Panasonic præsenterer nye Toughbooks

HT Exclusive d.  16. marts. 2017, skrevet af Pizzadude 2 Kommentarer.  Vist: 8966 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: Pizzadude
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 0,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Panasonic præsenterer nye Toughbooks

I anledning af lanceringen af nye produkter i Panasonics Toughbook-serie, var HwT inviteret til møde hos Panasonic, hvor vi fik mulighed for at studere de to nye modeller på nærmeste hold. De to nye modeller CF-33 og FZ-Q2 blev første gang præsenteret på Mobile World Congress 2017 i Februar, og ventes på markedet i løbet af næste kvartal. Forvent dog ikke at de dukker op i din lokale Elgiganten, for målgruppen er fortsat erhvervslivet i brancher hvor det er vigtigt at ens it udstyr lkan tåle lidt af hvert - ambulancetjeneste, politiet, forsvaret, reparatører, fabriksgulvet og så videre.  

Toughbook har efterhånden lagt 20 år bag sig, og i den anledning havde Panasonic medbragt et eksemplar af deres aller første model CF-25, her på billedet ovenfor sammen med den nye CF-33. Hvis nogen skulle være i tvivl er det den gamle til venstre. Størrelsen har ikke ændret sig det store, men det har teknologien og ikke mindst vægten.  

 

Som sagt var der to nye produkter på programmet i dag, den ene har modelnavnet CF-33, og er en "fully rugget" 2-i-1 enhed, der er bygget til at modstå lidt af hvert. Enheden er testet til at kunne holde til fald fra 120 cm, i alle tænkelige vinkler. For at beskytte skærmen er den belagt med en special coating fra et Japansk firma, og testet til at kunne holde til slag fra en 1 kg tung stålkugle.

CF-33 er baseret på en Intel Core i5 Kaby Lake processer, men vil senere også komme i en version baseret på Skylake. Dette sker da Kaby Lake ikke understøtter tidligere versioner af Windows, hvilket kan være et issue for mange virksomheder der endnu ikke er migreret til Windows 10. Enheden fås både som stand-alone tablet og med keyboard inkluderet, og docking station kan naturligvis tilkøbes. En interessant feature er, at den er kompatibel med eksisterende docking stationer til montering i køretøjer som f.eks. ambulancer, og dermed sparer man den udgift når der opgraderes til den nye model.

Som med Toughbook tabletten FZ-A2 som vi testede i efteråret, er der rige muligheder for at tilpasse enheden med en ekstra USB-port, stregkodescanner, smartcard læser, fingeraftryksscanner og så videre.   

Den anden af de to nye modeller FZ-Q2 er en såkaldt "semi-rugged" version, der kan holde til lidt mindre en storebror men til gengæld har et tyndere og lettere design. FZ-Q2 er baseret på Skylake m5 processor, og vejer 1,93 kg med keyboard mod storebrors 2,76 kg. FZ-Q2 kan holde til et fald på 76cm, hvilket ikke er valgt helt tilfældigt - der er nemlig EU-standarden for hvor højt et bord skal være. 

  
Dirk Weigelt fra Panasonic demonstrerer her CF-33 og sammenligner med den gamle model. 

Det blev også til gentagne drop-tests og endda ned af et par trapper - uden at det var til at se efterfølgende. Hvis man vil se en lidt mere ekstrem test af Toghpad, så tjek denne video ud, hvor en toughpad er sendt på tur ud i rummet og i frit fald ned på jorden igen.   

killten
 
Moderator
Tilføjet:
19-03-2017 20:36:39
Svar/Indlæg:
9/2
Fed artikel, ikke for st være lyseslukker men mener du ikke de har lavet med sky Lake, og senere kommer med baby lake. Nu hvor du nævner "kaby lake ikke understøtter tidligere versioner"
:)


Pizzadude
 
Redaktør
Tilføjet:
19-03-2017 23:37:24
Svar/Indlæg:
5356/442

Fed artikel, ikke for st være lyseslukker men mener du ikke de har lavet med sky Lake, og senere kommer med baby lake. Nu hvor du nævner "kaby lake ikke understøtter tidligere versioner"
:)

killten skrev d. 19-03-2017 20:36:39

Tak for din kommentar 🙂

Nej den skulle være god nok, første version af CF-33 kommer med Kaby Lake. Lidt senere vil de så åbne op for muligheden for at vælge Sky Lake i stedet.

Grunden til at de vælger også at åbne op for en version med den gamle generation af Intel-CPU'er er, at Microsoft har valgt ikke officielt at understøtte Kaby Lake med OS ældre end Windows 10.

Men jo du har ret i at rækkefølgen er lidt spøjs 🙂