation i kabinettet.

 

Konklusion på næste side.