Test: Razer Thresher Ultimate headset

Lyd d.  20. april. 2018, skrevet af Gerner 0 Kommentarer.  Vist: 12694 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Gerner
Oversættelse: Gerner

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1949,00
Produkt udlånt af: Razer
DK distributør: n/a

Test

Det første jeg vil komme ind på her i test afsnittet er selve byggekvaliteten, hvor jeg her starter med standeren. For er der noget der skuffer, så er det standeren, der på ingen måde stråler af kvalitet. Den er lavet af hårdt plast, der allerede når det samles føles som om det er ved at knække. Designet er derimod ret subjektivt, for personligt er det slet ikke mig, men der sidder sikkert nogle derude der synes fint om den. Desuden er idéen med Audio Hub og stander god, men hvorfor de har lavet det i flere dele forstår jeg ikke, her tænker jeg det kunne være nemmere med blot Audio Hub og så standeren der kunne klikkes ovenpå. 

Nok om den trælse stander, og videre til selve headsettet, for det er lavet af ganske fine materialer. For det første har det en smule vægt, som ligger på de tidligere nævnte 408gram, hvilket er med til at give følelsen af kvalitet. Man har ikke en fornemmelse af, at de knækker næste gang de monteres på hovedet. Selve puderne er rigtig fine, og er af meget fin kvalitet samt at de er meget behagelige. Så til jer der sidder en masse timer foran computeren, som jeg selv, så kan disse sagtens bruges. Det eneste minus ved hovedtelefonen er puden i hovedbåndet, som er lige til den hårde side synes jeg. Hvad angår designet så er det igen subjektivt, men hvor jeg synes standeren var, hmm hæslig, så er headsettet ganske nydeligt. De bevæger sig henimod gamer-looket, men er nu stadig fint nedtonet. 

Personligt ville jeg ikke bruge et headset til at lytte til musik, da intet slår et ordentligt sæt hovedtelefoner. Uanset hvad holdning jeg har, så er der stadig blevet skruet op for en masse forskellig musik. Det første man lige skal være opmærksom på når man begynder at lytte til musik er surround sound. Denne skal lige slås fra, for det lyder ganske hæsligt, så det vil jeg slet ikke komme ind på. 
Med surround sound slået fra og en masse god musik, så får man faktisk en ganske fin lydkvalitet. Vi er ikke ude i noget der ligner 'High-Fidelity', men taget i betragtning af hvad de er, altså et headset, så får man en fin oplevelse. Lyden er lidt til den varme ende, hvor bassen spiller en større rolle i hele lydbilledet. Alt bevæger sig ned imod bassen, hvilket indskrænker lydbilledet en smule. 
Bassen synes jeg, faktisk er ganske fornuftig, for man får en ganske nydeligt tryk, som ikke går ind at ødelægger ens kranie. Der kan derimod godt være lidt for meget af bassen, hvor den kommer til at blande sig, hvor blandes ikke skal. Ligeledes lyder mellemtonen også fornuftig, dog kan den godt virke lidt skarp til tider, hvilket ikke spiller så godt sammen med den bløde bas. Hvad angår diskanten, så er det nok her, hvor headsettet ikke kan følge med, for der er ikke så meget eksistens i diskanten. Den kan lige høres af og til, men drukner hurtigt i mellemtone og bas. Der måtte derfor godt have været lidt mere knald på. 

Vi er nu kommet til headsettets primære funktion, nemlig gaming, og jeg kan allerede på forhånd sige, at jeg ikke synes de skuffer. Det er faktisk en af de få hovedtelefoner jeg har prøvet, hvor jeg synes, at surround sound er implementeret godt. For at teste på bedst muligvis, så fyrrede jeg op for Fortnite og Star Wars: Battlefront II. Jeg kom direkte fra en hovedtelefon der kun yder stereo, så der var lige en lærrings fase i det at høre i surround sound i et headset. Efter lidt tid følte jeg mig straks some #1 i Fortnite, for jeg synes, at headsettet kunne placere lydene ret godt. At det så viste sig at jeg kom på #Chok placering er en helt anden sag.. Det var i hvert fald en rigtig fin oplevelse at spille i surround sound i de to ovenstående spil, i sær når headsettet yder så godt som det nu engang gjorde.

Selve mikrofonen er ganske fin, og det at den er inde i selve koppen, synes jeg fint om. At have en aftagelig mikrofon er for mig lige meget, da den enten ender med at forsvinde, eller aldrig blive afmonteret. Selve lydkvaliteten er ganske fin, i hvert fald ud fra de tilbagemeldinger jeg har fået. Her er lyden fint gået igennem. Det eneste som jeg ikke synes ved mikrofonen er kontrollen. For når jeg skal skrue om og ned for mikrofonen, så vil jeg gerne have at vide, hvor højt jeg har skruet den - Minimum til maksimum. Jeg har gang på gang skulle spørge hvor høj den er, for der sidder et hjul på koppen der kan justeres, hvor jeg gang på gang glemmer hvilken vej der er minimum og maksimum. Dette betyder ligeledes, at når jeg ønsker at mute mikrofonen, som kun kan se ved at skrue ned, så bliver jeg nødsaget til at tage headsettet af. For i kampens hede, så er det ikke lige hvilken vej volume knappen skal drejes man tænker på.