Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: DeXTRoNiaN

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1599,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: Fourcom

BIOSFørste gang man går BIOS mødes man af EZ Mode billedet eller EASY versionen af BIOS. Skal man ikke overclocke eller justere på ret meget ud over det mest basale for opsætningen, så er det også rigeligt. Her får man hurtigt et overblik over systemets mange værdier. Helt i toppen til venstre ses tid og dato og i samme linje kan man ændre sprog. Sidste punkt på linjen er EZ Tuning Wizard som er et automatisk Overclockningssystem. Så følger CPU hastighed og temperatur samt bundkortets temperatur. I højre side vises justerings muligheder for Tuningssystemet, der er 4 indstillinger normal, stille, ydelse og strømspare. RAMmens navn og hastighed vises på næste linje sammen med info om X.M.P. er slået til/fra, der er længere inde info om det til tilsluttede SATA bootdrev. I højre side sættes boot prioriteten. Nederst ses status på systemets blæsere.
 


 

"My Favorites" er stedet hvor man kan indrette sin BIOS personligt på hvad og hvilke funktioner/menuer man vil have adgang til når man går i BIOS. Som f.eks. det bundkortet står til når man modtager det, nemlig Ai Tweaker til OC.
 


 

Her har jeg skiftet til Advanced Mode og det er her jeg bliver i det efterfølgende. I denne Mode er BIOS'en overordnet styret af en menulinje som har 8 felter.  Andet felt hedder "Main" og her er blot en masse info om systemet og der er her man sætter Tid og Dato længere nede. 

I det tredje felt "Ai Tweaker" bliver det for alvor interessant når man vil Overclocke CPU'en. Der kan her justeres på BClock og lidt længere nede sættes gangefaktoren på CPU'en.
 


Jeg er stadig på "Ai Tweaker" bare længere nede på siden og hernede kan man justere på RAM timings og TPU'en.Nederst på siden i Ai Tweaker er det Vcore og RAM spænding man kan lege med. Jeg har valgt at køre manuelt, men der også mulighed for at vælge at justere på f.eks. offset spænding til Vcore.Så er vi nået til fjerde punkt på menulinjen og det er "Advanced". Det er herunder man kan indstille og justere på de fleste af bundkortets mange indstillinger.
 


I menuen er vi nu nået til punkt 5 "Monitor" og det er herinde man kan overvåge systemets blæsere og temperaturer.Næste og 6. punkt på Menulinjen er "Boot" og herinde er det muligt at opsætte hvilket drev man ønsker at starte på. Det er også herinde man vælger om BIOS starter i EZ eller Advanced Mode. Det er også muligt at slå Fast Boot til/fra, samt bestemme hvad der sker ved næste Boot normal eller fast Boot.Her er jeg længere nede i Boot og her kan man så vælge boot drevet eller Override til et helt andet drev.I menulinjen er vi nået til "Tool" eller værktøjskassen. Det er her man går ind hvis man f.eks. vil bruge ASUS EZ Flash Utility. Skal man have slettet sin SSD på en sikker måde ved f.eks. salg kan man bruge Secure Erase. Det er også herinde man kan gemme sine OC profiler så de senere kan hentes frem igen.Sidste punkt på menulinjen er "Exit" og det taler nærmest for sig selv. Det er her man gemmer sine BIOS indstillinger eller vælger at forbigå ændringerne og bare gå i Windows. Det er også muligt herfra at boot til EFI Shell via en USB stick.
 

På næste side ser jeg nærmere på den medfølgende software.

 

 

bmwnp
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-05-2017 09:15:44
Svar/Indlæg:
611/4
Det kunne være lækkert hvis de lavede dette kort med et X370 chipset også... Og Ekwb lavede en monoblok,det ku være fedt... 🤡


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
01-05-2017 09:21:54
Svar/Indlæg:
1990/273
#1

Ja det kunne det og der ville helt sikkert være et marked for det, men det varer desværre nok lidt endnu. 😛


dMITIj
 
Elitebruger
Tilføjet:
08-05-2017 08:11:21
Svar/Indlæg:
1860/155
Fint test 🙂

jeg går og leger med tanken om at gå M-ITX vejen til fordel for mit ATX og dette mobo er klart det jeg skal have hvis det bliver aktuelt, jeg har kun læst godt om det og hvad det kan.

Eneste jeg ikke kan gøre mig klog på er M-ITX kabinetter, synes alle har mangler og det hurtig bliver med et stort kompromis ift. køling til både CPU og GFX ellers koster det 1800,-+ og det er lige i overkanten for et så lille kabinet 😛 .


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
08-05-2017 08:48:07
Svar/Indlæg:
1990/273
#3

Ja men det er bestemt også et lækkert M-ITX bundkort. Det eneste jeg manglede var et USB 2.0 stik til styringen af den AIO køler jeg brugte, så jeg måtte ud og købe en adapter fra USB 3.0 stikket, men det kan man ikke i et kabinet hvor de uden tvivl skal bruges på fronten af kabinettet.

Man er nok nødt til at vælge det kabinet der kommer nærmest ens ønsker og så gå på kompromis med resten. 🙂