Test: Razer Ornata CHROMA keyboard

Styre-enheder d.  18. april. 2017, skrevet af Monberg75 0 Kommentarer.  Vist: 14234 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Monberg75
Oversættelse: jmose

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 820,00
Produkt udlånt af: Razer
DK distributør: Razer

Layout / Design:

 

 

Razer Ornata er lavet udelukkende i plastik. Der er ikke metal at ane nogen steder på det, hvilket er lidt en skam. Jeg kunne måske godt have tænkt mig, at basen var i metal, og man kunne mærke det under tastaturet. Udover det virker tastaturet faktisk som god kvalitet, det vejer godt og virker solidt.

 

 

Under tastaturet får man blandt andet bekræftet, at dette er et membran tastatur. Der er nemlig drænhuller under tastaturet.

Så taber du din Cola eller en din Red Bull ned i tastaturet, render det lige igennem og ned på bordet. På den måde undgår man at tastaturet går i stykker. Man kan derefter fjerne alle tasterne fra tastaturet, og tørre det af.

Som man også kan se, er der mulighed for kabelføring til begge sider og lige bagud. Det er super lækkert man ikke skal have sit kabel tværs hen over bordet, men kan trække det ud igennem siden af tastaturet.

 

 

Under tastaturet er der fine gummi fødder, som holder tastaturet solidt på underlaget. Man kan også hæve tastaturet, men disse fødder har desværre ikke gummi under sig. Det gør, at tastaturet ikke står helt så godt fast som når det ligger fladt. Det er dog ikke noget jeg har oplevet som et problem under min test.

 

 

Kablet er med stof betræk, og har et fint guld USB stik i enden. Længden på kablet er lige over 2 meter, og der er en lille gummi strop på kablet, så man kan samle det hvis man ikke skal bruge den fulde længde.

 

 

Selve layoutet på tastaturet er ganske standard. Der er ikke nogen speciel udformning af taster eller nogle dedikerede taster til noget. Jeg kunne godt have tænkt mig, at der var gjort plads til et par dedikerede multimedia taster, men det er der desværre ikke på et Razer Ornata tastatur. Det er selvfølgelig også en individuel smagssag, om man vil have dedikerede taster eller ikke.

Der er dog multimedia funktioner under F tasterne , som aktiveres med 'Fn' tasten nede i højre side. Man bruger også 'Fn' tasten til at slå game mode og flere andre ting til og fra.

 

 

Oppe i højre hjørne finder man indikering af de forskellige tilstande på tastaturet. Fra venstre er der indikering af Caps Lock (Store bogstaver), Num Lock (Numerisk tastatur til og fra) samt Scroll Lock. Derefter er der specialfunktionerne Memory og Game mode.

Memory bruges til optagelse af Makro funktioner uden brug af software, og Game mode bruges til at slukke for blandt andet Windows tasterne når man spiller.

 

 

Som sagt er dette tastatur et membran tastatur med mekanisk lyd og følelse. Det kommer ved, at der er monteret en lille metal fjeder under tasten. Det giver den karakteristiske kliklyd, som man kender fra mekaniske tastaturer. Og det giver også den taktile feedback, så man fornemmer man trykker på en mekanisk kontakt. Kald det snyd eller genialt, det er måden Razer har valgt at lave et alternativ på.

 

 

Håndledsstøtten har gode gummifødder under sig, og en kunslæder beklædt skumgummi pude ovenpå. Den vejer godt, så den ligger godt fast til underlaget.

Man sætter den fast til tastaturet med magneter, da hele bagsiden af håndledsstøtten er magnetisk. Det er ikke noget man kan se, men det finder man ud af når man sætter den op af tastaturet. Magneterne er dog ikke så kraftige, at man kan flytte tastatur og støtte på samme tid, der skal man lige finjustere bagefter. Men det er dejligt at de sidder fast imod hinanden når man har sat tastaturet hvor det skal være.

 

 

Nu er det tid til at kigge på softwaren, på næste side.