Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: DeXTRoNiaN

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 4650,00
Produkt udlånt af: AORUS
DK distributør: Fourcom

Layout / Design 

Sådan tager bundkortet sig ud overordnet set og jeg kan lide hvad jeg ser. Det er et matsort printmed komponenterne holdt i så vidt muligt sort eller og forkromet og det ser rigtigt godt ud. Den store lukkede profil på CPU strømforsyningens VRM'er er også sortmalet. I/O indkapslingen er primært hvid med Aorus logoet ovenpå i sølv. Der er også en matteret rude til højre for logoet og det er her der kommer RGB LED lys ud fra 

Der er masser af stik og knapper samt kontakter på bundkortet. Her ses f.eks. de 2 stk. M.2. sokler mellem PCIe slot1 & 2 og det andet mellem slot 3 & 4.

Bundkortet har disse stik, knapper og kontakter ombord:
x24-pin ATX Main power
1x8-pin ATX 12V Power connector
1x CPU fan header
1x water cooling CPU Fan header
4x system fan headers
2x system fan/water cooling pump headers
1x I/O shield audio LED power connector
2xRGB (RGBW) LED strip headers
3x SATA Express connectors
8x SATA 6Gb/s connectors
2x M.2. socket 3 connectors
2x U.2 connectors
1x frontpanel header
1x front panel audio header
2x USB 3.1 Gen1 headers
2x USB 2.0/1.1 headers
1x trusted Platform Module header
1x Thunderbolt add in card connector
1x Clear CMOS jumper
2x temperature sensor headers
1x power button
1x reset button
1x Clear CMOS button
1x ECO button
2x audio gain control switches
2x BIOS switches
Voltage measurement point 

RAM soklerne er der 4 af og imellem soklerne er der monteret et gennemsigtigt stykke plastik med en lysdiode i hver ende så der er RGBlys mellem soklerne. Der kan iøvrigt monteres op til 64 GB RAM. RAM med hastigheder op 4133MHz og over er understøttet. 

Derudover Har den store chipsætkøler en smart tilbygning i højre side som rækker helt ind over SATA stikkene og flugter med dem, så det mere bliver som en homogen enhed. Køleren har et stort sølvfarvet logo og ellers er farverne hvid og sort. I højre side har den en stribe huller der ligner kølehuller, men det er her der kommer LED lys ud fra. 

Bundkortet bruger en speciel controller kaldet PEX 8747 til at booste antallet af PCIe lanes til 32 baner og derfor kan man køre med 2stk.16x Grafikkort på PCIe slottene. Alle slots er forstærket med en stål indkapsling som forlænger holdbarheden på dem. 

Lydkortet på dette bundkort er et Sound Blaster ZxRi og der er også på dette felt brugt lækre højkvalitets komponenter i audiodelen. Det er bl.a. de fire knaldrøde specialkondensatorer som skiller sig en del ud i venstre side af bundkortet. Bliver man ikke helt tilfreds med lyden så er det muligt via de 3 stk. udskiftelige OP-AMP's at justere yderligere på lydbilledet.
 


 

Helt forneden på billedet sidder der en gennemsigtig plastikstang med et specielt mønster og den har også lysdioder i begge ender og sender dermed et kraftigt lys igennem plastikstangen så mønsteret fremhæves. Her er det den stang der medfølger men der er vedlagt en med et andet mønster og ellers kan flere tilkøbes. Der er ikke et men hele 2 LED displays til udlæsning af fejlkoder og derudover sidder der 4 små lysdioder som også er med til at give et hint om hvor fejlen ligger da de skiftevis lyser op under start. Der er også en række knapper de 2 små under displayene er til henholdsvis reset og BIOS reset. OC giver et beskedent OC på 3,7 GHz og lyser rød når den er slået til. ECO lyser grønt og det indikerer at systemet kører i strømbesparende tilstand. Den sidste knap er en startknap som lyser rødt når systemet er startet. 

Her det et kig på den meget kraftige kølevinkel som Aorus Z270X-Gaming 9 er udstyret med. Det kan fint køre med luftkøling men nummer et er selvfølgelig vandkøling. Og som man kan se på billedet er det ikke for sjov at bundkortet er udstyret med så kraftig køling for der er hele 22 faser i CPU'ens strømforsyning og de skal køles allesammen. Dette er den største CPU strømforsyning jeg nogensinde har set på et Z270 bundkort og da 10-12 faser som regel klarer opgaven fint under Overclockning så må det være helt suverænt og lidt til for også at lave ekstrem OC på dette bundkort. 

På lagrings siden har bundkortet 8 stk. SATA 6Gb/s eller 4 stk. SATA Express porte. Skulle det knibe yderligere er der også 2 stk. U.2 stik som kan levere op til 40Gb/s ligesom de 2 M.2. stik. 

Her ses vandkølingsblokken bagfra og den er egentlig ikke specielt lækker at se på. Men til gengæld er den uden tvivl ganske effektiv hvis man strikker noget vandkøling på systemet. 

Bundkortet har følgende stik i I/O delen:
1x PS2 keyboard/mouse port
2x MMCX antenne connectors
1x HDMI port
1x Displayport
1x Thunderbolt 3 connector with USB 3.1 Gen2
1x USB 3.1 Gen 2 A-port (Red)
5x USB 3.1 Gen 1 ports
1x RJ-45 port
1x Optical SPDIF out connector
5x audio jacks

 

Næste punkt er BIOS.

 

 

p0Pe
 
Elitebruger
Tilføjet:
04-04-2017 09:34:46
Svar/Indlæg:
3096/53
"Produkt udlånt af:" linker til hwt.dk.www.aorus.com

Det er et rigtigt lækkert bundkort det her, omend en smule pricey.
Jeg har selv haft et, og kunne godt have ønsket at der var vedlagt et par LED bånd i kassen også når man tager prisen i betragtning.


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
04-04-2017 10:25:56
Svar/Indlæg:
1987/272
#1

Tja noget skal der stå i feltet, og linket virker fint nok hos mig.

Ja det kunne de selvfølgelig godt have smidt med i kassen. 😀


Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af Renissen2 d. 04-04-2017 13:25:06.