Test: MSI X370 XPOWER Gaming Titanium AM4 bundkort

Bundkort, AMD d.  19. april. 2017, skrevet af Renissen2 3 Kommentarer.  Vist: 14579 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: DeXTRoNiaN

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 2414,00
Produkt udlånt af: MSI
DK distributør: n/a

BIOS 

MSI's Click BIOS 5 er nem at navigere i, her er det EZ BIOS som er den lette udgave med et hurtigt overblik over de mest gængse indstillinger. 

Her har jeg med F7 skiftet til en BIOS udgave der hedder Advanced og det er den jeg bruger fremover i beskrivelsen. I øverste del ligner advanced udgaven EZ da de samme ting går igen. fra venstre får man præsenteret tid og dato og derunder temperaturerne på CPU og bundkort. Dernæst kommer Game BOOST knappen som her er tændt så man kan bruge den ved at skrue fysisk på den. Næste knap er til at slå XMP overclock på RAMmen til/fra og den bliver flot rød når det er slået til. Til højre for dem vises bundkort og CPU model samt installeret RAM størrelse til sidst vises aktuel Vcore og RAM spænding.    

i det første punkt i venstre side som hedder Settings får man adgang til mange af bundkortets indstillinger. Der er 5 punkter som jeg beskriver i det følgende. 

I første linje får man info om tilsluttede enheder, BIOS version og RAM mængde. Det er også herinde man kan opsætte tid og dato. På det næste billede som er advanced er der en masse linjer at trykke på og jeg beskriver nogen af dem herefter.


 
 

Tredje linje hedder Boot og her opsættes hvilket drev man Booter fra, det er også her man kan slå startbilledet til/fra. På det næste billede linje 4 er det Security vi er nået til og her opsættes Admin password og indtrængen i kabinettet kan også sættes her. 

Så nåede vi sidste linje i Settings og det er Save & Exit som næsten giver sig selv. Her gemmes BIOS ændringer og man kan så vælge at gemme og genstarte eller skippe de ændringer man har lavet. Man kan også her vælge at override det sædvanlige Boot drev. 

Når man skal overclocke er det i næste punkt OC i venstre side man vælger. Det er her man kan sætte en masse parametre men især CPU Ratio er interessant her. I stedet for Auto som den står til skriver man bare det ønskede tal ind f.eks. 40 og straks får man en gange faktor på 40 i stedet for de 30 den som standard står til. Længere nede er det muligt at f.eks justere på Vcore spændingen. 

Tredje punkt i venstre side er M-Flash, og trykker man på den booter systemet og går i flash mode som er en tilstand hvor man via en USB stick kan opgradere sin BIOS. 

I højre side under OC Profile er det muligt at gemme sin overclock profil hvis man giver sig i kast med OC på dette bundkort. Det er muligt at hente en profil fra ROM eller USB og gemme på USB. 

I punktet Hardware Monitor får man mulighed for at justere på bundkortets blæsere. Som man kan se her er det muligt at definere sin egen kurve over hvordan blæseren skal køre ved at trække i de fire blå punkter på kurven. Man kan også slå Smart Fan Mode fra og køre blæserne manuelt. I venstre side vises CPU og bundkort temperatur og forneden kan man se systemet forskellige spændinger. 

I det sidste punkt i højre side er det Board Explorer vi er nået til det er blot en grafisk fremstilling af hvad der er sat i bundkortet. De røde felter indikerer at der er monteret hardware, når man lader pilen køre over et af dem vises det hvad hardware der er monteret.

 

Den medfølgende software beskrives på næste side.

 

 

Janbau
 
Elitebruger
Tilføjet:
27-04-2017 20:12:28
Svar/Indlæg:
607/78
Vil det sige at du ikke fik de Corsair 3200 MHz ram til at køre 3200 MHz efter bios opdatering. Der er stadig en del debat om at mange bundkort ikke kan køre 3200 MHz men mange dog 2933 MHz.

Har lige opdateret min bios til nyeste som jo burde være den samme som den beta bios der også findes. Jeg har Msi 370 gaming pro

Jeg har selv Corsair 3200 MHz LPX og ifølge Msi hjemmeside er det sågar Samsung ram jeg har.

Som denne tråd
http://hwt.dk/Forum/345551/Spo...

CMK16GX4M2B3200C16R Har disse

https://www.msi.com/Motherboar...


Ps ang. beta bios til Gaming Titanium er der faktisk 2 nye med højre nummer end den du prøvede til testen.

https://forum-en.msi.com/index...

Har du stadig bundkortet og evt. kan genteste ram igen ? 🙂


Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af Janbau d. 27-04-2017 20:32:42.


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
27-04-2017 23:17:11
Svar/Indlæg:
1987/272
#1

Jeg fik Rammen til at køre 3200 Mhz. Men den var mere glad for at køre og boote ordentligt ved 2933 MHz. 🙂 Men det gik lige akkurat.

Nej kortet er returneret for længst så jeg kan ikke genteste RAM. Men fint nok at der er kommet yderligere BIOS opdateringer, så kommer der nok bedre styr på det efterhånden. 🙂 . Ja det var så disse RAM jeg brugte: CMU32GX4M4C320016R eller rettere 2 af klodserne fra dette sæt med 4 stk. klodser. 🙂


Janbau
 
Elitebruger
Tilføjet:
28-04-2017 00:06:23
Svar/Indlæg:
607/78
Tak
Kan se at der er en Beta bios som er 3 dage nyere end dem Msi lagde ud til i dag . Jeg opdaterede til ver 7A32v14 som tidligere skrevet og har som da du kørte test store problemer med at få den til at boet op med 3200 MHz når jeg Oc min cpu. Men nok om dette problem det har jeg diskuteret meget i andre tråde.

Så jeg prøver nok den beta men måske jeg bare skulle vente. Kan man ligge en ældre bios ind hvis man får en nyere bios som ikke kører ordenligt. Jeg har aldrig lagt en Beta bios ind på et bundkort så vidt jeg husker.
Har læst at nogle faktisk ikke har kunnet ligge en ældre bios ind .


Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af Janbau d. 28-04-2017 00:08:39.