Test: ASUS ROG Claymore Core

Styre-enheder d.  23. oktober. 2017, skrevet af Pizzadude 0 Kommentarer.  Vist: 15444 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Pizzadude
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1145,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: n/a

Software


Man kan selvfølgelig benytte tastaturet som det er, og som beskrevet i foregående afsnit, kan man faktisk også justere på en del af indstillingerne direkte på tastaturet. For at få det fulde arsenal af muligheder, skal man en tur ind forbi ASUS' hjemmeside, og hente deres Armoury software. Det er der ingen ben i, og ved første opstart identificeres vores Claymore tastatur også med det samme. 
 

 


På første side i Armoury, ser vi er fuldt billede af tastaturet, også incl. det numeriske tastatur, som vi ellers ikke har fået med. Her kan man justere om fire forskellige Windows-genveje skal være aktive eller ej. Alle fire er genveje, som hvis aktiveret ville forstyrre det spil du var i gang med (bla. Windows tasten).

Ved at klikke på keyboardet, har man desuden mulighed for, at tildele hver enkelt tast en anden end den er født med. Man har en række muligheder at vælge imellem, blandt andet afspilning af en makro og genvej til et specifikt program. 

Man kan definere op til fem forskellige profiler, som man så kan skifte imellem direkte på tastaturet via FN+1-5. 
 

  


Også under første menupunkt er der en undermenu, hvor man får mulighed for at justere på lyset. I første del af denne menu, kan man vælge imellem otte pre-definerede lys-effekter, samt definere om lyset skal være en specifik farve eller denne skal vælges tilfældigt.

Der er dog også en niende mulighed, som hedder "custom effect". Som navnet antyder, kan man her selv vælge effekt og farve for hver enkelt tast individuelt. Det fungerer ved at man vælger en specifik sektion af taster, og herefter definerer effekt og farve for denne gruppe. Herefter vælger man den næste gruppe, og så fremdeles. Det kan godt virke lidt omstændigt i starten, men det fungerer faktisk ganske fint.  
 


For at kunne indspille de makroer man kan tildele tasterne, er der selvfølgelig også et sted i softwaren hvor man kan indspille og efterfølgende ændre i de gemte makroer. 
 


Hvis man ejer andet ASUS Aura kompatibelt hardware, kan man under menupunktet "Sync" synkronisere lys-effekterne, så alle LED'erne lyser i fuldstændig samme takt. 
 

 


Sidste del af software er en lille funktion til at føre statistik over hvor mange gange i en session, man benytter en række pre-definerede taster - og hvor mange gange i minuttet man trykker på en tast.