Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: jmose

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 2586,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Layout / Design

  

Designet synes jeg personligt er ganske pænt og med de farver sort og forkromet som, jeg er vild med, dertil er så lagt et tandhjulsmønster trykt i gråt på bundkortet i området omkring PCIe soklerne og helt over til Køleprofilen til chipsættet. Bundkortet er udstyret med 3 stk. Ultra M.2. SSD sokler som alle kører 32 Gb/s og NVMe. 

ASROCK bundkortet er udstyret med en række stik og knapper som kan ses på listen: 

Der er i alt 4 PCIe sokler så der er mulighed for at udnytte chipsættet og CPUens lanes til max. at køre med Quad SLI eller Quad Crossfire. 

Chipsættets køler ser noget anderledes ud end hvad vi er vandt til fra andre producenter. På dette bundkort er det udformet som et stort tandhjul med ASROCK's logo på midten. I venstre side er det afrundet så det passer ind i det store tryks cirkel som er på resten af bundkortets nederste del og så man kan komme til den ene Ultra M.2. sokkel. Der er monteret en hel stribe RGB lysdioder hele vejen rundt under tandhjulet og det ser faktisk meget godt ud med det indirekte lys herfra. 

ASROCK X399 TAICHI har 8 SATA 6Gb/s stik og derudover et U.2 stik. På venstre side at stikkene ses et 6 benet PCIe strømstik. I kraft af Threadrippers mange lanes reduceres antallet af tilgængelige SATA stik ikke hvis man bruger M.2. stikkene. 

I toppen af bundkortet ses de 8 RAM sokler, 4 på hver side af CPU soklen. De er ikke armeret med en stålindkapsling for at yde bedre stivhed i bundkortet som vi ellers har set det hos mange andre producenter. Men ok CPU soklens bag plade yder jo trods alt en fin stivhed på bagsiden. 

Her ses det dobbelte LED display til fejludlæsning af koder. Til højre for ses to store knapper en for reset og en til at starte bundkortet med, de er belagt med noget der nærmest får dem til at ligne at de er guldbelagt. 

Her kigger vi ind på ASROCK bundkortets strømforsyning eller rettere noget af den for totalt er bundkortet udstyret med hele 11 faser til styring af spændingen, hvis man vil Extreme Overclocke bundkortet. 

Køleprofilen til de 8 faser er rimelig bastant, men dog ikke specielt stor rent fysisk. Den har til gengæld en stor heatpipe som sender varmen videre til den noget større køleprofil foran I/O sektionen. 

Her ses den anden køleprofil med X399 præget ned i overfladen. Man kan tydeligt se at den er væsentligt større rent fysisk og med en profil med meget stort areal.Her ses lydkortet eller rettere de små chips og fem kondensatorer der udgør lydkortet. Jeg har fjernet dækslet over Audiodel og I/O del for at man kan se hvad der gemmer sig herunder.

I I/O området finder man disse stik:

I/O skjoldet er også vist og det er sort med kromkanter og hvid tekst.

 

 

Et kig i BIOS følger på næste side.