Test: Sennheiser HD1 Pink Floyd

Lyd d.  06. februar. 2018, skrevet af Gerner 0 Kommentarer.  Vist: 15989 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Gerner
Oversættelse: jmose

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 3400,00
Produkt udlånt af: Sennheiser
DK distributør: n/a

Design og materialer

Der er ingen tvivl om, at Sennheiser kæler for deres produkter, og det samme er også gældende her. Selve kassen HD1 edition Pink Floyd ankommer i minder om de andre Sennheiser hovedtelefoner jeg har haft til test. Hvad der måske skuffer en smule er nok dét, at når jeg kigger på kassen, så er det ikke Pink Floyd der siver gennem hovedet på mig med det samme. Selve ”Pink Floyd” forekommer kun en enkelt gang på kassen, og står ikke synderligt stort. Det er nok nærmere en undren end kritik.

Hvad der derimod er i selve kassen er ganske glimrende. Hele herligheden er selvfølgelig beskyttet af hårdt skum, men ikke nok med det, så ligger alt også i en travelcase. Denne travelcase har en noget så interessant syning, her er nemlig brugt farverne fra selve hovedbåndet, hvilket er en lækker lille detalje. Hvad man ellers finder i den medfølgende travelcase er ét stk. jack kabel, ét stk. USB-kabel samt en fly-adapter. Til allersidst er der de lækre hovedtelefoner.

 

Ved første øjekast kan man se, at de er beslægtet med Sennheisers Momentum serie, hvilket på ingen måde er en dårlig ting. Jeg har før testet deres Momentum 2 Wireless, og der fejlede kvaliteten på ingen måde noget. HD1 er bygget op med en hovedbøjle af noget jeg vil tro er fjederstål, hvilket byder på god fleksibilitet samt god kvalitet. På hovedbåndet er der ingen pude, men kun selve hovedbåndet der er beklædt med læder. Om det kan have indflydelse med hensyn til ubehag for øverste del af hovedet, skal jeg ikke kunne nævne, da dette er individuelt. Jeg selv føler dog ingen ubehag overhovedet. Nederste del af hovedbøjlen kan bukkes sammen, så det fylder det mindre i tasken. Den medfølgende travelcase er ligeledes beregnet til, at man folder hovedtelefonen sammen og ligger den i.

 

 

På hovedtelefonens kop kan man se, at det er en hovedtelefon designet til Pink Floyd. Man ser nemlig selv samme trekant, som det man ser på deres album ”The Dark Side of The Moon”. Ser man på selve puderne, så kan de godt se ud af lidt, og egentligt på kanten til at være en on-ear, i hvert fald af udseende. Selvom de virker små, så er der rigeligt med plads til ens kæmpe ører. Selve puderne er lavet af læder med blødt hukommelsesskum indeni, hvilket giver en rigtig god pasform omkring ørerne. De vil kunne bruges i mange timer uden ubehag.

 

 

Det er altså en hovedtelefon der er bygget efter alle kunstens regler og kunnen, så stor ros for dette.