Test: MSI Z370 GAMING PRO CARBON AC bundkort

Bundkort, Intel d.  25. oktober. 2017, skrevet af Renissen2 0 Kommentarer.  Vist: 20054 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: DeXTRoNiaN

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1514,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Layout / Design 

Sådan tager MSI Z370 bundkortet sig ud ovenfra. Personligt kan jeg godt lide Designet, da jeg er vild med farverne matsort, hvid, grå og forkromet. Jeg synes også at de grå striber på tværs af bundkortet ser godt ud. 

I bunden af bundkortet finder man en mængde af diverse stik og knapper, her er en liste med dem:
 

I toppen af bundkortet sidder der en plastik afdækning til I/O afdelingen. Der er trykt et mønster i som godt kunne ligne lidt hen ad et kulstofmønster, som da også er en del af bundkortets navn. Der er også monteret en plastdel mellem I/O afdækningen og hen over lidt af køleprofilerne til bundkortets strømforsyning, det giver en slags pæn og homogen enhed for hele det venstre hjørne af MSI bundkortet. i Højre side ses de 4 RAM sokler hvori der kan monteres Dual Channel RAM. 

I højre side af bundkortet ses den store køleprofil til chipsættet. Der er ilagt en plastik plade med MSI logoet på midten igen med tryk der forestiller kulfiber. 

Der er 3 PCIe x16 sokler som kan køre enten 2-vejs SLI eller 3-Vejs Crossfire. Inde imellem de 3 x16 sokler ses 3 stk. PCIe x1 sokler. 

Her er det CPU strømforsyningen vi kigger på og der ser ud til at være 10 faser til at styre strømme og spændinger til CPU'en med, så det bør være rigeligt til at opnå et rigtigt fint og stabilt OC når vi når dertil. 

Her et kig på bagsiden af køleprofilen til noget af CPU'ens strømforsyning. Det er ret kraftige profiler der er brugt, de er dog ikke specielt store rent fysisk. 

Lydkortet er på dette bundkort ikke specielt afskærmet med et plastdæksel som vi ellers tit ser på nye bundkort. Til gengæld er striben som fysisk adskiller Audiodelen ret tydelig, og det er lækkert for så ser man bedre RGB LED-lyset igennem den. Audioboost 4 er skjult under en metalskærm, og det er nok også hernede at Realtek 1220 Audiochippen gemmer sig. 

2 af de 3 PCIe x16 slots er indkapslet i en stålarmering, så de skal nok have en lang levetid. I baggrunden ses den køleplade som det ene M.2. slot er forsynet med. På bagsiden er der lagt Thermal pad så pladen er lige klar til at fungere på en M.2 SSD. Både pladen og SSD'en holdes på plads samtidigt af en skrue. 

Bundkortet har naturligvis også SATA 6Gb/s og 6 stk. af dem så her er masser af plads til storage. Selvfølgelig afhængigt af hvor mange M.2 SSD'er man monterer. 

Her er det så et af MSI's egne billeder der viser det fine RGB lys både ovenpå og under bundkortet. 

I I/O afdelingen finder man disse stik:

 

På næste side ser vi nærmere på BIOS'en.