Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: jmose

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 3364,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Test

 

Test maskinen består af følgende hardware :

  • Bundkort: ASUS PRIME X299-DELUXE BIOS Version: Ver.0702
  • CPU: Intel i7-7800X @ 3,5 GHz
  • PSU: Cooler Master G750M
  • RAM: 4x8GB Corsair Dominator Platinum DDR4 2666MHz
  • Grafikkort: ASUS STRIX GTX1080 11Gb
  • SSD: OCZ Vector 180 256 GB
  • Køling: NZXT Kraken X61
  • OS: Windows 10 Pro

 

Til sammenligningen har jeg brugt målinger fra et andre X299 bundkort og RYZEN 7 / 5 system med henholdsvis RYZEN 1800X og 1600X CPU'er som det nu kunne lade sig gøre.

 

Programmer:
3Dmark
Basemark CL
Cinebench R15
AIDA EXTREME 64
PCMark 8
PCMark 10
wPrime
ChrystalDiskMark

 

3DMark:
Det nyeste skud på stammen fra Futuremark. Programmet byder på endnu mere krævende grafiktests, og der er mulighed for også at køre programmet på Android/iOS enheder og der kan direkte sammenlignes med de helt store PC systemer. 

Jeg har denne gang fjernet X99 resultaterne da det så er lidt mere ens resultater for X299 bundkortene. ASUS PRIME X299-DELUXE klarer den grafiske test udmærket og er kun en anelse efter MSI bundkortet.

Basemark CL:
Basemark CL er en test der gennemløber forskellige videnskabelige udregninger og viser f.eks. hvordan væske i bevægelse opfører sig i et kar. Til nogle af testene bruges OpenCL. Programmet håndterer også beregninger på forskellige former for video og billedbehandling samt fraktaler. Resultatet leveres som en samlet score. 

Her i Basemark CL testen klarer ASUS bundkortet sig næsten på højde med MSI i, det er dog en smule efter MSI i de fleste tests.

Cinebench R15:
Tester hvor hurtigt CPU’en kan lave et billede ved brug af alle kerne og tråde i CPU’en. Cinebench kører også en OpenGL test, der til sidst viser gennemsnits FPS. 

Også i denne test ser vi ASUS PRIME komme hjem en smule efter de andre bundkort, det er dog ikke mere end en enkelt Frame i OpenGL testen og 7 point i den rene CPU test.

Aida Extreme:
Aida Extreme bliver brugt til at se specifikationer på hele systemet og har nogle indbygget benchmarks. I denne sammenhæng bliver kun RAM benchmark brugt, der leverer resultater i Megabyte i sekundet, og nanosekunder i latency. 

I AIDA RAM testen klarer ASUS sig ret godt og kun i skrive testen er den lidt under MSI bundkortets score.

PCMark 8:
Futuremark står også bag PCMark, som måler næsten alle aspekter af et system: hvor hurtigt der kan vises hjemmesider, billeder, film og afspilles musik. Der bliver også vist nogle grafiske tests, og harddiskens hastighed analyseres. Hver kategori får deres egne point, hvorefter et samlet tal udregnes. På grafen vises de individuelle kategorier og det totale resultat, som Futuremark har valgt at kalde "PC Marks". 

I PCMark 8 testene er ASUS generelt en smule foran de andre X299 kort undtaget i Creative testen hvor MSI løber med sejren.

PCMark 10:
Dette er en ny og opdateret version som i princippet tester på samme måde som Version 8 blot med nyere programmer. 

I den nyeste af Futuremarks tests PCMark 10 er det kun i Express testen at ASUS PRIME scorer højest. Prime bundkortet scorer dog stadig et godt stykke over AORUS X299 bundkortet.

wPrime:
wPrime udregner primtal, her med 2 muligheder; 32 millioner og 1.024 millioner. Programmet kan bruge alle CPU'ens kerner og tråde. 

I denne test klarer ASUS PRIME sig bedst i den korte 32M test, det sætter det dog overstyr i den lange test, men det er stadig bedre end hvad AORUS bundkortet formår.

CrystalDiskMark 5.1.2 x64:
Dette program tester ydelse fra den tilsluttede Harddisk/SSD og de forud definerede tests måler med de samme størrelser datablokke på både læse- og skrivesiden af den tilsluttede disk. Målingerne bliver udført på bundkortets SATA stik, så ydelsen vil variere lidt, da der er forskel på bundkorts måde at levere data på. 

Her i Disktesten løber ASUS PRIME med sejren i de 2 første tests, men i den rene test på SEQ Skriv og Læs samt i 4K testene går det bedre for MSI der stadig har højeste score.

 

 

På næste side får CPU'en lidt OC.