Test: ASUS PRIME X299-DELUXE

Bundkort, Intel d.  13. september. 2017, skrevet af Renissen2 0 Kommentarer.  Vist: 20927 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: jmose

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 3364,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Specifikationer

 

USB 3.1 er også understøttet af Z270-A i både version A og C stik.


 

Dette bundkort har ASUS 5 vejs optimering indbygget. Et enkelt tryk på en knap i softwaren gør at systemet selv optimerer en masse parametre. 

Bundkortet understøtter op til 4133 MHz Overclocket RAM. 

ASUS PRIME X299-DELUXE kortet er også udstyret med Crystal Sound som er et forbedret lydsystem. Som vi tidligere har set det er hver lydkanal lagt i hver sit lag på printkortet for at forbedre signal/støj forholdet. Lyddelen på printet er også "fysisk" adskilt fra resten af bundkortet for yderligere at skærme audio delen for indkommende støj. Der er også indbygget DTS HeadphoneX som sammen med 3D surround giver en fantastisk Audio oplevelse. 

Dette bundkort har 2 sokler til M.2. SSD'er de er begge NVMe og kører med 4x hastighed op til 32 Gb/s. Alternativt kan denne sokkel også bruges til Intel Optane memory. Den ene halvdel af Chipsæt køleren kan afmonteres så man kan montere M.2. SSD'en og derefter påsætte M.2. køleren der er født med thermal pad. 

Bundkortet har også et enkelt U.2 stik så det er muligt at udvide med flere enheder på dette stik. Den udnytter også Lanes til trafikken så det kan også her foregå ved 32 Gb/s. 

AURA Sync er naturligvis en del af bundkortets RGB LED lys og softwaren kan bruges til at skabe fantastiske effekter i det indbyggede LED lys eller tilsluttede RGB LED striber.

PÅ dette ASUS PRIME bundkort er der også et meget lille OLED Display som bl.a. kan vise temperaturen på din CPU. Der er også et specielt stik til Adresser bare RGB LED striber, så det er muligt at styre hver enkelt lysdiode på striben.


Bundkortet er naturligvis også lækkert når vi når frem til LAN kortene for ja der er 2 af dem, så lag og lang latency er ikke noget man oplever her. 

Der er naturligvis også vide muligheder for at personliggøre sit DELUXE bundkort med diverse ledningsdæksler og støttepunkter til tunge grafikkort, dæksel til 2 vejs SLI bro og lignende, da bundkortet har fæstepunkter for 3D printede sager. 

Der medfølger et lækkert ThunderboltEX3 eksternt kort til ASUS PRIME så du kan få hastigheder på en enkelt ledning helt op til 40 Gb/s hver vej forstås. Her kan der tilsluttes Thunderbolt enheder op til 6 styks. Der er 3 udgange fra kortet USB 3.1 Type C/ Thunderbolt 3 øverst så et USB 3.1 Type A og nederst et Mini Displayport stik. Det er også muligt at lade sin telefon op fra f.eks. USB 3.1 Type A stikket og der kan levere op til 36 Watt lade effekt. 

På dette bundkort er der naturligvis også et Dual band WI-FI kort indbygget og der medfølger 2 stk. antenner den ene til Bluetooth og den anden til DUAL band WI-FI. 

Bundkortet er forberedt for VROC som er et RAID system som gør at du med et specielt M.2 kort monteret kan isætte i alt op til 4 PCIe 3.0 x 16 M.2 SSD'er og samlet ved at kører dem i RAID opnå overførsels hastigheder op til 128 Gb/s. Det kan oven i købet konfigureres til at være Bootdrev med uden tvivl sindsygt hurtig opstartstid og helt uden den begrænsning som DMI normalt sætter.

 

Med risiko for at blive kaldt ASUS Fanboy så vover jeg at kalde mange af de nævnte funktioner på ASUS PRIME bundkortet for ren DELUXUS.

 

Specifikationer:


 

 

På næste side ser vi på Layout og Design.