Test: Logitech G613 keyboard

Styre-enheder d.  30. oktober. 2017, skrevet af Pizzadude 4 Kommentarer.  Vist: 14398 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Pizzadude
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1245,00
Produkt udlånt af: Logitech
DK distributør: n/a

KonklusionLogitech leverer med G613 i sandhed et keyboard, der kan konkurrere med de kablede alternativer fra konkurrenterne. Det manglende kabel kommer dog også med en pris, for man må samtidig undvære ting som USB-porte i tastaturet og lys i tasterne. G613 er faktisk et rigtig godt keyboard, men med en ret høj pris i mente, er der lidt for mange kompromisser, med mindre man virkelig har brug for at kunne game trådløst.
 

Innovation/Teknologi - 4
Et trådløst mekanisk gaming tastatur er noget der ikke rigtig er set før, og det skal Logitech have point for, specielt når den trådløse forbindelse er så god, at man faktisk ikke bemærker en forskel til et tastatur med kabel. Den indbyggede bluetooth funktion der gør, at man kan skrive direkte på sin telefon er også en fed ting. 

Bundle/Tilbehør - 4
Ekstra godbidder i form af holder til mobil, og et forlængerkabel giver et rigtig fint bundle. 

Design/Layout - 3 
Egentlig kan jeg godt lide det lidt industrielle design, men det spiller bare ikke rigtig sammen med prædikatet gaming keyboard. Keycaps kan ikke tages af eller udskiftes, og er i det hele taget en smule diskount-agtige, med den påklistrede tekst, hvilket trækker lidt ned i det samlede billede.  

Software - 4
Selv om Logitech' gaming software mangler muligheden for frit at tilpasse alle tasters funktion, er jeg alligevel ret godt tilfreds med det overordnet. 

Ydelse/Performance - 4
Ydelsen er ganske glimrende, i gaming såvel som til andre ting. Selv om det er branded som et gaming keyboard, vil jeg faktisk mene at det næsten er bedre til at skrive på og til multimedier, end det er til gaming. 

Pris - 2
Med en pris på over 1200 kr, blander G613 sig prismæssigt med de helt tunge drenge i klassen. Så selv om G613 faktisk er et glimrende keyboard, er den trådløse forbindelse en anelse dyrt købt. 

 


 
Test: Logitech G613 keyboard
Innovation / Teknologi4
Bundle - Tilbehør4
Design - Layout3
Software - BIOS4
Ydelse4
Pris2
Samlet70%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here

UK summary

 

 

The new G613 from Logitech is in many ways a worthy adversary to its corded rivals. The missing cord does however come with a cost, as you don't get things like pass through USB ports or even single colour backlighting. Dont get me wrong the G613 is a very good keyboard, but considering the quite steep cost of it, there is too many compromises to be made unless you really crave the wireless gaming experience. 
 

Innovation/Technology - 4
A cordless mechanical gaming keyboard is an innovation, which Logitech should be acknowledged for providing. Especially considering the fact, that the wireless connections is so good, that you won’t really feel a difference to a corded one. Another cool feature is the built in bluetooth enabling passing input to your phone as well.

Bundle/Accessories - 4
The extra treats in the form of a phone stand and USB extension cable makes up a fine bundle. 

Design/Layout - 3
I actually do like the industrial design of the G613, but it doesnt really fit with its label as being a product for gamers. Non removable keycaps which have stickers instead of etched text does draw down the final mark a bit. 

Software - 4
Even though it wont enable you to adjust the function of every key, the software accompanying the keyboard is very good.  

Performance - 4
The performance is very good, both for gaming and other tasks. It is branded as a gaming keyboard, but in my mind its best use is actually not for gaming, but rather for typing and multimedia use.   

Price - 2
The G613 is priced at more than 1200 DKK, which is as much as some of the most expensive keyboards out there. So even though the G613 is a good keyboard, the wireless feature comes with a little too high price tag. 

 

 

 

Anomynous
 
Superbruger
Tilføjet:
30-10-2017 12:47:19
Svar/Indlæg:
359/14
Jeg forstår ikke hvorfor det ikke er en standard at bruge et scroll wheel til volume i stedet for knapper. Det gør en kæmpe forskel og er meget mere bekvemt. Skal aldrig have et tastatur uden!


Burgurne
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-10-2017 16:46:43
Svar/Indlæg:
5461/1188
Enig med #1, og så savner jeg også flere G-taster. Har i dag en G510S med 18 G-taster, og jeg kunne sagtens bruge flere!

Til sidst glæder jeg mig til man igen kan købe gode tastaturer UDEN mekanisk larm, men det er nok mig der er gammeldags 😉


Pizzadude
 
Redaktør
Tilføjet:
30-10-2017 18:40:13
Svar/Indlæg:
5357/442
#1 Enig, ser har jeg på mit normale tastatur og bruger det meget 🙂

#2 Helt stille er Logitechs mekaniske taster nu ikke, men der er en mærkbar forskel for eksempel ift MX Brown.


Burgurne
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-10-2017 20:05:06
Svar/Indlæg:
5461/1188
Kender ikke forskel på MX red, brown osv, da jeg ikke interesserer mig for mekaniske tastaturer. Synes de lyder frygteligt, nogle mere end andre, og jeg vil til enhver tid foretrække et membran eller hvad det nu hedder det som jeg har 🙂