Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: DeXTRoNiaN

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 2953,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Test


Test maskinen består af følgende hardware :

  • Bundkort: MSI X299 GAMING M7 ACK BIOS Version: E7A90IMS.120
  • CPU: Intel i7-7800X @ 3,5 GHz
  • PSU: Cooler Master G750M
  • RAM: 4x8GB Corsair Dominator Platinum DDR4 2666MHz
  • Grafikkort: ASUS STRIX GTX1080 11Gb
  • SSD: OCZ Vector 180 256 GB
  • Køling: NZXT Kraken X61
  • OS: Windows 10 Pro

 

Til sammenligningen har jeg brugt målinger fra et X99 system med en i7 6900K CPU og fra et RYZEN 5 1600X CPU system som det nu kunne lade sig gøre. Når jeg får testet det næste X299 bundkort kommer tingene til at se mere lige ud om ikke andet så for X299 bundkortene. Det er selvfølgelig ikke specielt fair mod en sekskernet i7-7800X CPU, men det er som det er da vi ikke længere har i7-7820X og i9-7900X til rådighed da de kun var til låns.

 

Programmer:
3Dmark
Basemark CL
Cinebench R15
AIDA EXTREME 64
PCMark 8
wPrime
ChrystalDiskMark

 

3DMark:
Det nyeste skud på stammen fra Futuremark. Programmet byder på endnu mere krævende grafiktests, og der er mulighed for også at køre programmet på Android/iOS enheder og der kan direkte sammenlignes med de helt store PC systemer. 

I denne test ser vi MSI bundkortet klare sig en anelse bedre end AORUS, hvis vi ser på de to mod hinanden. Stadig overgås de selvfølgelig af X99 hvor CPU'en har 8 kerner.
 

Basemark CL:
Basemark CL er en test der gennemløber forskellige videnskabelige udregninger og viser f.eks. hvordan væske i bevægelse opfører sig i et kar. Til nogle af testene bruges OpenCL. Programmet håndterer også beregninger på forskellige former for video og billedbehandling samt fraktaler. Resultatet leveres som en samlet score. 

MSI X299 GAMING M7 ACK løfter barren en tand højere i Basemark CL testen og er igen en smule foran AORUS bundkortet. især igen i fraktaltesten.
 

Cinebench R15:
Tester hvor hurtigt CPU’en kan lave et billede ved brug af alle kerne og tråde i CPU’en. Cinebench kører også en OpenGL test, der til sidst viser gennemsnits FPS. 

I denne test er MSI igen et mule hår foran AORUS, men RYZEN 5 1600X er en stadig en smule foran i OpenGL testen. I CPU testen trækker begge X299 bundkortene dog fra igen, men ikke med voldsomt meget.
 

Aida Extreme:
Aida Extreme bliver brugt til at se specifikationer på hele systemet og har nogle indbygget benchmarks. I denne sammenhæng bliver kun RAM benchmark brugt, der leverer resultater i Megabyte i sekundet, og nanosekunder i latency. 

MSI bundkortet er rigtigt fint optimeret når vi ser på AIDA RAM testen og det scorer højest i alle testene.
 

PCMark 8:
Futuremark står også bag PCMark, som måler næsten alle aspekter af et system: hvor hurtigt der kan vises hjemmesider, billeder, film og afspilles musik. Der bliver også vist nogle grafiske tests, og harddiskens hastighed analyseres. Hver kategori får deres egne point, hvorefter et samlet tal udregnes. På grafen vises de individuelle kategorier og det totale resultat, som Futuremark har valgt at kalde "PC Marks". 

I PCMark 8 scorer MSI bundkortet en anelse højere i nogle af testene, men det er dog minimalt.
 

PCMark 10:
Dette er en ny og opdateret version som i princippet tester på samme måde som Version 8 blot med nyere programmer. 

Til gengæld ser vi her i PCMark 10 score en del højere end AORUS bundkortet i 2 af testene.
 

wPrime:
wPrime udregner primtal, her med 2 muligheder; 32 millioner og 1.024 millioner. Programmet kan bruge alle CPU'ens kerner og tråde. 

I denne test som er udelukkende på CPU'en ser vi MSI bundkortet komme ind en anelse senere i den korte 32M test, men det hiver den så ind igen i den lange 1024M test.
 

CrystalDiskMark 5.1.2 x64:
Dette program tester ydelse fra den tilsluttede Harddisk/SSD og de forud definerede tests måler med de samme størrelser datablokke på både læse- og skrivesiden af den tilsluttede disk. Målingerne bliver udført på bundkortets SATA stik, så ydelsen vil variere lidt, da der er forskel på bundkorts måde at levere data på. 

I denne test ser vi MSI X299 GAMING M7 ACK generelt få nogle scores som er markant over AORUS bundkortets resultater stort set i alle testene.

 

På næste side får CPU'en lidt OC.