Test: GIGABYTE Aorus Radeon RX570

Grafikkort, AMD/ATI d.  10. november. 2017, skrevet af Gripen90 0 Kommentarer.  Vist: 14705 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: 
Oversættelse: Gripen90

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1707,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Layout / Design


Kortet i udseende er næsten en tro kopi af det storebroder Aorus RX 580 XTR 8G. Det er stadig præget af et yderst kantet og aggressivt (stealth?) design i sort, orange og "gun metal" farve. Køleren er den samme, så der burde ikke være nogen som helst problemer med at holde kortet køligt under lange spilsessioner.
 


 

Kortets ramme er lavet i en bladning af aluminium og magnesium lige som tidligere kort fra GIGABYTE i deres Xtreme serier. Heldigvis føles rammen på dette Aorus kort mere fast og knap så skrøbelig som ved de tidligere udgaver. Dog skal man håndtere kortet forsigtigt da rammen godt kan knage lidt.
 


 

Kortet er udstyret med 2x 100mm blæsere, som efter GIGABYTEs udsagn leverer samme køleeffekt som 3x 92mm, men blot på et kortere PCB. Heatsink designet er massivt og de store kobber heatpipe fører effektivt varmen ud til finnerne hvorefter varmen sendes ud i omgivelserne. Både GPU, VRAM og VRMs bliver kølet af blæsere og profilen.
Ligesom tidligere så er kortet passivt kølet op til 60 grader celcius, hvorefter blæserne går i gang. Når blæserne er helt slukkede lyser Fan Stop logoet op.
Ligeledes får kortet strøm fra et enkelt 8pin PCI-E stik.
 


 

På bagsiden finder vi ligeledes en massiv bagplade med en kobberplade i midten lige ved GPU'en, der ifølge GIGABYTE skulle forbedre GPU temperaturen bagpå PCB'et.
 


 

RGB funktioner er naturligvis inkluderet i deres Aorus serie, og de funktioner forefindes på fronten, der er præget af et stor "X" og på siden med Aorus logoet. Der understøttes 16.8 Mio. farver som kan styres ved hjælp af GIGABYTEs inkluderede software. Desværre husker kortet ikke ens farve indstillinger, så de skal indstilles ved hvert boot up.

På bagsiden finder vi følgende display tilslutninger: 1stk Dual Link DVI-D, 1 stk HDMI, 3 stk Display porte.