Test: MSI X370 XPOWER Gaming Titanium AM4 bundkort

Bundkort, AMD d.  19. april. 2017, skrevet af Renissen2 3 Kommentarer.  Vist: 14956 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: DeXTRoNiaN

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 2414,00
Produkt udlånt af: MSI
DK distributør: n/a

Specifikationer

 


 

MSI Titanium er udstyret med en høj knap med rød knop foroven, Det er en knap der kan bruges til øjeblikkelig Overclockning kaldet Game Boost. Man drejer simpelthen på knappen i 7 trin og kan så via en genstart få systemet automatisk overclocket f.eks. helt op til 4,4 GHz på en RYZEN 7 ottekernet CPU. Dette er også muligt via software hvis man har sat en indstilling til det i BIOS'en. Jeg synes nu ikke det virkede lige så overbevisende med de trin OC'en skulle køre i, det lykkedes mig ikke at få 1700 CPU'en højere end 3,6-3,8 GHz lidt synd når nu det virkede perfekt på det Intel Titanium bundkort jeg testede for nylig. 

Lydkortet er forsynet med anti pop's i lyden og det er lækkert så man ikke får disse knald i ørerne f.eks. ved at skifte lydkilder. Selve lydkortet er en Chip som MSI kalder Audio Boost. 

Desuden er alle komponenterne i lyd delen udvalgt som værende specielt gode til netop audio f.eks. kondensatorerne som vises i det øverste billede. Audio stikkene i I/O delen er guld belagt for bedre forbindelse. 

Også MSI benytter sig af at have hver lydkanal på hvert sit lag i printet for at opnå et bedre støjniveau. Også selve lydafdelingen er på bundkortet separeret "fysisk" fra resten af printet ved hjælp af en LED oplyst stribe på printet hvor der så ingen komponenter eller forbindelser er. 

DDR4 Boost er MSI's system til bedre RAM optimering. 

Dette Titanium bundkort har også dedikerede Gaming porte i venstre side af I/O delen. Her kan tilsluttede enheder som f.eks. konfigureres ved hjælp af software. 

MSI XPOWER Titanium bundkortet har kontrollerbare blæserstik og også stik for AIO pumpe så man let kan styre flowet gennem kabinettet. 

Via det indbyggede stik til LED stribe er det muligt at tilkøbe sådanne striber og eventuelt bruge den medfølgende forlængerledning som samtidig splitter sig ud til 2 stk. stik til LED striber. Og så er det bare at lege derudaf med softwaren til dem. 

For at holde NVMe SSDer rimeligt kølige er der monteret et køleskjold på en af M.2. SSD Soklerne, det skulle gøre at SSDen eller Intel Optane Memory'en ikke bliver gloende. 

MSI har forstærket samtlige PCIe sokler så de kan tåle selv meget tunge grafikkort. Det anbefales dog også at bruge MSI støtter til de helt tunge sager. 

Vær den første på slagmarken ved hjælp af at dette bundkort kan udnytte de meget hurtige M.2.og U2 SSD'er der kører NVMe og dermed op til 32 Gb/s. 

XPOWER bundkortet er overalt udstyret med MSI Armor som forstærker de pågældende enheder som f.eks. M.2. soklerne, RAM soklerne og U.2 soklen. derudover har alle bundkortets støttepunkter ekstra zoner som beskytter mod EMI. 

Dette bundkort har også USB 3.1 i I/O afdelingen og det er både type A og C. 

VR, det er bundkortet også klar til via en accelerator chip på bundkortet og et tryk på en knap.

 

Specifikationer:
 
 

Vi går videre til Design og Layout.

 

 

Janbau
 
Elitebruger
Tilføjet:
27-04-2017 20:12:28
Svar/Indlæg:
607/78
Vil det sige at du ikke fik de Corsair 3200 MHz ram til at køre 3200 MHz efter bios opdatering. Der er stadig en del debat om at mange bundkort ikke kan køre 3200 MHz men mange dog 2933 MHz.

Har lige opdateret min bios til nyeste som jo burde være den samme som den beta bios der også findes. Jeg har Msi 370 gaming pro

Jeg har selv Corsair 3200 MHz LPX og ifølge Msi hjemmeside er det sågar Samsung ram jeg har.

Som denne tråd
http://hwt.dk/Forum/345551/Spo...

CMK16GX4M2B3200C16R Har disse

https://www.msi.com/Motherboar...


Ps ang. beta bios til Gaming Titanium er der faktisk 2 nye med højre nummer end den du prøvede til testen.

https://forum-en.msi.com/index...

Har du stadig bundkortet og evt. kan genteste ram igen ? 🙂


Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af Janbau d. 27-04-2017 20:32:42.


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
27-04-2017 23:17:11
Svar/Indlæg:
1990/273
#1

Jeg fik Rammen til at køre 3200 Mhz. Men den var mere glad for at køre og boote ordentligt ved 2933 MHz. 🙂 Men det gik lige akkurat.

Nej kortet er returneret for længst så jeg kan ikke genteste RAM. Men fint nok at der er kommet yderligere BIOS opdateringer, så kommer der nok bedre styr på det efterhånden. 🙂 . Ja det var så disse RAM jeg brugte: CMU32GX4M4C320016R eller rettere 2 af klodserne fra dette sæt med 4 stk. klodser. 🙂


Janbau
 
Elitebruger
Tilføjet:
28-04-2017 00:06:23
Svar/Indlæg:
607/78
Tak
Kan se at der er en Beta bios som er 3 dage nyere end dem Msi lagde ud til i dag . Jeg opdaterede til ver 7A32v14 som tidligere skrevet og har som da du kørte test store problemer med at få den til at boet op med 3200 MHz når jeg Oc min cpu. Men nok om dette problem det har jeg diskuteret meget i andre tråde.

Så jeg prøver nok den beta men måske jeg bare skulle vente. Kan man ligge en ældre bios ind hvis man får en nyere bios som ikke kører ordenligt. Jeg har aldrig lagt en Beta bios ind på et bundkort så vidt jeg husker.
Har læst at nogle faktisk ikke har kunnet ligge en ældre bios ind .


Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af Janbau d. 28-04-2017 00:08:39.