Test: MSI Z370 GAMING PRO CARBON AC bundkort

Bundkort, Intel d.  25. oktober. 2017, skrevet af Renissen2 0 Kommentarer.  Vist: 19698 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: DeXTRoNiaN

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1514,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Test


Testmaskinen består af :

Bundkort: MSI Z370 GAMING PRO CARBON AC BIOS version E7B45IMS.A13
CPU: Intel i5 8600K Coffee Lake
Grafikkort: ASUS STRIX GTX 1080
RAM: 2x8 GB Corsair Vengeance LED 3200 MHz
PSU: Cooler Master G750M
SSD: Samsung 960 EVO 500GB
Køling: Kraken X61
 

Til sammenligningen har jeg brugt målinger fra RYZEN 5 1600 CPU'en på et X370 bundkort og af i7 7700K CPU'en på et Z270 bundkort. på disse bundkort brugte jeg dog et andet grafikkort et R9 270 og en 6 Gb/s OCZ Vector 180 SSD. Tag venligst disse ting med når i ser på målingerne. Jeg har udelukkende brugt disse 2 setups hvor det har været muligt i målingerne.


Programmer:
3DMark
Basemark CL
Cinebench R15
AIDA EXTREME 64
wPrime
PCMark 8
CrystalDiskMark
 

3DMark:
Det nyeste skud på stammen fra Futuremark. Programmet byder på endnu mere krævende grafiktests, og der er mulighed for også at køre programmet på Android/iOS enheder og der kan direkte sammenlignes med de helt store PC systemer.

 

 

Her løber i5 8600K med det hele, men det er til dels i kraft af et andet grafikkort og en anden langsommere SSD.

 

Basemark CL:
Basemark CL er en test der gennemløber forskellige videnskabelige udregninger og viser f.eks. hvordan væske i bevægelse opfører sig i et kar. Til nogle af testene bruges OpenCL. Programmet håndterer også beregninger på forskellige former for video og billedbehandling samt fraktaler. Resultatet leveres som en samlet score. 

Her i Basemark slår det tydeligt igennem.

 

Cinebench R15:
Tester, hvor hurtigt CPU’en kan lave et billede ved brug af alle kerne og tråde i CPU’en. Cinebench kører også en OpenGL test, der til sidst viser gennemsnits FPS. 

Her i Cinebench er det ubeskåret i5 8600K der stikker af i OpenGL testen, men RYZEN CPU'en hiver det fint hjem igen og scorer højest i den rene CPU test.

 

Aida Extreme:
Aida Extreme bliver brugt til at se specifikationer på hele systemet og har nogle indbygget benchmarks. I denne sammenhæng bliver kun RAM benchmark brugt, der leverer resultater i Megabyte i sekundet, og nanosekunder i latency.

 

Her i AIDA klarer i MSI bundkortet med i5 8600K CPU'en sig ganske godt og ligger på linje med et X370 bundkort.

 

wPrime:
wPrime udregner primtal, her med 2 muligheder; 32 millioner og 1.024 millioner. Programmet kan bruge alle CPU'ens kerner og tråde. 

Igen i wPrime testen scorer MSI bundkortet højest mod de andre.

 

PCMark 8:
Futuremark står også bag PCMark, som måler næsten alle aspekter af et system: hvor hurtigt der kan vises hjemmesider, billeder, film og afspilles musik. Der bliver også vist nogle grafiske tests, og harddiskens hastighed analyseres. Hver kategori får deres egne point, hvorefter et samlet tal udregnes. På grafen vises de individuelle kategorier og det totale resultat, som Futuremark har valgt at kalde "PC Marks". 

Her klarer MSI sig nok engang ret godt. Det er dog kun med minimale margener i forhold til de andre bundkort. Creative testen er dog helt suveræn.

 

CrystalDiskMark x64:
Dette program tester ydelse fra den tilsluttede Harddisk/SSD og de forud definerede tests måler med de samme størrelser datablokke på både læse- og skrivesiden af den tilsluttede disk. Målingerne bliver udført på bundkortets SATA stik, så ydelsen vil variere lidt, da der er forskel på bundkorts måde at levere data på. 

Ja her i denne test ser vi for alvor Samsung 960 SSD'en spille med musklerne og de andre 2 bundkort ser kun en støvsky.
 

CPU'en får OC på næste side.