Test: Cougar Puri

Styre-enheder d.  05. april. 2018, skrevet af Pizzadude 0 Kommentarer.  Vist: 12434 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Pizzadude
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 0,00
Produkt udlånt af: Cougar
DK distributør: Also

Layout / Design

Cougar Puri lever umiddelbart op til sit navn, der er i hvert fald rene linjer uden de store dikkedadarer hvad angår designet. Det eneste som giver et lidt anderledes design, er de otte blotlagte skruer og Cougar logoet over piletasterne. Både overside og underside af tastaturet, er udført i sort plastik. Det giver ikke samme eksklusive look, som nogle af konkurrenterne, hvor top pladen er i aluminium, men det føles dog rimelig solidt alligevel.   
 


Den testede version er med engelsk layout, hvilket er grunden til at enter tasten er lidt mindre end normalt, Versionen der kommer til salg i Danmark, vil dog naturligvis være med nordisk layout. 
 


I F5-F12 knapperne er der indbygget genveje til kontrol af multimedier, samt mail, internet, lommeregner og søgefunktionen i Windows, som tilgås via FN knappen. 
 


Over det numeriske tastatur, er der fire dedikerede genvejstaster til at justere lydstyrken og tilgå musikprogrammet der er sat som standard i Windows. Personligt et stort plus for undertegnedem der anvender lydkontrol meget ofte, så super at have det som dedikerede taster. Ud over disse, er der dog ikke dedikerede genvejstaster, eller taster som kan dedikeres makroer, hvilket jeg dog savner lidt. 
 


 

På bagsiden er et Cougar logo, fem gummifødder til at holde tastaturet på plads, og de sædvanlige to "ben" hvormed man kan hæve bagenden op og give tastaturet lidt mere vinkkel. I toppen er desuden kanaler til at føre USB-kablet ud til en af siderne eller lige bag ud. Det synes jeg personligt er en fin lille detalje, det det så bedre kan ledes den vej som gøre, at det ligger mindst i vejen. 

 


Det medfølgende cover passer perfekt ned over tastaturet, og skærmer på fin vis tastaturet under transport, hvis det skal pakkes ned eller blot for at der ikke kommer støv og andet ned mellem tasterne. Coveret holdes fint på plads af en magnet i hvert hjørne, der suger sig fast til de fire skruer. 
 


En lækker detalje er USB-kablet, som ikke blot har en fin stof-sleeving, men også er muligt at udskifte, hvis det bliver beskadiget. 
 

 


Den testede udgave af tastaturet, er med Cherrys røde kontakter, over hver kontakt sidder en hvide lysdiode til baggrundsbelysning.   
 

 


Set fra siden skråner tastaturet, så tasterne har en lille vinkel. Vinklen kan gøres større ved at folde fødderne ud, hvilket jeg dog ikke har fundet nødvendigt under testen. 
 


Set fra højre side, er det helt identisk med venstre, også her er der et lille hul, hvor man kan føre kablet ud af hvis man ønsker det. 
 


Tastaturet bagfra, igen med en udgang til kablet. 
 


Forfra er der ikke så meget at bemærke.
 


Det medfølgende USB-kabel er pænt pakket ind i sleeving og påtrykt Cougars navn.