Test: BitFenix Portal

Kabinetter d.  11. juli. 2017, skrevet af bauner 0 Kommentarer.  Vist: 13480 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: bauner
Oversættelse: bauner

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1087,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Installering af hardware

Manualen til Bitfenix Portal er virkelig god, med masser af billeder. Da Portal er meget klassisk indvendigt brugte jeg den faktisk ikke. Jeg måtte i kælderen og finde vores mini-ITX system frem.

Test set-up´et består af:

  • ASUS F1A75 I Mini ITX
  • AMD A8 3870
  • eVGA GTX 670 FTW
  • 2x4 GB AMD 1866 MHz
  • Corsiar SF600
  • 500GB Seagate Momentus
  • 120GB Kingston V300
  •  Noctua NH L9a

Jeg startede med at montere PSU´en. Som tidligere nævnt er det "old-school". Ned med den, og så skrue den fast med 4 skruer.


 


Næste skridt var diskene. Jeg valgte at bruge både en gammeldags mekanisk og en SSD. Mest for at tjekke hvordan rammerne til 3,5" drevene fungerede. Ikke helt uventet, fungerede de som forventet.3,5" disken skal bare klikkes på plads, imens SSD´en lige skal skrues fast med en enkelt fingerskrue.


 


Der er allerede monteret stand-off´s til bundkortet, så det var super nemt at installere det. Det bliver dog hurtigt noget af et kabelrod, når alt er installeret. Der er kun ét ledigt 3-pin stik på vores bundkort, så jeg måtte sætte et molex-kabel på PSU´en, så jeg også kunne få liv i den lille 80 mm blæser. Til gengæld var der ikke noget 4-pin CPU-stik til PSU´en. Men jeg fik dog samlet et komplet system. Det er vidst meget godt der kun er rude i toppen.
Jeg lærte, på den hårde måde, at det godt kan betale sig, at sætte de små stik til Power-LED, reset osv. på først. Kabelrodet dækker for det hele - ihf. på vores mini-ITX bundkort.Heldigvis bliver kabelrodet skjult, når rammen bliver skubbet ind i skallen. De to blæsere er nærmest lydløse, og det eneste der indikerer, at der er liv i maskinen er en fin lille hvid LED i powerknappen i fronten.På bagsiden er der ikke noget at se. Det er faktisk ret stilrent.Alt i alt var det en forholdsvis smertefri installation. Man skal bare huske at planlægge installationen ordenligt, da der er meget begrænset plads.

 

Konklusion på næste side.