Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: DeXTRoNiaN

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1599,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: Fourcom

Specifikationer 

ASUS er de første til at stille 3D print skabeloner til rådighed for den der gerne vil fremstille meget personlige dæksler eller blæserholder til montering på bundkortet i specielle skruehuller der benytter samme stag og skruer som M.2. SSD'er. Har man ikke selv en 3D printer kan man få det udført hos ASUS. Så med denne 3D printmulighed kan man nu lave diverse dele med sit eget navn eller andet udtryk på, det er da ganske lækkert set ud fra en ide om personliggørelse af computeren. 

Det er Intel der har leveret Chippen til netværkskortet og det betyder mere trafik gennem LAN forbindelsen og mindre CPU forbrug til netværkstrafikken. 

Dette bundkort er udstyret med en TPU som sammen med ASUS Turbo V sørger for at holde spændinger stabile selv under overclockning. Base clocken skulle kunne gå helt op til 425 MHz. 

Bundkortet er også udstyret med GameFirst IV som er et softwaresystem der reducerer LAG ved at tilslutte til flere routere. 

PCIe soklen til grafikkortet er forstærket med stål sider så sokkelerne bliver ekstra holdbare overfor tunge grafikkort. Bundkortet har 4 mini LED'er som fejlsøgnings system og de har alle hver sin farve.  Så man er ikke i tvivl om hvor fejlen skal søges, hvis en af dem lyser, da der også er tekst ud for hver af dem. Der er vedlagt et rigtig godt lille stykke værktøj til at montere CPU'en med. CPU'en sættes i værktøjet og sættes på plads hvorefter soklen lukkes. 

ASUS STRIX bundkortet kan udstyres med overclocked RAM op til 4266 MHz. 

Audiodelen er, som det snart er standard, adskilt "fysisk" fra resten af bundkortet med et område helt uden printbaner. Der er anvendt ekstra lækre Audio kondensatorer for yderligere at finpudse lydbilledet. Selve lydchippen er gemt under et beskyttende skjold med SupremeFX præget ovenpå. 

STRIX bundkortet er også udstyret med 2 stk. M.2. sokler. De kan begge køre 4x hastighed og understøtter NVMe SSD'er. Den ene monteres i en slags dobbelt dæk køleprofil som samtidig tager sig af chipsættets afkøling. Den anden M.2. Sokkel sidder på bagsiden af bundkortet.

 
 

Design og layout kan ses på næste side.

 

 

bmwnp
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-05-2017 09:15:44
Svar/Indlæg:
611/4
Det kunne være lækkert hvis de lavede dette kort med et X370 chipset også... Og Ekwb lavede en monoblok,det ku være fedt... 🤡


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
01-05-2017 09:21:54
Svar/Indlæg:
1990/273
#1

Ja det kunne det og der ville helt sikkert være et marked for det, men det varer desværre nok lidt endnu. 😛


dMITIj
 
Elitebruger
Tilføjet:
08-05-2017 08:11:21
Svar/Indlæg:
1860/155
Fint test 🙂

jeg går og leger med tanken om at gå M-ITX vejen til fordel for mit ATX og dette mobo er klart det jeg skal have hvis det bliver aktuelt, jeg har kun læst godt om det og hvad det kan.

Eneste jeg ikke kan gøre mig klog på er M-ITX kabinetter, synes alle har mangler og det hurtig bliver med et stort kompromis ift. køling til både CPU og GFX ellers koster det 1800,-+ og det er lige i overkanten for et så lille kabinet 😛 .


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
08-05-2017 08:48:07
Svar/Indlæg:
1990/273
#3

Ja men det er bestemt også et lækkert M-ITX bundkort. Det eneste jeg manglede var et USB 2.0 stik til styringen af den AIO køler jeg brugte, så jeg måtte ud og købe en adapter fra USB 3.0 stikket, men det kan man ikke i et kabinet hvor de uden tvivl skal bruges på fronten af kabinettet.

Man er nok nødt til at vælge det kabinet der kommer nærmest ens ønsker og så gå på kompromis med resten. 🙂