Test: ASUS Zenbook UX430UQ

Bærbare d.  02. oktober. 2017, skrevet af Pizzadude 1 Kommentarer.  Vist: 25334 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Pizzadude
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 10999,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: n/a

Layout / Design

Vi starter med designet og det ydre, der ved første øjekast tiltrækker sig opmærksomhed. Som nævnt under specifikationer, har ASUS formået, at få plads til en skærm på 14", hvilket er ret stort for en maskine af denne type. Når man åbner maskinen op er dette tydeligt at se, i kraft af kanten omkring skærmen, der i begge sider kun er 7 mm bred. 
 


 

På nær rammen omkring skærmen, er Zenbook'en beklædt med børstet aluminium hele vejen rundt, hvilket som altid ser pænt ud og giver noget mere stivhed til konstruktionen end en plastikoverflade. Det er dog ikke et unibody design, hvilket betyder at der under overfladen er en plastikramme til at holde det hele sammen. Kabinettet føles ganske solidt, og selv om skærmen selvfølgelig giver sig lidt ved vrid, er stabiliteten bestemt godkendt.  
 

 


Låget er som nævnt beklædt med børste aluminium, med at ASUS-logo indlejret og et meget diskret mønster af koncentriske cirkler med logoet som centrum. Visse versioner af UX430 fås også med en mere blank finish på låget, der dog helt sikkert vil være noget mere modtagelig over for fingeraftryk end den testede version. 
 


 

Keyboardlayoutet er som de fleste ultrabooks i denne størrelse, dog er der blevet plads til en stor enter-knap "på højkant", hvilket jeg personligt foretrækker over en bredere version. Tasteoplevelsen var fra første færd en rigtig fin oplevelse, med en god feedback og ingen taster der føles løse i det. Ved almindelige tastetryk er der desuden kun minimalt med fleks, så endnu et plus hvad angår byggekvaliteten. 
 


 

Musepladen breder sig og fylder en tredjedel af maskinens fulde bredde, hvilket er en ganske passende størrelse. Det er godt afskærmet fra resten af overfladen med en lille nedsænkning, og med en glat overflade i glas er den også let at kende fra det lidt mere ru metal rundt om den. Jeg er ret godt tilfreds med funktionaliteten, idet den under testen har reageret helt efter bogen. Når man bruger de indbyggede museknapper, afgives et klart klik, og følelsen er fast og kvalitetsagtig.  

Den lille firkant i øverste hjørne er en fingeraftrykslæser, for eksempel til brug i stedet for adgangskoden til Windows, hvis dette er slået til. Placeringen er praktisk og den gør det et par sekunder hurtigere at logge ind, så det er en fin lille feature at få med.  
 

 

Tastaturet er baggrundsbelyst i tre niveauer som man kan vælge imellem, eller lade den automatisk justere efter hvor meget lys der er i rummet. Skærmen holdes på plads af et langt hængsel midt på, hvilket er noget pænere end separate hængsler. 


Forfra kan man se at bunden buer lidt op i hver side, samt det lille indhak på midten som gør det lidt lettere at få fat under låget og vippe det op.  
 

Bagpå er ikke meget andet end det store hængsel, der holder skærmen på plads. 
 

På højre side er en enkelt USB 2.0 port. kortlæser og to indikator LED'er.  
 

På venstre side er udtaget til strøm, en USB 2.0 port, jackstik til lyd-ud/mikrofon, mikro HDMI og en USB 3.1 port af USB-C typen. 

Nemlig
 
Superbruger
Tilføjet:
15-10-2017 12:16:39
Svar/Indlæg:
3/0
Fin test, men mht. specifikationerne kan man vel ikke længere sige, at det er nyeste generation af i7-processorer, og der er vel kun "10/100/1000 Base T", hvis der er inkluderet en ethernet dongle i pakken? :)