Test: ASUS ROG GL702VS

Bærbare d.  06. oktober. 2017, skrevet af Pizzadude 0 Kommentarer.  Vist: 28343 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Pizzadude
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 13999,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: n/a

Layout / Design

Ved første øjekast kunne man godt foranlediges til at tro, at alle overflader er beklædt med metal. Dette er dog kun tilfældet for låget, mens resten er plastik, med lidt struktur i. Selv om det meste af det ydre er udført i plastik, er kvaliteten faktisk ret god. Ved vrid i låg og pres på overfladen ved tastaturet, giver den ikke nævneværdigt efter, og knirker kun en anelse når man trykker på låget.


 

Designet er meget som vi kender det når det kommer til ASUS' gaming serie, hvilket betyder, at der er tilføjet en del detaljer her og der, for at understrege at det er et stykke hardware beregnet til gaming. Med sine 17" er den også lige stor nok, til at kunne gå som en kontormaskine, men den er dog lige en tand tyndere end mange andre gaming maskiner - og den holder sig netop under de 3 kg. 
 

   


På låget ser vi en oplyst orange version af ROG-logoet, som ASUS har det med at putte på de fleste af deres gaming produkter. På hver side af logoet er der endvidere to skæve streger, der også lyser op i orange. Resten af låget er beklædt med børstet sort aluminium, som nærmest er blevet standard for de fleste gaming bærbare nu til dags.  
 


Keyboardet er med fuldt numerisk tastatur på siden, og har et rimelig standard layout. Dette betyder dog også, at piletasterne ikke er adskilt fra resten af tasterne, hvilket kan gøre det lidt svært at finde dem, uden at kigge ned. Af ting der ikke er standard skal nævnes at WASD-tasterne er fremhævet med orange, og at der er en særlig ROG-genvejstast, der starter ASUS gaming center softwaren, som vil blive beskrevet på næste side. 

Tasterne på keyboardet er lette at trykke ned, men føles samtidig ikke løse eller andet. Til at skrive på er det et glimrende keyboard, til gaming kunne jeg godt bruge en lidt mere tydelig feedback dog. Når man skriver har det en lille smule fleks, men det er i den lave ende. Overordnet set er jeg tilfreds med kvaliteten, men der findes andre gaming bærbare med et bedre keyboard.
 


Musepladen er godt afgrænset ved at være en del nedsænket i forhold til overfladen omkring den. Funktionaliteten er god, overfladen er glat og behagelig og de indbyggede musetaster giver et fint klik og en god feedback. Den er dog ikke helt perfekt, idét den virker en lille bitte smule løs i det, hvis man trapper let på den. 
 

 


Tastaturet er baggrundsbelyst med røde dioder, og tre forskellige lys-niveauer. Belysningen er flot og godt fordelt således at den påtrykte skrift synes lige godt oplyst, lige meget hvor på tasten den er trykt. "Gaming tasterne" WASD er markeret meget tydeligt, ved at være farvet lysende orange.
 

  


I hver side er placeret en lille fordybning med et orange mesh-gitter, hvor højtalerne gemmer sig. I højre side er der endvidere endnu et ROG-logo, der dog ikke er oplyst men blot trykt på.  
 

Set forfra er der kun tre små lysdioder at bemærke. 
 

Set bag fra er der udsyn til en hel række udtag til blæserne, der leder varmen fra grafikkort og processor væk. Her kan man også ane det indhak der er i underdelen af skærmen, som er lavet for ikke at blokere for blæserne, når låget klappes op. På billedet kan man desuden ane de orange gummifødder, der får maskinen til at stå godt fast på underlaget. 
 

På højre side er der en SD-kortlæser, to USB 3.0 porte (orange selvfølgelig) og et kensington låsepunkt. 
 

Venstre sider er hvor vi finder de fleste at portene. Her er udtag til strøm, LAN-port, mini display port, HDMI (fuld størrelse), USB-C, USB 3.0 og jackstik til lyd/mikrofon.