Test: ASUS Prime X370-PRO

Bundkort, AMD d.  02. maj. 2017, skrevet af Renissen2 9 Kommentarer.  Vist: 17815 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: jmose

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1249,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: n/a

Konklusion

Det har igen været en fornøjelse at have dette bundkort i mellemklassen til test. Selv om det ikke har den store gamerpakke i software og tilbehør, så formår dette PRIME bundkort alligevel fint at følge med om ikke andet så indtil videre MSI's XPOWER X370 Titanium bundkort som ubetinget er MSI's topbundkort med X370 chipsættet. Selvom dette bundkort ikke har f.eks. indkapsling af I/O afdelingen så er det et højt ydende bundkort i særdeles fornuftig kvalitet og med næsten funktionalitet som de store gamer bundkort. Så kan man leve med at der ikke er så meget pling og RGB lys på selve bundkortet så er det afgjort værd at investere i.

 

Innovation/Teknologi -  4
Her må det blive til et firtal da den innovation og teknologi der er brugt på frembringelsen af dette bundkort må siges at være ganske fin. De seneste teknologier i form af M.2, sokler og USB 3.1 er taget i brug, så man mangler ikke lige noget på den front.

Bundle/Tilbehør - 3
Der medfølger lige nøjagtigt det der er nødvendigt for at få bundkortet installeret og så en smule ekstra i form af en Q-connector. Det er også rart at se en voucher som kan give rabat på indkøb af sleevede kabler.

Design/Layout - 4
Selvom jeg godt kan lide designet personligt, så er det ikke helt som jeg kunne tænke mig på farverne, så det bliver kun til 4 her. Layoutet kan der ikke ændres meget på.

Software/BIOS - 4
BIOS'en og den medfølgende software er lige efter mit hoved og fungerer rigtigt fint. Der er selvfølgelig ikke helt samme mængde af gamer software med i kassen til dette bundkort, så jeg ender på et firtal.

Ydelse - 4
Ydelsen kan der ikke sættes en finger på, da det yder mindst ligeså godt som konkurrenternes bundkort og så mange gange lige en tand til. Dette kort yder helt suverænt til prisen. Jeg er stadig imponeret.

Pris - 4
Jeg finder prisen på dette bundkort helt i orden, for man får god ydelse for de 1250 Kr. som man skal af med for dette bundkort. Med i kassen får man lige det tilbehør og den software der er nødvendig til at få bundkortet i luften. Der er ikke satset stort på gamer funktioner med dette kort. Skal man blot have sig en velfungerende hverdags PC med muligheder for selv at bygge ud og bygge til med et eller flere grafikkort, så har man en rigtig god platform at bygge på.

 

id=1

 


 

 
Test: ASUS Prime X370-PRO
Innovation / Teknologi4
Bundle - Tilbehør3
Design - Layout4
Software - BIOS4
Ydelse4
Pris4
Samlet76%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here

UK summary

It has been a pleasure to have this motherboard in the mid-range for testing. Although it does not have the large gamerpackage in software and accessories, then this PRIME motherboard still manage just fine to follow along if nothing else then so far Msi XPOWER X370 Titanium motherboards as unconditional is MSI's topmotherboard with X370 chipset. Though this motherboard does not have for exsample encapsulation of I/O Department it´s a high-performance motherboard in extremely reasonable quality and with almost functionality as the big gamer motherboards. So if you can live with that, there's not so much pling and RGB light on the motherboard then it's definitely worth investing in.

 

Innovation/Technology - 4
Here it must be a grade of 4 as the innovation and technology that is used in the making of this motherboard must be said to be quite fine. The latest technologies in the form of M.2, socket and USB 3.1 is taken into use, so you are not missing anything on that front.

Bundle/Accessories - 3
There´s  included exactly what's needed to get the motherboard installed and then a bit extra in the form of a Q-connector. It is also nice to see a voucher which can give discount on purchases of sleevede cables.

Design/Layout - 4
Although I like the design personally, it's not quite as I could imagine on the colors, so it will be only to 4 here. The layout cannot be changed much.

Software/BIOS - 4
BIOS and the included software is just after my head and works very fine. There are, of course, not quite the same amount of gamer software in the box for this motherboard, so I end up on a grade of 4.

Performance - 4
The performance can´t be put a finger on, since it provides at least as good as its competitors ' motherboard and many times just a bit more. This board performs completely sovereign to the price. I'm still impressed.

Price - 4
I find the price of this motherboard completely in order, because you get good performance for the 1250DKK you must pay for this motherboard. In the box you get just the accessories and the software that is needed to get the motherboard in the air. There are not spended big on gamer features with this card. If you are just looking to a have a well-functioning everyday PC with options for building out and build for themselves with one or more graphics card, then you have a really good platform to build on.

 

Fearless
 
Elitebruger
Tilføjet:
02-05-2017 14:18:28
Svar/Indlæg:
4533/104
Der hvor du nævner.

(I det tredje felt "AI Tweaker" bliver det for alvor interessant når man vil Overclocke CPU'en. Der kan her justeres på BClock og lidt længere nede sættes gangefaktoren på CPU'en. I AI Tweaker kan man også Manuelt opsætte sine RAM indstillinger. Længere nede på siden i "AI Tweaker" kan man justere på Vcore spændingen. Jeg har valgt at køre manuelt. Man kan også sætte systemet til at køre D.O.C.P og det vil så overclocke RAM som jeg har gjort her, Så sættes RAM timings automatisk og det fungerede perfekt lige ud af boxen.)

Du nævner at man kan oc´e på BClock oc´e, dette er en FEJL og det passer ikke, boardet har ikke en indbygget BClock generator som er nødvendig for at lave BClock oc.
Man kan KUN oc´e via multiplier på 2 forskellige måder.

Vi mangler også en uddybende forklaring på hvordan i har sat ram op, + hvilke ram/andet hardware i bruger, + den v-core er stadig for høj, specielt til 24/7 brug, alt over 1,425v er over AMD´s max for hvornår komponenter tager skade i cpu´en.Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Fearless Angel d. 02-05-2017 14:18:52.


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
03-05-2017 00:59:19
Svar/Indlæg:
1987/272
#1

Du har fuldkommen ret. 🙂 Det med Bclock er forkert .... det er fjernet.

Med hensyn til "opsætning af RAM" så foregik det nøjagtigt som jeg skriver i Det tredje felt i BIOS satte RAMmen i og valgte D.O.C.P hvorefter RAMmen kører som vist i tredje billede i BIOS. I øvrigt er det også nævnt øverst i Test afsnittet at rammen er 3200 MHz og det skal de så naturligvis også køre i testen. Andet hardware er som det plejer at være, nævnt i øverst i Test afsnittet.

I øvrigt vil jeg blæse på hvad du mener er en for høj Vcore jeg sætter Vcore til en værdi som f.eks. Cinebench CPUtesten kan køre igennem på uden at crashe ved den angivne clock.


Svaret blev redigeret 3 gange, sidst af Renissen2 d. 03-05-2017 12:45:33.


Fearless
 
Elitebruger
Tilføjet:
03-05-2017 20:28:02
Svar/Indlæg:
4533/104
#2 jeg hentød til at i ikke nævnte hvilke ram (brand /navn mm).

det har stor betydning ,da det kunne tyde på at i tester med nogle ram baseret på samsung B dies, når i kan ramme 3200mhz så let.


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
03-05-2017 20:35:34
Svar/Indlæg:
1987/272
#3
OK fair nok Jeg lægger nummeret på den ind i testafsnittet. :)

Så kan jeg næsten regne ud at du selv havde problemer med dine Corsair RAM?. DEm jeg normalt bruger også nogle Corsair 3200 MHz ville ikke køre 3200 på dette bundkort, så derfor måtte jeg hive fat i GeIL RAMmen som generelt er bedre til at køre 3200 MHz end Corsairs RAM. Det bliver måske fixet med nye BIOSer hen ad vejen. 🙂


Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af Renissen2 d. 03-05-2017 20:42:35.


Fearless
 
Elitebruger
Tilføjet:
03-05-2017 22:40:59
Svar/Indlæg:
4533/104
#4 ja muligvis, Corsair ram under 3400/3466, er med Hynix sk, og de er kendt for at clocke dårligere med Ryzen, end Samsung b dies baserede moduler, som dog også ofte er dyere.

Hvilke geil stænger er der helt nødaktigt tale om, det er svært at finde god info på netop geil ram, så hvis det er et 2*8gb kitt der er til at betale sig fra, så kan det være smart at skrive ned i testen også. Havde jeg ikke købt disse billigt, havde jeg også selv villet ud og finde nogle sticks baseret på Samsung B dies nemlig. 🙂


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
03-05-2017 23:23:33
Svar/Indlæg:
1987/272
#5

Ok nu har jeg indsat et nøjagtigt billede fra GEIL's hjemmeside som viser nøjagtigt hvilket sæt jeg har kørt med, så nu kan andre så købe deres 3200 MHz RAM kit efter det billede. Det er indsat i Test afsnittet. 😀


Fearless
 
Elitebruger
Tilføjet:
04-05-2017 11:19:54
Svar/Indlæg:
4533/104
#6 Tak, jeg er sikker på at det kan hjælpe eventuelle nye ryzen købere.. 🙂


Waskus
 
Superbruger
Tilføjet:
04-05-2017 17:10:37
Svar/Indlæg:
381/3
Mine corsair vil kun 2933mhz på dette bundkort. Bevares sidste bios update kan jeg boote ind i Windows ved 3200mhz men så crash er den også.


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
04-05-2017 18:26:25
Svar/Indlæg:
1987/272
#8

Ja desværre det duer ikke med Corsair RAM. De vil ikke 3200 🙂