Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: DeXTRoNiaN

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 4650,00
Produkt udlånt af: AORUS
DK distributør: Fourcom

Test

 

Testmaskinen består af :

  • Bundkort: Aorus Z270X-Gaming 9 BIOS ver.F3
  • CPU: Intel i7 7700K Kaby Lake CPU @ 4,2GHz
  • PSU: Cooler Master G750M
  • RAM: 2x8GB Corsair Vengeance LED DDR4 3200 MHz
  • Grafikkort: MSI R9 270 Gaming
  • SSD: Ocz Vector 180 256 GB
  • Køling: NZXT Kraken X61
  • OS: Windows 10 Pro

 

Programmer:
3Dmark
Basemark CL
Cinebench R15
AIDA EXTREME 64
PCMark 8
wPrime
ChrystalDiscMark

 

 

3DMark:
Det nyeste skud på stammen fra Futuremark. Programmet byder på endnu mere krævende grafiktests, og der er mulighed for også at køre programmet på Android/iOS enheder og der kan direkte sammenlignes med de helt store PC systemer. 

Som lidt forventet scorer Aorus Z270X-Gaming 9 højest i Ice storm og på linje med de andre Z270 bundkort jeg har testet i den senere tid.
 

Basemark CL:
Basemark CL er en test der gennemløber forskellige videnskabelige udregninger og viser f.eks. hvordan væske i bevægelse opfører sig i et kar. Til nogle af testene bruges Open CL. Programmet håndterer også beregninger på forskellige former for video og billedbehandling samt fraktaler. Resultatet leveres som en samlet score. 

i denne test klarer Aorus bundkortet sig godt, men det må se sig slået eller være på linje med de 2 ASUS bundkort.
 

Cinebench R15:
Tester hvor hurtigt CPU’en kan lave et billede ved brug af alle kerne og tråde i CPU’en. Cinebench kører også en OpenGL test, der til sidst viser gennemsnits FPS. 

I Cinebench R15 testen scorer Aorus bundkortet en anelse lavere i OpenGL testen og en tand lavere i CPU testen, det er dog stadig den anden bedste score af hele feltet.
 

Aida Extreme:
Aida Extreme bliver brugt til at se specifikationer på hele systemet og har nogle indbygget benchmarks. I denne sammenhæng bliver kun RAM benchmark brugt, der leverer resultater i Megabyte i sekundet, og nanosekunder i latency. 

Her i AIDA testen klarer Aorus bundkortet RAMtestens læsedel ganske suverænt, også i skrivetesten ligger Aorus godt med oppe i toppen lige under MSI XPOWER. Det samme gentager sig i kopieringstesten.
 

PCMark 8:
Futuremark står også bag PCMark, som måler næsten alle aspekter af et system: hvor hurtigt der kan vises hjemmesider, billeder, film og afspilles musik. Der bliver også vist nogle grafiske tests, og harddiskens hastighed analyseres. Hver kategori får deres egne point, hvorefter et samlet tal udregnes. På grafen vises de individuelle kategorier og det totale resultat, som Futuremark har valgt at kalde "PC Marks". 

Her i PCMark 8 testen må Aorus Z270X Gaming 9 se sig slået af både MSI XPOWER og ASUS bundkortene. Kun i Work testen klarer Aorus sig bedst.
 

wPrime:
wPrime udregner primtal, her med 2 muligheder; 32 millioner og 1.024 millioner. Programmet kan bruge alle CPU'ens kerner og tråde. 

Også her i wPrime ser vi at vi har at gøre med et top bundkort og Aurus bundkortet scorer næsten det samme som MSI XPOWER.
 

CrystalDiskMark 3.0.3 x64:
Dette program tester ydelse fra den tilsluttede Harddisk/SSD og de forud definerede tests måler med de samme størrelser datablokke på både læse- og skrivesiden af den tilsluttede disk. Målingerne bliver udført på bundkortets SATA stik, så ydelsen vil variere lidt, da der er forskel på bundkorts måde at levere data på. Også selv om det i princippet foregår gennem det fysisk samme chipsæt på alle bundkortene. 

Her i CrystalDiskMark testen går det op og ned og Aorus bundkortet scorer næsten på linje med de øvrige bundkort. Der er dog en tendens til at Aorus bundkortet scorer et par mulehår bedre end MSI XPOWER, men ASUS Strix kommer det aldrig i nærheden af.
 

På næste side får CPU'en lidt OC.

 

 

p0Pe
 
Elitebruger
Tilføjet:
04-04-2017 09:34:46
Svar/Indlæg:
3096/53
"Produkt udlånt af:" linker til hwt.dk.www.aorus.com

Det er et rigtigt lækkert bundkort det her, omend en smule pricey.
Jeg har selv haft et, og kunne godt have ønsket at der var vedlagt et par LED bånd i kassen også når man tager prisen i betragtning.


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
04-04-2017 10:25:56
Svar/Indlæg:
1987/272
#1

Tja noget skal der stå i feltet, og linket virker fint nok hos mig.

Ja det kunne de selvfølgelig godt have smidt med i kassen. 😀


Svaret blev redigeret 2 gange, sidst af Renissen2 d. 04-04-2017 13:25:06.