Test: Cougar Immersa

Lyd d.  23. august. 2017, skrevet af Pizzadude 1 Kommentarer.  Vist: 14539 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Pizzadude
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 435,00
Produkt udlånt af: Cougar
DK distributør: Also

Test

Så er vi kommet til den del af testen der virkelig betyder noget - vi skal finde ud af hvordan headsettet lyder. Som det første vil jeg lytte mig igennem en masse musik, og på den baggrund give min vurdering af ydelsen i denne disciplin. Efter denne opvarmning slår vi over på gaming mode, og ser om det er med rette Immersa kalder sig et gaming headset. 

Da der ikke følger software med til headsettet, er indstillingene i begge dele af testen den samme. Da det ikke er helt samme lyd, man normaltvist vil foretrække til musik og spil, vil dette måske påvirke det overordnede billede. 

Musik

Som det første var det musikydelsen der skulle testes, så jeg tog jeg fat på en forskelligartet playliste indeholdende blandt andet numre fra Iron Maiden, Foo Fighters, Andy Grammer, Tina Dickow, The Impressions og Daft Punk. 

I de fleste musikstykker, og særligt dem med lidt bas i, gør Immersa en ganske fin figur vil jeg sige. Diskant og mellemtone kan i nogle tilfælde godt virke lidt rodet og fremstår ikke fuldstændig krystalklar. Særligt i sammenligning med mit normale Razer Manowar headset, er forskellen i klarhed i forhold til dyrere headsets tydelig. Dette bliver til en hvis grad opvejet af bassen, der er både ganske potent og livlig nok til at gøre de fleste musikstykker til en fin oplevelse - så længe altså man ikke lytter alt for godt efter detaljerne.  

Værd at nævne er, at Immersa i kraft af sit lukkede design, ikke lader meget lyd slippe ud til omgivelserne. Faktisk skulle jeg skrue ubehageligt langt op for headsettet, før man kunne høre det på den anden side af bordgruppen, så pluspoint for at kunne skåne omgivelserne fra min tvivlsomme musiksmag. 
 

 

 

Gaming

For at teste hvordan Immersa klarer spil, har jeg naturligvis været godt rundt omkring blandt andet Battlefield, Borderlands, CS GO og Diablo III.

Til førstepersons skydespil, er det helt essentielt, at kunne høre hvor forskellige lyde kommer fra, så man hurtigst muligt kan reagere på dem, og ikke skal kigge sig for meget omkring. Her gør Immersa en fin figur, og jeg kunne uden problemer høre hvis der var nogen der var ved at snige sig ind på mig i CS GO. Præcisionen kunne måske godt være en anelse højere, men ikke noget kritisk. 

Som i musik afsnittet, er det største plus ved dette headset bassen, når det kommer til gaming. Den giver en god effekt og et punch når eksplosioner og lignende skal gengives. På samme måde er det største minus, manglen på en tydelig diskant og mellemtone, hvilket dog heldigvis ikke betyder lige så meget for at klare sig godt i spil.  

Mikrofon

Hvad angår mikrofonen er der ikke meget at bemærke hvad angår lydkvaliteten, da den er ganske fin uden for meget baggrundsstøj eller andet. Fleksibiliteten gør, at det er let at få den indstillet til at sidde i den helt rigtige afstand fra munden, og let at gemme den væk når den ikke er i brug. 

 

TLaursen
 
Ny Bruger
Tilføjet:
22-08-2018 14:29:55
Svar/Indlæg:
7/0

Sindssygt fede høretelefoner - jeg har dem selv, og jeg er altså rigtigt glad for dem. Bruger dem dog ikke såååå meget til Gaming mere, jeg sidder til dagligt og skriver masser af artikler, så jeg bruger dem for at få ro