Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: DeXTRoNiaN

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 2953,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Layout / Design 

Så smukt ser bundkortet ud fra oven. I toppen til højre ses LED displayet med 2 cifre til udlæsning af fejlkoder og til højre for displayet ses de 4 mikro LED'er som jeg er så glad for at se på rad og række. De repræsenterer henholdsvis CPU, VGA, RAM og Boot. Går noget galt under boot er der hjælp at hente her som det første, da man får en ide om hvor det går galt. Jeg kunne dog godt have tænkt mig de små dioder i forskellige farver. Derudover ser vi de 8 RAM sokler som konfigureres forskelligt afhængigt af hvilken CPU man sætter i bundkortet. Det er umiddelbart et flot design på både bundkort og køleprofilerne. Farverne er primært matsort, grå og forkromet. Det ser rigtigt godt ud imo da jeg lige er til masser af sort. Køleprofilen på chipsættet har et dragelogo samt 2 felter med LED lys i. Selve profilen er støbt i et stykke og medtager også de 2 slot's til M.2. SSD'er. Ligesom chipsættets køler har også køleprofilen til CPU'ens strømforsyning 2 felter med LED lys og det er der også på afdækningen til I/O afdelingen. Mere om LED lyset længere nede. 

Her ses der på selve lydkortet og det er kun synligt når man som jeg har gjort her fjernet det plastikskjold der dækker for lydkort og rækker helt ind og lidt forbi starten af PCIe slottene. I det plastkskjold er der også LED lys. 

Der er ikke sparet på faserne i strømforsyningen til CPU'en den har fået hele 12 faser så det giver uden tvivl en hammer stabile spændinger til CPU'en også, eller især ved OC.
 


 

i bunden har MSI bundkortet sin OC eller Game Boost dreje knap og med den lykkedes det mig i diverse trin at opnå 4,7 GHz på selve CPU'en. Desværre var det ikke stabilt nok til at køre test ene med. Man finder også hernede en start knap og en reset knap. 

Der er i alt 8 SATA stik på bundkortet og derudover 1 stk. U.2 port. De 2 M.2. sokler er skjult under køleren til chipsættet.
 


 

De 4 PCIe stik til grafikkort er alle udstyret med en stål kappe eller armor som MSI kalder det. Det er også tilfældet for alle RAM soklerne som også er armeret af hensyn til stivhed i soklerne og stabilitet.

MSI bundkortet har 4 PCIe slot til grafikkort, det er derfor muligt at køre 3x Crossfire eller 4 x SLI. På selve MSI X299 GAMING M7 ACK bundkortet finder man disse stik:


  

Her kan man så se begge M.2. sokler når den kombinerede chipsætkøler og M.2. Frozr køler er afmonteret. Den sidder kun med 4 fjeder belastede skruer i bunden og 2 skruer i forkanten så den er hurtigt fjernet. Som man kan se er køleren udstyret med thermal pads til M.2. SSD/Optane SSD, så det er bare i med SSD'en og køleren er i funktion med det samme.  

Her er vi så nået til bundkortet med LED lyset tændt. Der er også lys i dragelogoet samt i de fem adskillelser mellem PCIe slottene. 

I I/O området finder man disse stik:
 

 

Så er det BIOS'en tur på næste side.