Test: ASUS ROG Claymore Core

Styre-enheder d.  23. oktober. 2017, skrevet af Pizzadude 0 Kommentarer.  Vist: 15485 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Pizzadude
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1145,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: n/a

Test


Så er vi kommet til det vigtigste, nemlig selve brugen af keyboardet. Testen har bestået af hverdagsopgaver i form af tekst og billedbehandling, internet browsing og diverse, samt selvfølgelig en hel del gaming i spillene Borderlands, Diablo III og Battlefield.

Kontakterne er fra Cherry MX og i dag er det de røde af slagsen. Det vil sige såkaldt lineære kontakter, hvor man ikke kan mærke "klikket". Til gaming anbefales normalt røde eller brune, men Claymore Core fås også med blå eller sorte kontakter alt efter hvad man foretrækker. Med Cherry MX kontakter er der ikke så meget at sige til kvaliteten af disse, den er på plads og bliver ikke meget bedre. Det skal dog lige nævnes, at hvis man ikke er vant til mekaniske kontakter, så larmer de en del mere end andre kontakter.
 


Da tasterne sidder en anelse tættere sammen end på mit normale tastatur, tog det mig et par dage at vænne mig til det, men herefter gik det fint med at skrive uden at trykke forkert. Selve tasterne føles også ganske gode, og sidder godt fast på kontakten - endnu et tegn på at kvaliteten er hvor den skal være. For det meste er jeg udmærket tilfreds med højden, men i længden tror jeg at jeg kommer til at savne en håndledsstøtte, eller i det mindste muligheden for at have tastaturet lidt lavere og en anelse mere vandret med underlaget. 

Til gaming gør jeg af og til brug af dedikerede makro taster, og selv om der ikke er nogen af disse på Claymore, fandt jeg det næsten lige så let, at anvende en at de normale taster til formålet, det kræver så bare at man har en specifik profil til hver type spil. Jeg kunne dog godt have ønsket mig et par dedikerede media-knapper, da det er lidt lettere end at man skal trykke på FN ud over genvejstasten. I det daglige fandt jeg det også ret brugbart, at man kan omdefinere tasters funktion til genveje og lignende. Hvis man endelige har brug for tastens originale funktion, kan man let skifte over på en anden profil, hvor funktionen er som standard. 

Til gaming brug er Claymore Core præcis som det skal være. De gode kontakter giver hurtig respons og god feedback, og jeg finder det faktisk ret brugbart, at man kan fremhæve de taster man har brug for med sin egen farve, selvom man selvfølgelig ikke sidder og kigger særlig meget ned mens man spiller.