Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: jmose

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 2488,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: DCS

Test 

Testmaskinen består af:
ASUS ROG Strix X299-E Gaming BIOS 1102
Intel Core i9 7900X

ASUS STRIX GeForce GTX1080 8GB
16GB Corsair Vengeance LPX 2800MHz DDR4
Silverstone Strider Gold 1500Watt strømforsyning
Samsung 840 PRO 256GB SSD
Microsoft Windows 10 professional x64

Køling:
CPU er kølet af en Antec Kühler H20 920 

Sponsoreret af Antec.com
http://www.antec.com/believe_it/


Programmer:
3Dmark
Aida Extreme
Cinebench R15
CrystalDiskMark 6.0
PCmark8
PCmark10
Superpi
wPrime

Vores Corsair RAM har en gemt 3 GHz XMP profil som er brugt istedet for at bruge 2800 MHz profilen, da denne er brugt i tidligere tests.
Jeg sammenligner med det tidligere testet ASRock X299 Killer SLI/ac.

 

3DMark:
Det nyeste skud på stammen fra Futuremark. Programmet byder på endnu mere krævende grafiktests, og der er mulighed for også at køre programmet på Android/iOS enheder og der kan direkte sammenlignes med de helt store PC systemer. 

Her står det meget lige, med en lille fordel til ASRock. Dette er sikkert på grund af at ASRock bundkortet sætter fuld turbo på alle kerner.

 

Aida Extreme:
Aida Extreme bliver brugt til at se specifikationer på hele systemet og har nogle indbygget benchmarks. I denne sammenhæng bliver kun RAM benchmark brugt, der levere resultater i Megabyte i sekundet, og nanosekunder i latency. 

Her klare ASUS det ganske godt i læsning og skrivning. I kopiering og forsinkelse lægger ASRock sig lige en smule foran.

 

Cinebench R15:
Tester, hvor hurtigt CPU’en kan lave et billede ved brug af alle kerne og tråde i CPU’en. Cinebench kører også en OpenGL test, der til sidst viser gennemsnits FPS. 

CPU'en yder vildt meget mere på ASRock kortet end på ASUS kortet. Dette kan skyldes at ASRock tillader CPU'en at køre fuld turbo hele tiden uden at tænke på strømforbrug.

 

CrystalDiskMark 6.0:
Dette program tester ydelse fra den tilsluttede Harddisk/SSD og de forud definerede tests måler med de samme størrelser datablokke på både læse- og skrivesiden af den tilsluttede disk. Målingerne bliver udført på bundkortets SATA stik, så ydelsen vil variere lidt, da der er forskel på bundkorts måde at levere data på. 

Her er resultaterne ret klare. Når ASRock er foran, så er det også foran.

 

PCMark 8:
Futuremark står også bag PCMark, som måler næsten alle aspekter af et system: hvor hurtigt der kan vises hjemmesider, billeder, film og afspilles musik. Der bliver også vist nogle grafiske tests, og harddiskens hastighed analyseres. Hver kategori får deres egne point. 

I PCmark 8 viser den høje CPU ydelse sig for ASRock kortet.

 

PCMark10:
Nyeste udgave af PCmark er ikke inddelt i kategorier, men man får istedet en samlet score. 

Igen står det klart at ASUS tænker mere over strømforbrug og at overholde Intel's standard for turbo, mens ASRock blot skruer helt op.

 

SuperPI:
SuperPI er et program, der sætter CPU'en til at udregne tallet PI. PI kender vi fra matematikkens verden, hvor man bruger PI i udregning af cirkler. Tallet PI er formodet at være uendeligt. Rekorden blev lavet i december 2002, hvor Yasumasa Kanada fra Tokyo Universitet fik udregnet over en billion (1.241.100.000.000). Det vil naturligvis tage en rigtig voldsom supercomputer at udregne dette, og programmet her går "kun" til 32 millioner. 

Endnu en gang ser vi ASUS være en lille smule bagud.

 

wPrime:
wPrime udregner primtal, her med 2 muligheder; 32 millioner og 1.024 millioner. Programmet kan bruge alle CPU'ens kerner og tråde. 

Der var ikke en stor forskel i CPU ydelse mellem ASRock og ASUS i SuperPI, men vælger vi at bruge alle kerner bliver den lille forskel ret stor.

 

 

Klump
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-04-2018 17:38:07
Svar/Indlæg:
447/2
2500kr for et bundkort er sgu også alligevel en slat penge :)