Test: ROG Strix Fusion 500 7.1

Lyd d.  14. maj. 2018, skrevet af Pizzadude 0 Kommentarer.  Vist: 11507 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Pizzadude
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1183,00
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: n/a

Test

Så er vi kommet til den del af testen der virkelig betyder noget - vi skal finde ud af hvordan headsettet lyder. Som det første vil jeg lytte mig igennem en masse musik, og på den baggrund give min vurdering af ydelsen i denne disciplin. Efter denne opvarmning slår vi over på gaming mode, og ser hvordan ydelsen er i spil.  

Da der ikke følger software med til headsettet, er indstillingerne i begge dele af testen den samme. Da det ikke er helt samme lyd, man normaltvist vil foretrække til musik og spil, vil dette måske påvirke det overordnede billede. 

Komfort og betjening

Som beskrevet i design-afsnittet, er der god mulighed for at justere headsettet så det passer i størrelsen til de fleste hovedstørrelser. Overordnet er det også ret komfortabelt at have på hovedet, også selv om jeg føler det som om det godt kunne være en lille anelse løsere på hovedet - uden dog at det decideret klemmer. 

På trods af løfter om det modsatte, synes jeg hurtigt det bliver en anelse varmt om ørerne, fordi det slutter så tæt som det gør. Det gør dog også at alt lyden vitterligt bliver inde i headsettet, hvilket giver en lidt mere isoleret lyd, som nogle - heriblandt undertegnede - foretrækker over et mere åbent lydbillede. 

Den eneste fysiske knap på headsettet, er til at slå den virtuelle surround til og fra, mens resterende betjening sker via touch på den venstre ørekop. Ved at føre fingeren op eller ned på ørekoppen justeres lyden, frem og tilbage skifter til næste eller forrige nummer, og et enkelt tap giver start/stop. Jeg er ikke stor fan af den slags betjening, men jeg må sige, at det faktisk fungerer bedre end jeg havde forventet. At skrue op og ned for lyden er ikke helt perfekt, da det er svært at ramme præcist det niveau man ønsker, og så lader det til at være en lille forsinkelse fra input til justering. Til at starte, stoppe og skippe til næste nummer, fungerede det dog rimelig godt, og jeg fandt det noget nemmere at bruge denne måde, end de fysiske knapper på mit Razer headset, der godt kan være lidt svære at finde. 

Musik

Som det første var det musikydelsen der skulle testes, så jeg tog jeg fat på en forskelligartet playliste indeholdende blandt andet numre fra Iron Maiden, Foo Fighters, Ellie Goulding, Tina Dickow, The Impressions og Daft Punk.

Når det gælder musik, yder Fusion 500 nogenlunde som man må forvente, af et gaming headset i denne prisklasse, dog mangler lige lidt, før det er oppe og konkurrere med Beyerdynamic og lign. i samme prisleje. Dynamikken er god hele vejen rundt, med en fin og velafstemt diskant og mellemtone. Bassen er god og overdøver ikke de andre toner, dog vil den for nogen være en anelse til den svage side. Jeg detekterede dog en lille forvrængning i enkelte numre hvor vokalerne kommer helt op i højeste toneleje. I visse tonelejer kunne der finjusteres en smule efter min smag, men der er ikke for alvor noget sted, hvor det rigtig går galt.

Den virtuelle surround giver noget mere plads til de sekundære toner, hvilket til tider overdøver diskanten. I et nummer som Elton Johns - I'm still standing er dette meget tydeligt, og ikke ret kønt. Omvendt giver den ekstra fremhævelse af strygerne i baggrunden på et nummer som Shinedowns - Call Me faktisk en lille ekstra dimension, der ikke formår at dominere vokalen. Generelt vil jeg dog sige, at når det gælder musik, gav det en noget bedre oplevelse, at lade den virtuelle surround være slået fra
 

 

 

Gaming

For at teste hvordan headsettet klarer spil, har jeg naturligvis været godt rundt omkring blandt andet Battlefield, Borderlands, CS GO og Diablo III.

Mens jeg hurtigt fandt ud af at slå den virtuelle surround fra til musik, kommer den noget bedre til sin ret i spil, særligt spil hvor der sker en masse omkring en, som for eksempel et stort slag i Battlefield, eller i et tæt ræs i Need For Speed. Specifikt i spil som Counterstrike, føler jeg at det gav en lidt bedre rum-fornemmelse, så fjenden bedre kunne lokaliseres. I de mere komplekse scener, fandt jeg dog omvendt lidt sværere at retningsbestemme den præcise position på en tank eller andet køretøj tæt på - men her betyder det også mindre. 

Dette er tydeligvis et headset, som er optimere til gaming, for i den disciplin gør det jobbet virkelig godt. Både med og uden den virtuelle surround giver det en god rumfornemmelse hvor det betyder noget, og den ret lukkede lyd, gør sit til at man virkelig kan leve sig ind i det spil man nu har gang i. 

Mikrofon

Selv om man ikke kan få mikrofonen helt tæt på munden, fungerer den glimrende. Lyden bliver en anelse dæmpet og med en smule baggrundsstøj, men går ellers godt og klart igennem. Dog fandt jeg det end dog meget irriterende, at der ingen indbygget måde at mute mikrofonen er. Det betyder måske ikke så meget i en gaming session, men hvis man vil bruge det til samtaler over Skype, med flere deltagere, er det langt fra optimalt.