Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: DeXTRoNiaN

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 812,00
Produkt udlånt af: Gigabyte
DK distributør: Fourcom

Test:

Testmaskinen består af :

  • Bundkort: GIGABYTE AB350-GAMING 3 BIOS ver. F6
  • CPU: AMD RYZEN 7 1700 @3,0 GHz
  • PSU: Cooler Master G750M
  • RAM: 4x8GB GEIL EVO X DDR4 3200 MHz
  • Grafikkort: MSI R9 270 Gaming
  • SSD: Ocz Vector 180 256 GB
  • Køling: Noctua NH-D15 SE-AM4
  • OS: Windows 10 Pro


Programmer:

3Dmark 2013
Basemark CL
Cinebench R15
AIDA EXTREME 64
PCMark 8
wPrime
CrystalDiskMark

 

Da dette er det første bundkort med B350 Chipsættet. jeg tester, har jeg ikke umiddelbart andre B350 bundkort at sammenligne med, men til gengæld er der flere X370 Chipsæts bundkort, så det bliver en sammenligning mod ASUS PRIME og MSI Titanium. I princippet er der da heller ikke de helt store forskelle på B350 og X370. Det lykkeds mig dog ikke at få RAM klodserne til at køre mere end 2933 Mhz på dette bundkort.

 

3DMark:
Det nyeste skud på stammen fra Futuremark. Programmet byder på endnu mere krævende grafiktests, og der er mulighed for også at køre programmet på Android/iOS enheder og der kan direkte sammenlignes med de helt store PC systemer. 

GIGABYTE AB350 lægger hårdt ud og løber med sejren i alle 3 tests, det er da ret imponerende.
 

Basemark CL:
Basemark CL er en test der gennemløber forskellige videnskabelige udregninger og viser f.eks. hvordan væske i bevægelse opfører sig i et kar. Til nogle af testene bruges OpenCL. Programmet håndterer også beregninger på forskellige former for video og billedbehandling samt fraktaler. Resultatet leveres som en samlet score. 

Succesen fortsætter her i Basemark testen, Det er ikke meget GIGABYTE bundkortet vinder med, men selv et mule hår er også nok.
 

Cinebench R15:
Tester, hvor hurtigt CPU’en kan lave et billede ved brug af alle kerne og tråde i CPU’en. Cinebench kører også en OpenGL test, der til sidst viser gennemsnits FPS. 

I Cinebench er forskellen mere markant i OpenGL FPS testen, her scorer GIGABYTE AB350 ca. 12-14 FPS under det de andre 2 bundkort kan præstere. I den rene CPU-test klarer GIGABYTE sig lige så godt som ASUS PRIME bundkortet.
 

Aida Extreme:
Aida Extreme bliver brugt til at se specifikationer på hele systemet og har nogle indbygget benchmarks. I denne sammenhæng bliver kun RAM benchmark brugt, der leverer resultater i Megabyte i sekundet, og nanosekunder i latency. 

I denne test ligger GIGABYTE AB350 på linje med de øvrige bundkort eller er en smule over ASUS PRIME. Det er ikke de helt store forskelle der her kan detekteres.
 

PCMark 8:
Futuremark står også bag PCMark, som måler næsten alle aspekter af et system: hvor hurtigt der kan vises hjemmesider, billeder, film og afspilles musik. Der bliver også vist nogle grafiske tests, og harddiskens hastighed analyseres. Hver kategori får deres egne point, hvorefter et samlet tal udregnes. På grafen vises de individuelle kategorier og det totale resultat, som Futuremark har valgt at kalde "PC Marks". 

PCMark 8 klarer GIGABYTE AB350 fuldt ud på højde med de 2 andre bundkort.
 

wPrime:
wPrime udregner primtal, her med 2 muligheder; 32 millioner og 1.024 millioner. Programmet kan bruge alle CPU'ens kerner og tråde. 

Også i wPrimetesten klarer GIGABYTE AB350 sig rigtigt godt og render et par sekunder hurtigere i den lange 1024M test.
 

CrystalDiskMark 3.0.3 x64:
Dette program tester ydelse fra den tilsluttede Harddisk/SSD og de forud definerede tests måler med de samme størrelser datablokke på både læse- og skrivesiden af den tilsluttede disk. Målingerne bliver udført på bundkortets SATA stik, så ydelsen vil variere lidt, da der er forskel på bundkorts måde at levere data på. Også selv om det i princippet foregår gennem det fysisk samme chipsæt på alle bundkortene. 

Igen ser vi her i CrystalDiskMark testen kun en ubetydelig forskel i resultaterne i forhold til især ASUS PRIME bundkortet.


På næste side får CPU'en lidt OC.

 

 

The
 
Elitebruger
Tilføjet:
04-05-2017 07:30:19
Svar/Indlæg:
1405/100
Det ser rigtig godt ud med ydelse på bundkort, og prisen kan man ikke klage over


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
04-05-2017 11:44:47
Svar/Indlæg:
1987/272
#1

Jeps, med det her bundkort og en Ryzen kan man hurtigt og billigt få samlet sig en godt ydende PC. 🙂