Test: Corsair Hydro H115i PRO RGB

Køling d.  01. april. 2018, skrevet af Renissen2 0 Kommentarer.  Vist: 15642 gange.

Korrekturlæser: DeXTRoNiaN
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: Lyngze

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1014,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Test


Med alt det indledende på plads, er jeg nu klar til at teste Corsair H115i RGB køleren. Proceduren er: CPU stresstest ved CPU-Z.

- Idle temps aflæses efter reboot og 10 min idle
- Load temps aflæses efter reboot og 10 min CPU-Z stress CPU test
- Støjniveau måles både ved idle og load med en APP på mobilen kaldet lydmåler, den måler dB niveauet.


Testmaskinen består af:

  • be quiet! Pure Base 600 m. 2 x 140 mm Pure Wings2
  • Asus Sabertooth Z170 Mk 1
  • Intel Core i7 6700K
  • 16GB Corsair Vengeance LPX 3000 Mhz
  • 240GB OCZ 180 SSD
  • Gigabyte GTX 1060
  • Cooler Master M750G PSU

Testprogrammer:

  • CPU-Z
  • Realtemp
  • APPen lydmåler


Vi starter som altid, med stock speed som er 4,2 GHz med turbo slået til.

Som i Bauners tidligere tests bruger jeg Be Quiet 600 kabinettet med blæser hastigheden sat til mellem, som er lig med lydløst. Jeg bruger PWM blæserstyringen i BIOS på bundkortet og har sat den til "Silent mode" da de fleste nok kører med AIO kølere for både at få god køling og så stille drift som muligt.

Da Corsair H115i Køleren har flere modes at køre i har jeg derfor denne gang lavet en test med stock hastighed og OC hastighed ved både Quiet og derefter Performance.

Vi lægger ud med Quiet mode ved både 4,2 Ghz og som vist på billedet 4,6 GHz kaldet OC i graferne.


 

Quiet.


 

Ingen kan vist være i tvivl om at køleren er sat til Quiet, det ses tydeligt på dB målingen og derudover stiger temperaturen en anelse i forhold til de andre kølere jeg har testet.


 

Når der lægges load på Corsair H115i stiger dB niveauet med sølle 4 dB og temperaturen falder op til 4 grader i forhold til Cooler Master køleren.


 

Ved OC altså 4,6 GHz i Idle er dB nærmest uændret i forhold til stock hastigheden og kun temperaturen er gået et par grader i vejret.


 

Her lægges der load på ved 4,6 GHz og straks ryger temperaturen op på 75 grader hvilket på ingen måde er alarmerende blot et tegn på at der er grænser for hvad man kan byde køleren i Quiet mode.

Performance.

I det følgende afsnit er køleren sat til Performance via Corsair link 4, så lad os se om ikke den yder en del bedre med den indstilling.


 

Igen lægger vi ud med 4,2 GHz idle og der er her ikke den vilde ændring, dB niveauet er stadig rigtigt lavt og temperaturen kun 1 grad højere end de 2 andre kølere i grafen.


 

Når der smides load på ved stock hastigheden ses en øgning af dB støjen til 28 dB, men det er stadig ikke til at høre. temperaturen er den laveste af de testede køleres. Temperaturen er dog uændret i forhold til Quiet indstillingen selvom blæsere og pumpe kører med højere hastighed.


 

Når der gives lidt OC forandres værdierne i dB og temperatur slet ikke.


 

Ved 4,6 GHz stiger støjen en anelse men det er stadig i den meget lave ende af skalaen, da den kun stiger med 4 dB. Temperaturen stiger som forventeligt med 4 grader hvilket får den til at ligge på linje med Arctic køleren og det er et fint resultat.
 

Så mangler kun konklusionen og den følger på næste side.