Test: Cougar MinosX3

Styre-enheder d.  16. august. 2017, skrevet af Pizzadude 0 Kommentarer.  Vist: 12131 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Pizzadude
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 250,00
Produkt udlånt af: Cougar
DK distributør: Also

Test

I selve testperioden måtte min trofaste Logitech G500 vige pladsen i mit daglige brug, til billedredigering i Photoshop og gaming primært i spillene Battlefield, Borderlands, CS GO og Diablo III.

Som altid lægger jeg ud med en test af hvilke overflader, som musen kan bruges på. Når man har at gøre med en optisk sensor frem for laser, er musen typisk lidt mere kræsen når det kommer til overflader. Efter at have prøvet med min normale Roccat Taito musemåtte, musemåtter af andre materiale, direkte på mit træ-skrivebord og på en blok, kunne jeg konstatere at MinosX3 ikke fungerer lige godt på alle overflader. På musemåtter af stof og metal gik det ganske fint, men på både musemåtter af plastik (Intelligepad og Funcpad), bord og papirsblok var musen fuldstændig ubrugelig. 
 


 

Musen er en smule mindre end mange andre gaming mus på markedet, men på trods af dette ligger den faktisk ret godt i hånden - i hvert fald i min. Jeg fandt at størrelse/form passer perfekt til greb hvor man styrer med fingrene frem for hele hånden (claw/fingertip), men faktisk også fint når man styrer med hele håndfladen. I kraft af størrelsen vi de færreste dog kunne hvile hele hånden på musen, men for mig fungerede det fint selv om selve håndroden svæver lidt i luften.   

For at teste præcisionen har jeg redigeret diverse billeder i Photoshop, og tegnet diverse mønstre og linjer i Paint. Ved brug af Roccats Taito musemåtte (stof), var der ikke nogen jitter eller andet at bemærke angående præcisionen, som nævnt tidligere er det dog en noget andet historie ved brug af for eksempel en musemåtte af plastik, hvor den er meget upræcis. 

I gaming og særligt i første persons skydespil, er det essentielt at sensoren er hurtig, præcis og ikke mindst pålidelig. MinosX3 lever her godt op til hvad jeg ville forvente, med det rette underlag vel og mærke. I gaming situationer reagerede musen under testen som den skulle, og ej heller ved hurtige eller skæve bevægelser var der noget at udsætte. Ved specifikt at teste for det, kunne jeg dog få musen til at "spinne ud", og altså havne et helt andet sted på skærmen end den burde. Som sagt er det ikke noget jeg oplevede i gaming-sessionerne, men det er værd at notere sig.  

Angående knapperne har jeg ikke så meget at bemærke, de er fra Omron og umiddelbart af fin kvalitet. De sidder fint placeret, og de er ikke alt for hårde, hvilket jeg godt kan lide.