Test: MSI GeForce GTX 1080Ti Lightning

Grafikkort, NVIDIA  d.  26. januar. 2018, skrevet af SDK 2 Kommentarer.  Vist: 21214 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: SDK
Oversættelse: jmose

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 6999,95
Produkt udlånt af: MSI
DK distributør: Sharkgaming.dk

Layout / Design


Modsat resten af MSI's lineup, som traditionelt bliver holdt i et sort/rødt tema, har Lightning kortene altid haft sit eget design. Tidligere var alle lightning modeller malet i gul over sort, men kortet vi har til test i dag er sort og gråt ud af kassen. Syntes man ikke om denne farvekombination, findes der også plastikklistermærker, der kan bruges til at ændre farverne omkring blæseren. Her kan man vælge imellem Gul/Guld, Rød, Carbon og hvid. På denne måde passer kortet ind de fleste kabinetter og farvekombinationer.
 


GTX 1080Ti Lightning er blandt de største kort og tungeste kort jeg har testet. Kortet måler 32 cm i længden, fylder 2.5 udvidelsesport og rager et godt stykke op over porten. Husk derfor at dobbelt tjekke at dit kabinet er stort nok. Derudover skal det også nævnes, at kortet vejer hele 1.7 kg dette er enormt meget, og jeg vil derfor anbefale at kortet afmonteres ved transport ligesom det måske er en god ide og købe en støttearm til kortet, således at det ikke hænger for meget i PCI-E porten. 
 


Modsat MSI’s velkendte Twin Frozr køler, benytter lightning kortet tre blæsere frem for to, og kan derfor flytte mere luft. Blæserne er stadig af MSI’s dispersion design, hvor der skiftes mellem vinger der generer højt airflow og højt statisk tryk, sammen med dobbelte kuglelejer bør støjen være så lav som muligt. MSI kalder hele molevitten for TORX 2.0 og har patent på systemet. Når chippen er under ~50 grader slukker blæserne fuldstændigt.
 


Al hardware på markedet har efterhånden RGB lys, og Lightning kortet er ingen undtagelse. Langs hele siden af kortet findes en stribe med RGB lys. En tilsvarende stribe findes langs kanten på kortets bagplade, her lyser også LIGHTNING skriften op. 
 

 Lyset er blandt det bedste jeg har set på testgrafikkort. Der kan vælges mellem alle farver, og animationer man kan komme i tanke om, ligeledes kan lysets intensitet justeres i 5 trin, så du kan matche lyset i resten af kabinettet. Er man stor fan af justeringmuligheder, giver MSI's Mystic Light software mulighed for at designe sin egen animation / lysshow. 
 


Med overclocking kommer et større strømforbrug, og af denne grund har MSI udstyret 1080Ti kortet med hele 3 8-pin PCI-E strømstik. Dette har vi set før på andre grafikkort rettet mod overclocking, og giver kortet mulighed for at trække 525 Watt.
 


Afsluttende tager vi et kig på udgangene, og her er der frit valg på alle hylder. Kortet har to DisplayPort 1.4, to HDMI 2.0b og et enkelt Dual-Link DVI-D stik. 

KleitusIV
 
Redaktør
Tilføjet:
26-01-2018 22:50:32
Svar/Indlæg:
4280/306
Tak for testen!

Vildt at priserne er sådan amok. En listepris på 7000 kr. er også en ret kraftig mer-pris ift det GamingX kort jeg selv købte for omkring de 6000 kr. De ligger jo side om side i alle tests, så det skal være pga LN2 muligheden at man køber dette. Og så at det passer i farven. 😛

Men fedt kort. 🙂


Hansen1985
 
Newbie
Tilføjet:
28-01-2018 14:23:14
Svar/Indlæg:
22/5
Ja kunne det ikke lige falde i pris så man evt. kunne få sådan et bæst 🤣 🤣