Test: Havit HV-KB391L Semi mekanisk keyboard

Styre-enheder d.  27. april. 2018, skrevet af neemos 0 Kommentarer.  Vist: 16937 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: 
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 223,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Test


Så er vi kommet til den lidt mere spændende del, ihvertfald for undertegnede, og det er selve testen af Havit's HV-KB391L. Testen er foregået ved at jeg har brugt tastaturet i dagligdagen, til alt lige fra mails, surf, grafisk arbejde og selvfølgelig en række forskellige spil er også blevet testet. Blandt diverse spil der er blevet testet med kan nævnes PUBG, CS:GO og Vikings - wolves of midgaard
 Tastaturet kommer med såkaldte "semi mekaniske" taster og man kan jo så spørge sig selv, hvad er nu det for noget. Jeg har kigget lidt på nettet og fundet denne forklaring på hvad semi mekaniske taster er:

En markedsføringsbetegnelse for et gummi dome tastatur med individuelle glidere. Denne brug er forholdsvis ny, mens gummi domes med glidere ikke er. Det er sket som en markedsreaktion på den nylige genopblussen af mekaniske tastaturer. Keycaps og skydere har ofte Cherry MX montering. (beskrivelsen er fundet hos www.deskthority.net)

Kort sagt, det er en tast der opfører sig som en mekanisk tast, men ikke er det i virkeligheden, og derved undgår man rigtigt meget af den larm som der følger med et rigtigt mekanisk tastatur. Og lige præcis det er en af de ting jeg har været glade for ved HV-KB391L, det er at larmen har været minimal, kontra mit normale mekaniske tastatur som larmer en del når jeg sidder og skriver blandt andet.

Når nu vi er ved det at skrive, så kan vi jo passende lige få rundet den del af, og som de fleste jo nok ved, så er mekaniske tastaturer ikke optimale til skrivebords arbejde. HV-KB391L er ikke nogen undtagelse, tasterne føles en del højere end på et "normalt" tastatur, hvilket gør man anstrenger sine hænder en del når man sidder og skriver. Manglen på håndledsstøtte er også en ting der gør man ikke skal bruge dette tastatur til så meget andet end gaming og dit daglige surfing.

Så er vi i den lidt sjovere del af testen, netop hvordan opfører HV-KB391L sig når det handler om diverse spil. Helt generelt virker tastaturet til at være lavet i robuste materialter og virker ikke som om det går fra hinanden fordi man bliver små sur. RGB belysningen er relativ nem at gå til, og der følger en nem lille folder med som forklarer hvordan og hvorledes du styrer de forskellige belysnings sekvenser.

Hvordan føles et semi mekanisk tastatur så? Ja faktisk ikke så anderledes end et mekanisk tastatur, dog uden feedbacken som der er på nogen af dem, og så selvfølgelig med en markant mindre larm når man skriver. Reaktionen på tasterne synes jeg egentlig også er ganske fin, og jeg har ikke oplevet nogen steder hvor tasturet har kløjs i det så at sige. Tastaturet kommer med 26 anti ghosting keys, så man vil ikke opleve at man ikke kan trykke en taste kombination og så sker der ikke noget. De har selvfølgelig også sørget for at der er en "lås windows" tast, så man ikke ender ude på skrivebordet midt i en duel.

Selve gaming oplevelsen har egentlig været okay, og uden de store fejl eller problemer, det er bare plug and play og så kører tastaturet. Der er dog en nogle småting som gør at man godt kan se, at det er et entry level tastatur og ikke et high end. Der er blandt andet teksten på tasterne som variere lidt i størrelse, det kan ses i billedet herunder.Lyset er også en af de ting der lige gør man godt kan se/føle det er et entry level tastatur man sidder med i hænderne. De har nemlig ikke sørget for at tastaturet bliver lyst helt op over det hele, og det ser nærmest ud som om man har glemt at montere en diode i det ene hjørne. Det kan ses på billedet herunder.Men alt i alt et fornuftigt tastatur og specielt til prisen som i skrivende stund kun er 225,- og det er vel og mærket for et semi mekanisk RGB tastatur, ikke helt dårligt klaret. Om man så kan leve med de småting der er, det er jo op til en selv, ellers må man have muldvarpeskindet op af lommen.


På næste sider komme konklusionen.