Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: DeXTRoNiaN

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 2399,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Test


Test maskinen består af følgende hardware :

  • Bundkort: GIGABYTE Aorus X299 GAMING 7 BIOS: F7d
  • CPU: Intel i7-7800X @ 3,5 GHz
  • PSU: Cooler Master G750M
  • RAM: 4x8GB Corsair Dominator Platinum DDR4 2666MHz
  • Grafikkort: ASUS STRIX GTX1080 11Gb
  • SSD: OCZ Vector 180 256 GB
  • Køling: NZXT Kraken X61
  • OS: Windows 10 Pro

 

Til sammenligningen har jeg brugt målinger fra et X99 system med en i7 6900K CPU og fra et RYZEN 7 / 5 system med henholdsvis RYZEN 1800X og 1600X CPU'er som det nu kunne lade sig gøre. Når jeg får testet det næste X299 bundkort kommer tingene til at se mere lige ud om ikke andet så for X299 bundkortene. Det er selvfølgelig ikke specielt fair mod en sekskernet i7-7800X CPU, men det er som det er da vi ikke længere har i7-7820X og i9-7900X til rådighed da de kun var til låns.

 

Programmer:
3Dmark
Basemark CL
Cinebench R15
AIDA EXTREME 64
PCMark 8
wPrime
ChrystalDiskMark

 

3DMark:
Det nyeste skud på stammen fra Futuremark. Programmet byder på endnu mere krævende grafiktests, og der er mulighed for også at køre programmet på Android/iOS enheder og der kan direkte sammenlignes med de helt store PC systemer. 

3DMark testen klarer AORUS bundkortet helt fint og kommer hjem som værende en del bedre end AMD's tilsvarende 6 kernede CPU. Det skal dog nævnes at RYZEN blev testet med et R9 270 grafikkort, så derfor en meget ringere ydelse.
 

Basemark CL:
Basemark CL er en test der gennemløber forskellige videnskabelige udregninger og viser f.eks. hvordan væske i bevægelse opfører sig i et kar. Til nogle af testene bruges OpenCL. Programmet håndterer også beregninger på forskellige former for video og billedbehandling samt fraktaler. Resultatet leveres som en samlet score. 

Her klarer AORUS X299 sig ganske fint mod ASUS RAMPAGE V og scorer her højere end dette bundkort. Ryzen igen bagud på grund af grafikken.
 

Cinebench R15:
Tester hvor hurtigt CPU’en kan lave et billede ved brug af alle kerne og tråde i CPU’en. Cinebench kører også en OpenGL test, der til sidst viser gennemsnits FPS. 

Her i Cinebench hvor det er den rene rå CPU kraft der slår igennem er det ikke meget AURUS X299 er foran RYZEN setuppet. X99 klarer sig suverænt bedre i denne test.
 

Aida Extreme:
Aida Extreme bliver brugt til at se specifikationer på hele systemet og har nogle indbygget benchmarks. I denne sammenhæng bliver kun RAM benchmark brugt, der leverer resultater i Megabyte i sekundet, og nanosekunder i latency. 

I AIDA Extreme X64 scorer X299 langt bedre end de 2 andre bundkort i 2 af testene. X99 løber med Kopierings testen og RYZEN er naturligvis igen sidst da det bundkort kun har Dual Channel RAM.
 

PCMark 8:
Futuremark står også bag PCMark, som måler næsten alle aspekter af et system: hvor hurtigt der kan vises hjemmesider, billeder, film og afspilles musik. Der bliver også vist nogle grafiske tests, og harddiskens hastighed analyseres. Hver kategori får deres egne point, hvorefter et samlet tal udregnes. På grafen vises de individuelle kategorier og det totale resultat, som Futuremark har valgt at kalde "PC Marks". 

PCMark 8 også her klarer X299 bundkortet sig ganske godt mod X99 og vinder faktisk Home testen. I Work og Storage testen ser vi RYZEN 1600X følge ganske pænt med og endda score højest i Storage.
 

wPrime:
wPrime udregner primtal, her med 2 muligheder; 32 millioner og 1.024 millioner. Programmet kan bruge alle CPU'ens kerner og tråde. 

wPrime testen klarer X299 GAMING 7 ganske fint mod RYZEN, men den må se sig slået af X99.
 

CrystalDiskMark 5.1.2 x64:
Dette program tester ydelse fra den tilsluttede Harddisk/SSD og de forud definerede tests måler med de samme størrelser datablokke på både læse- og skrivesiden af den tilsluttede disk. Målingerne bliver udført på bundkortets SATA stik, så ydelsen vil variere lidt, da der er forskel på bundkorts måde at levere data på. 
 


 

CrystalDiskMark er igen suveræn for X299 og X99 dog formår RYZEN 1600X at følge pænt med i Seq læs/og skriv testen.

 

På næste side får CPU'en lidt OC.