Test: Seasonic Prime 1000W Platinum

Strømforsyninger d.  27. april. 2017, skrevet af Polarfar 2 Kommentarer.  Vist: 14305 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Polarfar
Oversættelse: Polarfar

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 2030,00
Produkt udlånt af: Seasonic
DK distributør: n/a

Layout / Design


Seasonics Prime serie lægger sig ikke milevidt fra de fleste andre PSU'er rent designmæssigt, men der er dog et par punkter hvor den skiller sig ud. Ikke på farverne der er mørke/neutrale som de bør være på et tredieparts produkt. Men toppen med blæsergitteret har fået et "puslespilsbrik" design, som jeg ikke har set før.På siden er der lavet noget der ligner luftindtag på en Corvette. Alle logoer og informationer er trykt i en lys grå farve for at understrege Platinum navnet. Alle stikkene er kodede så du ikke kan placere dem forkert, og på alle kablerne er det trykt på stikkene hvilken ende der hører til PSU, og hvilken der skal i bundkortet eller en af enhederne. I forhold til 650 W Gold modellen er der kommet en række stik mere på, da 1000 watt'eren kan trække flere grafikkort og mere periferiudstyr.


 
 

Løsner man de fire skruer i hjørnerne kan man komme ind til blæseren og elektronikken.Det er en 140 mm blæser fra Hong Hua, en stor kinesisk producent som jeg er stødt på adskillige gange. Den er opgivet til 0,5 ampere og max 2000 o/min. Seasonic oplyser at den har et flydende leje og lang levetid. Om den holder de 12 år der er garanti på PSU'en ved jeg ikke, men det er heldigvis ikke nogen kompliceret operation at udskifte en blæser. Levetiden på blæsren er opgivet til 50.000 timer,eller uafbrudt drift ved 40 grader C i 5,7 år. 

Når nu jeg alligevel har løftet hatten, kan man jo lige så godt tage et par nærbilleder af elektronikken.


 
Det er 1000 W Platinum modellen til venstre, og 650 W Gold til højre - sidstnævnte vippet 180 grader for sammenligningens skyld. 


Det er nydeligt sat sammen, og selv om man skulle mene at det ikke har betydning, så har det faktisk ret meget at sige i forhold til støj, at fabrikken forstår at montere komponenterne ordenligt. I forhold til 650 watt Gold modellen er der sket en lille smule men det er grundlæggende præcis den samme platform. Komponenterne er næsten ens, men 1000 watt'eren har naturligvis fået en opgradering på transformatorer og halvledere. Det er også tydeligt at den store elektrolytkondensator i indgangen er vokset.


 


Styringen af switchmode transistorerne er lagt over på det lille opretstående printkort i bunden af billedet. 3,3 V og 5 V linjerne kører separat fra 12 V linjen og bør ikke influere på den. Brugen af opretstående printkort minimerer højfrekvent støj, ud over at det naturligvis også er både pladsbesparende og nemmere at montere på fabrikken.Der er brugt japanske elektronlyt og solid state kondensatorer hele vejen i konstruktionen. Det er afgørende for både effektivitet, støj og levetid. 

 

 

dMITIj
 
Elitebruger
Tilføjet:
27-04-2017 14:05:13
Svar/Indlæg:
1860/155
Lækkert review og 12års garanti er da lækkert 🙂

du skriver under konklusion

Design/Layout - 4
Det er ikke fordi Seasonic Prime Gold skiller sig voldsomt ud fra mængden som sådan, men jeg vil alligevel give point for det modulære design, valget af fladkabler og det rå udseende. Samlet set en lækker pakke.


Polarfar
 
Senior Skribent
Tilføjet:
27-04-2017 14:06:26
Svar/Indlæg:
2306/846
#1 rettet, tak.