Test: Kingston Cloud Alpha

Lyd d.  30. december. 2017, skrevet af Pizzadude 4 Kommentarer.  Vist: 17001 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Pizzadude
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 799,00
Produkt udlånt af: Kingston
DK distributør: n/a

Test

Så er vi kommet til den del af testen der virkelig betyder noget - vi skal finde ud af hvordan headsettet lyder. Som det første vil jeg lytte mig igennem en masse musik, og på den baggrund give min vurdering af ydelsen i denne disciplin. Efter denne opvarmning slår vi over på gaming mode, og ser hvordan ydelsen er i spil.  

Da der ikke følger software med til headsettet, er indstillingerne i begge dele af testen den samme. Da det ikke er helt samme lyd, man normaltvist vil foretrække til musik og spil, vil dette måske påvirke det overordnede billede. 
 

Musik

Som det første var det musikydelsen der skulle testes, så jeg tog jeg fat på en forskelligartet playliste indeholdende blandt andet numre fra Iron Maiden, Foo Fighters, Ellie Goulding, Tina Dickow, The Impressions og Daft Punk.

Lige fra første færd imponerer Cloud Alpha, jeg må sige, at med mærkatet "gaming headset" havde jeg ikke forventet den lyd jeg fik ud. 

Gaming headsets er ofte tunet til en kraftig bas, og nogen gange også for kraftig. Det er bestemt ikke tilfældet her, hvor bassen sidder lige i skabet. Den træder tydeligt igennem hvor den skal, men den giver samtidig plads til at de øvrige frekvensområder kan træde frem. Det er tydeligt i et nummer som RIhannas "SOS" med en meget gennemgående beat som baggrund, men en stadig tydelig vokal.  

Med fokus på mellemtonen, fortsætter de gode takter og Alpha leverer en god sprød tone. De høje frekvenser har en fin klarhed, men dog ikke helt så man bliver i tvivl om det i virkeligheden er et 3000 kroners HiFi headset man har på hovedet. Diskanten kommer af og til en smule til kort over for mellemtonen, men ud over dette klarer Alpha musik virkelig godt.
 


 

Gaming

For at teste hvordan Cloud Alpha klarer spil, har jeg naturligvis været godt rundt omkring blandt andet Battlefield, Borderlands, CS GO og Diablo III.

Cloud Alpha klarer sig som beskrevet godt når det gælder musik, og det er faktisk også tilfældet når det kommer til spil. Bassen brillerer igen med god gengivelse af kraftige eksplosioner, og den chokeffekt det giver, når en granat uventet eksploderer lige ved siden af dig. Den har et godt punch, men er alligevel behersket og kammer ikke over. 

I komplekse kampscener med kuglerne flyvende om ørerne, var jeg ret imponeret over, hvor godt det var muligt at separere mange forskellige typer lyde, der hurtigt kan flyde lidt sammen. I CS GO var det let at høre fodtrin, igen takket være evnen til at separere forskellige lyde. Det eneste lille minus jeg faktisk har kunnet komme på, er evnen til at retningsbestemme hvor lyde kommer fra, ikke fordi den er dårlig, men her kunne et surround sound headset godt have en fordel over Cloud Alpha. Jeg vil dog sige, at til mit eget hygge-gaming, ville en forbedring på dette punkt ikke gøre mit spil bedre.
 

Mikrofon 

Hvis man som jeg anvender sig headset en del til både musik og til at kommunikere med andre, kan det være ret praktisk at det er let at skifte mellem at have mikrofonen fremme og ikke, hvilket man desværre ikke kan her.  

Lyden man får ud af mikrofonen, er lidt over gennemsnittet vil jeg sige. Lyden er ret klar, men måske en anelse lav hvis man ikke får den positioneret helt perfekt i forhold til munden. Et godt plus ved den er, at den faktisk er ganske god til at sortere baggrundsstøj fra, og fokusere på at gengive tale. Mikrofonen er ikke helt god nok til at optage ting som skal udgives på youtube eller streaming, men til Skype og kommunikation over et spil er den helt fin. 

 

Audane
 
Elitebruger
Tilføjet:
16-01-2018 08:18:24
Svar/Indlæg:
460/31
Er der nogen herinde der har prøvet dem?

Jeg har læst meget godt om dem her fra andre sider også og de er pt at finde til en fin pris på 599 hos Elgiganten

Sidder med et par Steelseries Elite fra '13/'14ish nu - kontra dem her


slupper
 
Overclocker
Tilføjet:
02-02-2018 22:33:16
Svar/Indlæg:
124/3
#1 Jeg har købt dem. Jeg har Både haft 1gen Steelseries, Elite, Steelseries Arctic 7, Steelseries 800, tidligere og syntes klart disse spiller bedre og har også købt dem til begge min drenge som er ovenud tilfreds.

Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af slupper d. 02-02-2018 22:33:35.


DGR
 
Overclocker
Tilføjet:
03-02-2018 09:17:02
Svar/Indlæg:
7/0
Hvordan er de i forhold til Cloud 2 ?


slupper
 
Overclocker
Tilføjet:
12-02-2018 21:03:52
Svar/Indlæg:
124/3
#3 Jeg syntes det er en opgradering og for mig sidder de bedre, men det selvfølgelig en smagsag / forskelligt fra person til person. Dog er der ikke ekstern lydkort til denne model, men jeg har allerede et dedikeret lydkort.