Test: Gigabyte Aorus Radeon RX580 XTR 8G

Grafikkort, AMD/ATI d.  09. august. 2017, skrevet af Gripen90 0 Kommentarer.  Vist: 16007 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: 
Oversættelse: Gripen90

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 2216,00
Produkt udlånt af: Gigabyte
DK distributør: n/a

Layout / Design

Gigabyte Aorus RX 580 XTR 8G er præget af et kantet og aggressivt design i sort, orange og "gun metal" farve. Et design der klart adskiller fra andre grafikkort køler designs.Kortets ramme er lave i en bladning af aluminium og magnesium lige som tidligere kort fra Gigabyte i deres Xtreme serier. Heldigvis føles rammen på dette Aorus kort mere fast og knap så skrøbelig som ved de tidligere udgaver. Dog skal man håndtere kortet forsigtigt da rammen godt kan knage lidt.

 

Kortet er udstyret med 2x 100mm blæsere som efter Gigabytes udsagn leverer samme køleeffekt som 3x 92mm, men blot på et kortere PCB. Heatsink designet er massivt og de store kobber heatpipe fører effektivt varmen ud til finnerne hvorefter varmen sendes ud i omgivelserne. Både GPU, Vram og VRMs bliver kølet af blæsere og profilen.
Ligesom tidligere så er kortet passivt kølet op til 60 grader celcius, hvorefter blæserne går i gang. Når blæserne er helt slukkede lyser Fan Stop logoet op.

 

Bagpå finder vi en stor massiv bagplade med en kobberplade i midten lige ved GPU'en. Dette vil ifølge Gigabyte forbedre GPU temperaturen bagpå PCB'et og GPUen vil bedre kunne komme af med varmen og afkøles hurtigere.

 

Kortet besidder som efterhånden mange grafikkort i dag også RGB funktioner. Disse forefindes på fronten der er præget af et stor "X" og på siden med Aorus logoet. Der understøttes 16.8 Mio. farver som kan styres ved hjælp af Gigabytes inkluderede software. Desværre husker kortet ikke ens farve indstillinger, så de skal indstilles ved hvert boot up.

 

Selv om RX 580 har en 185 watt TDP og derfor kun har behov for 1x 8 pin PCI-E strømstik, så har Gigabyte monteret et ekstre 6pin PCI-E strømstik for at sikre ekstra stabilitet under overclocking. Kortet kommer med 6+2 power phases mod reference kortenes 6+1.


Af display tilslutninger finder vi 1stk Dual Link DVI-D, 1 stk HDMI, 3 stk Display porte.