Test: Cooler Master Liquid ML120L RGB

Køling d.  19. februar. 2018, skrevet af Renissen2 0 Kommentarer.  Vist: 13044 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: Lyngze

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 469,00
Produkt udlånt af: Cooler Master
DK distributør: DCS

Layout / Design

 


Sådan ser den nye 120mm RGB køler fra Cooler Master ud, den ligner noget vi har set før fra Cooler Master men nu har blæseren fået RGB LED lys ligesom pumpen. 

Her er den uden LED lys og den ligner på mange punkter Masterliquid 120 dog har underdelen af pumpen fået flere monteringshuller. Slangerne som er ret stive er på denne køler blevet forsynet med sleevede slanger som ser ret godt ud i forhold til den forrige udgave. 

Pumpens anlægsflade mod CPU'en er relativt grov i forhold til andre producenters spejlblanke overflader, men ok sådan mener Cooler Master det skal se ud.
 

Slangerne som er af gummi er overtrukket med en sleeve af akryl eller lignende plastmateriale og det giver tilsammen en god stivhed og fleksibilitet i slangerne. Pumpen har 2 ledninger et 4 benet PWM stik til pumpen og et stik til LED styringen.


Selve radiatoren er ret kompakt og vil derfor nok finde plads i mange små kabinetter. Der kan spændes en blæser på hver side af køleren, hvis man ønsker en push/pull løsning. 

Som man kan se på dette billede er slangerne ikke specielt lange og derfor finder blæseren nok bedst en plads på bagsiden af mange kabinetter. 

Anlægs fladen på pumpen er monteret fra Cooler Master med et stort stykke tape så fladen ikke får ridser eller skrammer før man skal til at montere den. 

Her ses radiatoren fra en af enderne og som man ser er der et stort kølefinne areal som blæseren kan blæse luften relativt frit igennem. 

Cooler Master har bestræbt sig på at lave et meget lavt hus til selve 2 kammer pumpen så den kun har en total højde på 45mm.

  

Her er det den medfølgende RGB LED styring der medfølger. Styreboksen får strøm via et Molex stik og i boksens anden ende isætter man den 1 til 3 RGB LED ledning der er inkluderet. Blæser og pumpe forbindes til 2 af de 3 stik af 1 til 3 ledningen. Jeg gætter på at det er den samme ledning der følger med til ML240 køleren og derfor er der et stik ekstra til en blæser mere, for en push/pull løsning på denne køler giver ikke meget mening da man i givet fald ikke kan se lyset fra den ekstra blæser. Man kan dog til hver en tid lave Push/pull med en ekstra blæser uden lys. 

Den lille styreboks kan man placere hvor man synes den er til at betjene, den kan eventuelt sættes fast med dobbeltklæbende tape på bagsiden. Boksen har 3 knapper og som den ligger her er det fra venstre knappen til at vælge effekt, stationært eller forskellige blink sekvenser. knappen i midten er til valg af farve og knappen helt til højre styrer LED lysets intensitet i en 5-6 trin. Det er naturligvis også muligt helt at undvære styringen hvis ens bundkort har en RGB LED styring som køleren understøtter ASUS AURA Sync og MSI's Mystic light Sync er oplagte og understøttede. 

Som man kan se medfølger der en hel del tilbehør i form af diverse beslag til de fleste af markedets sokler og derudover diverse skruer, låseclips og ledninger.

 

RGB lyset ses her i et link til Cooler Master: http://www.coolermaster.com/assets/products/masterliquid-ml120l-rgb/img/ml120l-rgb_main.gif

 

 

Her til sidst lige et par fine billeder mere fra Cooler Master.

 

Installation af køleren fortsætter på næste side.