Test: MSI GTX 1070Ti Gaming 8GB

Grafikkort, NVIDIA  d.  10. januar. 2018, skrevet af Gripen90 0 Kommentarer.  Vist: 21244 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: 
Oversættelse: Gripen90

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 3779,00
Produkt udlånt af: MSI
DK distributør: MSI

Layout / Design

Twin Frozr VI køleren er efterhånden benyttet adskillige gange på MSI's grafikkort og behøver næppe den helt store introduktion. Har du læst vores tidligere gennemgange, er der ikke meget nyt her, også selvom denne version af Twin Frozr VI køleren er den største. Vægtmæssigt ligger vi lige over 1kg, nærmere 1075gram vejer kortet.

Køleren er stadig designet sort og rød plastik og hele kortet måler 29 cm i længden og 14 cm i højden,  dvs. at der kræves et kabinet med plads til høje grafikkort, Selve højden på kortet begrænser sig til at fylde 2 PCI-E slots, så der burde ikke være problemer med pladsen i den henseende.
Blæserne er af MSI’s dispersion design, hvor der skiftes mellem vinger der generer højt airflow og højt statisk tryk, sammen med dobbelte kuglelejer bør støjen være så lav som muligt. MSI betegner denne konstruktion som TORX 2.0 og de har patent på systemet. Når chippen er under ~50 grader slukker blæserne fuldstændigt, dette sker reelt kun i idle og spil der ikke kræver megen grafisk kunnen.

Kortet er naturligvis udstyret med en bagplade, der hjælper lidt med kølerens vægt. Pladen er prydet med det traditionelle drage design, som MSI altid bruger. 

Selvfølgelig finder man også RGB LEDs på dette kort, præcis tidligere versioner af Twin Frozr køleren. MSI logoet lyser op og igennem softwaren kan farven på justeres i en af 16 mio. farver  eller slukkes helt. Riller omkring den bagerste blæser lyser også op dog altid i rød, men de kan dog slukkes, hvis det ikke matcher ens farve tema. Man kan yderligere vælge at animere dioderne i enten breathing, flashing, double flashing eller random.

 

MSI har valgt at bruge eet 8-pin PCI-E og eet 6-pin PCI-E strømstik til at forsynes kortet med de fornødne watt. Normalt hart GTX 1070Ti eet 8-pin PCI-E strømstik og er opgivet til at bruge 180watt. Nvidia anbefaler en 500watt PSU til brug med dette kort.Afsluttende tager vi et kig på udgangene, og her er der frit valg på alle hylder. Kortet har to DisplayPort 1.4, to HDMI 2.0b og et enkelt Dual-Link DVI-D stik.