Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: DeXTRoNiaN

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1856,00
Produkt udlånt af: Asrock
DK distributør: DCS

Test 

Testmaskinen består af:
ASRock X299 Killer SLI/ac BIOS 1.5
Intel Core i9 7900X

ASUS STRIX GeForce GTX1080 8GB
16GB Corsair Vengeance LPX 2800MHz DDR4
Silverstone Strider Gold 1500Watt strømforsyning
Samsung 840 PRO 256GB SSD
Microsoft Windows 10 professional x64

Køling:
CPU er kølet af en Antec Kühler H20 920 

Sponsoreret af Antec.com
http://www.antec.com/believe_it/


Programmer:
3Dmark
Aida Extreme
Cinebench R15
CrystalDiskMark 6.0
PCmark8
PCmark10
Superpi
wPrime

Vores Corsair RAM har en gemt 3 GHz XMP profil som er brugt istedet for at bruge 2800 MHz profilen, da denne er brugt i tidligere tests.
Jeg sammenligner med et ASUS bundkort i samme klasse.

 

3DMark:
Det nyeste skud på stammen fra Futuremark. Programmet byder på endnu mere krævende grafiktests, og der er mulighed for også at køre programmet på Android/iOS enheder og der kan direkte sammenlignes med de helt store PC systemer.
 


Første indtryk af ASRock kortet er bestemt godt. Her ser vi en rigtig god ydelse i alle tests.

 

Aida Extreme:
Aida Extreme bliver brugt til at se specifikationer på hele systemet og har nogle indbygget benchmarks. I denne sammenhæng bliver kun RAM benchmark brugt, der levere resultater i Megabyte i sekundet, og nanosekunder i latency. 

Her falder ASRock dog en smule bagud i læsning og skrivning, men leverer gode resultater i kopiering og forsinkelse.

 

Cinebench R15:
Tester, hvor hurtigt CPU’en kan lave et billede ved brug af alle kerne og tråde i CPU’en. Cinebench kører også en OpenGL test, der til sidst viser gennemsnits FPS. 

CPU'en yder vildt meget mere end på ASUS kortet. Dette kan skyldes at ASRock tillader CPU'en at køre fuld turbo hele tiden uden at tænke på strømforbrug.

 

CrystalDiskMark 6.0:
Dette program tester ydelse fra den tilsluttede Harddisk/SSD og de forud definerede tests måler med de samme størrelser datablokke på både læse- og skrivesiden af den tilsluttede disk. Målingerne bliver udført på bundkortets SATA stik, så ydelsen vil variere lidt, da der er forskel på bundkorts måde at levere data på. 

Her er resultaterne ret klare. Når ASRock er foran, så er det også foran.

 

PCMark 8:
Futuremark står også bag PCMark, som måler næsten alle aspekter af et system: hvor hurtigt der kan vises hjemmesider, billeder, film og afspilles musik. Der bliver også vist nogle grafiske tests, og harddiskens hastighed analyseres. Hver kategori får deres egne point. 

I PCmark 8 viser den høje CPU ydelse sig for ASRock kortet.

 

PCMark10:
Nyeste udgave af PCmark er ikke inddelt i kategorier, men man får istedet en samlet score. 

Igen står det klart at ASRock's ydelse er ret god i forhold til ASUS.

 

SuperPI:
SuperPI er et program, der sætter CPU'en til at udregne tallet PI. PI kender vi fra matematikkens verden, hvor man bruger PI i udregning af cirkler. Tallet PI er formodet at være uendeligt. Rekorden blev lavet i december 2002, hvor Yasumasa Kanada fra Tokyo Universitet fik udregnet over en billion (1.241.100.000.000). Det vil naturligvis tage en rigtig voldsom supercomputer at udregne dette, og programmet her går "kun" til 32 millioner. 

Endnu en gang ser vi ASRock være en lille smule hurtigere end ASUS.

 

wPrime:
wPrime udregner primtal, her med 2 muligheder; 32 millioner og 1.024 millioner. Programmet kan bruge alle CPU'ens kerner og tråde. 

Der var ikke en stor forskel i CPU ydelse mellem ASRock og ASUS i SuperPI, men vælger vi at bruge alle kerner bliver den lille forskel ret stor.