Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: DeXTRoNiaN

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 2377,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Layout / Design 

Sådan ser bundkortet ud fra oven og farverne er sort bundkort med overvejende sorte stik og sokler. Køleprofilerne til Chipsæt og strømforsyning til CPU'en samt I/O afdækningen er sølvfarvede med isatte hvide striber i hvid farve med sølvfarvet tekst. Profilerne og afdækning har alle vinklede striber udfræsninger eller er opbygget i et vinklet design. Det ser meget godt ud og passer fint med de tilsvarende hvide og grå striber på bundkortet.  

Audio afdelingen i venstre side har ikke nogen afdækning som vi ellers så det på ROG bundkortene, men nogle steder skal der naturligvis spares lidt. Køleprofilen på Chipsættet er 2 delt og den venstre side er monteret med 3 skruer. Der er ikke RGB LED lys i selve køleprofilen, men på bundkortet under profilerne er der monteret RGB LED'er så RGB LED lyset kommer ud i venstre side og en del af toppen under køleprofilen. På bundkortet finder man en masse stik og de følger her: 

Der er 4 RAM sokler på hver side af CPU soklen så der kan maximalt monteres op til 64 GB Quad Channel RAM. 

I nederste venstre hjørne finder vi Crystal sound lydkortet som har et Realtek 1220 codec og er fremstillet i lækre komponenter for bedst mulig lyd. Som det efterhånden er standard på de fleste bundkort har dette PRIME bundkort også en "fysisk" adskillelse af audiodelen fra bundkortets øvrige komponenter ved en gennemsigtig stribe hvor der ikke er komponenter. Betjeningen af bundkortet udenfor et kabinet begrænser sig til en PWR/Startknap. Til venstre for den ses det store og letlæselige 2 ciffers LED display til eventuelle fejlkoder. 

Her er køleprofilen til den ene M.2 sokkel afmonteret og der er også på dette bundkort for monteret Thermal pad så den er helt klar til brug. 

Også plastikdækslet over I/O afdelingen sidder fast med 3 skruer og normalt har man ikke behov for at afmontere den, men som man kan se gemmer der sig nedenunder en kraftig køleprofil og en lille blæser som starter hvis strømforsyningen til CPU'en får det for varmt. Selve blæseren er meget hørbar ved fuld knald, men jeg nåede kun at høre den kortvarigt en enkelt gang, så det skal vist være meget varmt i vejret før man ind imellem kan få lov til at høre den. 

Her er det højre øverste hjørne med de 1½ EPS stik som threadripper skal have ifølge AMD. Under de 2 stik ses de fire lysdioder som tænder og slukker i rækkefølge under POST. Mere mod venstre ses M.2 stikket som via den vertikale SSD holder kan bruges til en ekstra M.2 SSD. Helt til venstre ses stikket til front USB 3.1 på kabinettet hvis man har sådan et kabinet. 

Her ser vi ind på strømforsyningen til CPU'en og den har 8 faser som nok skal holde strø og spændinger stabile selv ved OC af CPU'en. Som man kan se er køleren til strømforsyningen øverst i billedet ret bastant så den skal nok kunne transportere godt med varme til varmerøret der transporterer den videre ind i I/O køleren. 

Her ses køleren fra bagsiden udfræsningerne i profilen bidrager til at give den et større køleareal. 

ASUS PRIME bundkortet har 6 SATA 6Gb/s porte og 1 stk. U.2 32 Gb/s port, så der er rige muligheder for at montere harddiske.

På dette billede fra ASUS kan man se de 5 RGB LED dioder der er monteret under chipsæt/M.2 køleren, så lyset kommer mere indirekte ud. Da jeg ikke er den store tilhænger af RGB LED lys, så må jeg indrømme at dette er en helt fin måde kombinere det nye sort som RGB LED lyset er med en minimalistisk en af slagsen på dette bundkort. 

I I/O afdelingen finder man følgende stik og knapper:

 

BIOS'en følger på næste side.