Test: Logitech G613 keyboard

Styre-enheder d.  30. oktober. 2017, skrevet af Pizzadude 4 Kommentarer.  Vist: 14921 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Pizzadude
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1245,00
Produkt udlånt af: Logitech
DK distributør: n/a

Layout / Design


Jeg må sige det med det samme, selv om Logitech markedsfører G613 som et gaming tastatur, og det har specifikationerne til det - så ligner det ikke konkurrenterne. Farverne er holdt afdæmpede i to nuancer af grå, og hvis det ikke lige var for G-et i øverste venstre hjørne, og de ekstra G-taster, kunne man fristes til at tro at det var et tastatur til ganske almindeligt kontorbrug. 
 


En ting man hurtigt lægger mærke til, er den massive håndledsstøtte i bunden, som ikke kan tages af. Denne er lavet i en mørkere nærmest sort farve, hvilket i grunden er pænt nok, men overordnet set er det ikke det mest iøjefaldende tastatur designmæssigt. En ting der efterhånden er standard når vi snakker gaming tastaturer, er taster med baggrundsbelysning, og ofte af alverdens farver. Den del har Logitech her helt fravalgt, så ikke engang hvide LED'er er der blevet plads til, muligvis i en afvejning af at prioritere en længere batterilevetid.  
 


På bagsiden er der som altid et par fødder der kan hæve det øverste af tastaturet op til en lidt skarpere vinkel mod underlaget. Ved hver af de to fødder er en lille gummifod, og i bunden er der tre tilsvarende, der faktisk strækker sig hele længden af tastaturet.  
 


Bag et dæksel gemmer der sig batterierne, samt et lille rum til USB-modtageren, så den ikke bliver væk under transport og opbevaring. USB-modtageren er dog så lille, at man sagtens kan lade den sidde i, hvis man transporterer både computer og keyboard sammen. 

Hvis man kigger godt efter på nærbillederne af tasterne, kan man ane, at teksten ikke er indgraveret i overfladen, men sat på som en slags klistermærke. Dette gælder dog ikke for genvejstasterne, så det peger lidt i retning af at man har villet spare lidt penge på tilpasningen til forskellige tastaturlayouts.   
 

 


I venstre side er der en række makro-/genvejstaster, i alt seks af slagsen. Umiddelbart et ganske passende antal, og godt placeret tæt på WASD-tasterne for let tilgang til disse. 

I øverste højre hjørne er et sæt standard multimediegenveje, til kontrol at lyd samt start stop pause og skift på lyd og video. Lige over F11 og F12 er der et par LED'er til indikator for Caps Lock og mangel på batteri når det bliver aktuelt. En enkelt af genvejene er der lidt gaming over, da skydeknappen med det lille joystick aktiverer eller deaktiverer Windows tasten. Til sidst har vi de to knapper med WiFi og Bluetooth symboler, der bruges til at skifte mellem input til computeren eller input til telefonen. 
 


Tastaturet set helt forfra, hvor den store håndstøtte dominerer. 
 


Bagsiden, hvor den ellers matte grå plastik er piftet en anelse op med en plank stribe. Her ses det også, at tasternes keycaps er nedsænket et en lille smule, hvilket man ikke ser på tastaturer med Cherry kontakter. 
 


I højre side går den blanke stribe igen, her bliver den dog brudt af navnet på keyboardet G613 og en tænd/sluk knap - det er jo trods alt trådløst.
 


Venstresiden ligner højresiden, dog uden tekst og knap. 

 

 

Anomynous
 
Superbruger
Tilføjet:
30-10-2017 12:47:19
Svar/Indlæg:
368/14
Jeg forstår ikke hvorfor det ikke er en standard at bruge et scroll wheel til volume i stedet for knapper. Det gør en kæmpe forskel og er meget mere bekvemt. Skal aldrig have et tastatur uden!


Burgurne
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-10-2017 16:46:43
Svar/Indlæg:
5568/1198
Enig med #1, og så savner jeg også flere G-taster. Har i dag en G510S med 18 G-taster, og jeg kunne sagtens bruge flere!

Til sidst glæder jeg mig til man igen kan købe gode tastaturer UDEN mekanisk larm, men det er nok mig der er gammeldags 😉


Pizzadude
 
Redaktør
Tilføjet:
30-10-2017 18:40:13
Svar/Indlæg:
5357/442
#1 Enig, ser har jeg på mit normale tastatur og bruger det meget 🙂

#2 Helt stille er Logitechs mekaniske taster nu ikke, men der er en mærkbar forskel for eksempel ift MX Brown.


Burgurne
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-10-2017 20:05:06
Svar/Indlæg:
5568/1198
Kender ikke forskel på MX red, brown osv, da jeg ikke interesserer mig for mekaniske tastaturer. Synes de lyder frygteligt, nogle mere end andre, og jeg vil til enhver tid foretrække et membran eller hvad det nu hedder det som jeg har 🙂