Pre-view: Gigabyte Aorus x299

Bundkort, Intel d.  19. juni. 2017, skrevet af Renissen2 0 Kommentarer.  Vist: 11240 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: The Boss

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 0,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Specifikationer

  

I det følgende kaster jeg et blik på de mange funktioner som GIGABYTES X299 AORUS GAMING bundkort er udstyret med. Nogle er velkendte og andre er nye.

Her et resume af de mest markante funktioner for GAMING 3 bundkortet. Da det er det mindste er der heller ikke så meget funktionalitet som på de større og softwaren er også mere begrænset.

Her er det GAMING 7's funktioner. Så rykker vi op næsten på linje med GAMING 9.

Her et resume af de mest markante funktioner for GAMING 9 bundkortet.

AORUS GAMING bundkortene er udstyret med en armor bag plade som ud over at afstive bundkortet også forhindrer at man river sig på bundkortets mange skarpe ting på bagsiden når man bygger en Gamer PC. I I/O afdelingen er AORUS bundkortene udstyret med e akryl bag plade så man kan synkronisere LED lyset indenfor med det på bagsiden.

Alle bundkortene er udstyret med ESS Sabre Audio som er et lydsystem med en integreret DAC som giver et high end audiophilt lydsystem.

Her er vist hvor lydkortets forskellige dele er placeret og en del af funktionaliteten som auto impedance indstilling, guldbelagte audiostik og True Hi.Fi musik med ALC 1220 codekset. Der er naturligvis også et anti pop system til undertrykning af de knald der normalt kommer ved f.eks. skift at lydkilde.

Audio delen har naturligvis også separate audio kanaler for endnu bedre lyd. Anti pop systemet benytter sig at et NEC relæ til undertrykning af knaldet når man f.eks. udtager eller isætter sit headset.

Gigabyte tilbyder forskellige layouts til personlig tilpasning af det gennemsigtige skjold over noget af chipsættets køler.

Med holdbarhed for øje er der over M.2. soklerne monteret en køler som sørger for at holde SSD'en på en passende temperatur. Dermed kan M.2. SSD'erne under alle forhold yde deres max. uden at blive for varme.

Top kortene 7 & 9 er udstyret med LED display til udlæsning af fejlkoder. Derudover er der 4 lysdioder som også kan give en ide til hvor fejlen findes ved under boot at lyse for de enkelt komponenter CPU, DRAM, VGA og Boot.

Som noget nyt på disse X299 high end bundkort skal der bruges en nøgle for at oplåse muligheden for at køre med imponerende RAID hastigheder på AORUS GAMING bundkortene. Det er også muligt at boote i RAID og det er vel at mærke med svimlende hastigheder som billedet af Crystaldiskmark antyder.

AORUS bundkortene er også udstyret med Q-Flash Plus som er GIGABYTE's system til let og smertefri opdatering af BIOS. Man downloader bare BIOS filen, omdøber den til GIGABYTE.bin og gemmer den på en FAT 16/32 USB Stick. tilbage er så kun at startet maskinen og vente at indikatoren stopper med at blinke så er BIOS opdateret.

AORUS GAMING bundkortene er stadig udstyret med RGB Fusion som er GIGABYTE's på RGB LED lys.

Der medfølger software så RGB LED lyset let kan styres og der er et hav af muligheder for at styre lyset på. Andre enheder som RAM, headset og tastatur kan synkroniseres med RGB Fusion APP.

Som noget særligt i GAMING 7 & 9 bundkortene er der monteret LED i PCIe soklerne og mellem RAM soklerne som bidrager yderligere til et imponerende lysshow.

På AORUS bundkortene er der monteret et Smart Fan 5 system til styring af alle systemets blæsere og nu kan de ovenikøbet standses helt hvis der ikke er brug for flow og det er da vist noget nyt.

Der kan monteres op til 3 M.2. SSD'er og det er muligt at montere et ADD in card. Intel Optane memory kan yderligere tilsættes og det fungerer som cache drev og leverer et gevaldigt boost i forhold til traditionelle mekaniske diske.

Her har GIGABYTE så lavet et skema som sammenligner nogle af bundkortenes funktioner mod hinanden.

 

Med til Gaming 7 & 9 følger sofwaren Creative SCOUT RADAR som hjælper Gameren med at detektere fjenderne tidligere ovenikøbet gennem sin mobil.

 

Det var hvad GIGABYTE på nærværende tidspunkt hvor bundkortene i X299 serien frigives havde af nyheder omkring emnet. Så vi ser frem til i nærmeste fremtid at teste et eller flere af GIGABBYTE/AORUS X299 bundkort.

 

 

Specifikationer: AORUS Gaming 9 

 

Specifikationer: AORUS Gaming 7
 

 

 

Specifikationer: AORUS Gaming 3 

 

Specifikationer: AORUS ULTRA GAMING

Specifikationer er endnu ikke tilgængelige.

 

 

Specifikationer: GIGABYTE UD4

Specifikationer er endnu ikke tilgængelige.