Test: Cougar Puri

Styre-enheder d.  05. april. 2018, skrevet af Pizzadude 0 Kommentarer.  Vist: 12240 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Pizzadude
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 0,00
Produkt udlånt af: Cougar
DK distributør: Also

Test

Så er vi kommet til det vigtigste, nemlig selve brugen af keyboardet. Testen har bestået af hverdagsopgaver i form af tekst og billedbehandling, internet browsing og diverse, samt selvfølgelig en hel del gaming i spillene Borderlands, Diablo III og Battlefield.

Puri kommer med Cherry MX kontakter, hvor man i skrivende stund kan vælge imellem røde og blå. De røde, som testmodellen er udstyret med, er såkaldt lineære kontakter, hvor man ikke kan mærke "klikket". De blå giver derimod en tydelig feedback når den klikker, og samtidig en klik-lyd.

Som med alle andre Cherry kontakter føles kontakterne på Puri rigtig gode. På Puri virker det dog som om, at feedbacken på de lidt længere taster (bla. Shift og enter) er lidt anderledes end på "enkelttasterne". Det samme er nærmest altid tilfældet for den lange mellemrumstast, men det er første gang jeg sådan rigtigt har lagt mærke til det på andre taster. Det ædelægger ikke den overordnede skriveoplevelse på tastaturet, men det trækker alligevel lidt ned. På den positive side kan jeg omvendt nævne, at selv om der ikke reklameres for det, virker de røde MX kontakter på Puri ikke helt så støjende, som jeg før har oplevet samme type kontakter på andre keyboards.
 


Da der ikke følger nogen software med til tastaturet, foregår alt konfiguration direkte på keyboardet. Det eneste man rigtig kan konfigurere, er dog bagrundsbelysningen, så det gør egentlig ikke så meget. Tastaturet er oplyst med hvide LED'er, som kan sættes til en af 20 pre-definerede måder og op til 10 profiler yderligere, hvor man selv bestemmer hvilke taster skal være oplyst. Det fungerer faktisk ret godt, og mulighederne er mange. Når det er sagt, er det dog ret skuffende, at man ingen mulighed har for at indkode makroer, eller noget som helst andet. 

Hvis man ser bort fra manglen på andre funktioner end de mest grundlæggende, er jeg rimelig godt tilfreds med Puri. Til skrivning lægger man af og til mærke til den lidt anderledes feedback fra de større taster, men det er ikke noget der for alvor har irriteret mig. Historien gentager sig hvad angår gaming, men jeg vil dog sige at jeg her har savnet muligheden for makroer.