Test: Killer E2500 - Gigabit netkort

Netværk d.  18. maj. 2017, skrevet af martinta 0 Kommentarer.  Vist: 14027 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: martinta
Oversættelse: jmose

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 0,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Så blev det tid til en test af om dette netkort så rent faktisk virker. Testen bliver udført via følgende udstyr og på følgende forbindelser.

Test PC:
CPU: Intel I7-7700 
Bundkort: MSI B250 Gaming M3
Ram: Corsair Vengeance LPX DDR4-3200 DC 16GB
Disk: OCZ Vertex 4 
Netkort: Killer E2500

Følgende software benyttes:
Killer Control Center
Origin - download
Steam - download
Diverse spil – fra ovenstående
Utorrent – linux distro
browser trafik – (primært netflix og youtube)

Internet hastighed:
15/15 Mbps (begrænset via Firewall)

Firewall:
Sophos UTM

Switch:
HP 1920-8G

Inden testen har vi kørt med kortet i noget tid, og det har faktisk vist sig at være en anelse udfordrende at vise at kortet virker i spil. De fleste nyere spil håndterer det at have begrænset båndbredde forholdsvis fornuftigt, og selv om man kan mærke belastningen, slår det ikke rigtig igennem i nogen af de steder i spillene hvor man burde kunne aflæse nogle tal.

Én af de steder hvor vi virkeligt kunne mærke en forandring, har været ved streaming, om det måtte være netflix eller youtube, så bliver alt andet trafik som er i brug nedprioriteret. 

På billedet herunder kører Battlefield 4 (bemærk den er prioriteret højest), derunder kommer Youtube som kører en 720P film som får alt overskydende data og kører igennem flydende. Og lidt længere nede kan vi se det spil som den er ved at downloade via steam være helt nedprioriteret, og nærmest ikke få lov til at bruge noget data.

Så hvad er resultatet af testen? 

Den er svær. På den ene side virker softwaren jo som den skal, den prioriterer trafikken og sørger for det vigtigste kommer igennem først. På den anden side var det nok bare at have én anden enhed på samme netværk som denne, som streamede end 720P film, så kan selv QOS software på én specifik enhed ikke give noget mere.

Så jeg vil sige det giver mening hvis den tunge trafik og trafikken som skal prioriteres er på samme pc. Her giver dette netkort med medfølgende software faktisk rigtig god mening.

Vi går videre til en konklusion